Γλυκές κροκέτες μυζήθρας
Υλικά
-
250 γρ. μυζηθρα απαχη και αναλατη
-
1 κ.γλ. κρεμα γαλακτος
-
100 γρ. τυρι Φιλαδελφεια
-
1 αβγο
-
βανιλινη
-
70 γρ. ζαχαρη
-
80 γρ. αλευρι
-
50 γρ. ξανθη σταφιδα
-
λαδι για το τηγανισμα
-
ζαχαρη ανακατεμενη με κανελα για το πασπαλισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπατε πολυ καλα μαζι τη μυζηθρα με την κρεμα γαλακτος, το μαλακο τυρι-κρεμα, το αβγο, τη βανιλινη και τη ζαχαρη, ωσπου το μειγμα να γινει ομοιογενες.
-
2
Αναμιξτε τις σταφιδες με λιγο αλευρι και ριξτε τις στο μειγμα των τυριων ανακατευοντας καλα.
-
3
Αναμιξτε το αλευρι με τη γαλετα.
-
4
Πλαστε απο το μιγμα των τυριων κροκετες στρογγυλες, τυλιξτε τις στο μειγμα της γαλετας και τηγανιστε τις στο ηδη καυτο λαδι του τηγανιου, για 10' (εάν έχετε φριτέζα, στους 180°) ωσπου να γινουν χρυσοξανθες.
-
5
Αναμιξτε κανελα τριμμενη με ζαχαρη, πασπαλιστε τις γλυκες κροκετες και σερβιρετε τις αμεσως.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια