Γλυκιά απόλαυση
Νόστιμο, σοκολατένιο μπινιέ, για μικρούς και μεγάλους
Υλικά
-
50 g φρέσκο βούτυρο
-
50 g αλεύρι
-
1/2 lt φρέσκο γάλα
-
100 ml κρέμα γάλακτος
-
100 g ζάχαρη
-
100 g μπισκότα amaretti τριμμένα σε πολύ μικρά κομματάκια
-
200 g κουβερτούρα
-
4 αυγά κτυπημένα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κτυπήστε την κρέμα γάλακτος να ανέβει (ή χρησιμοποιήστε έτοιμη, κτυπημένη).
-
2
Ετοιμάστε μία μπεσαμέλ με το βούτυρο, το αλεύρι και το γάλα.
-
3
Κατόπιν προσθέστε την λιωμένη κουβερτούρα, την κρέμα γάλακτος, τα κτυπημένα αυγά, τα μπισκότα, τη ζάχαρη και ανακατέψτε τα πολύ καλά.
-
4
Αδειάστε αυτή την κρέμα σε μία φόρμα για γλυκά, χωρητικότητας 1 lt και ελαφρώς βουτυρωμένη για να μη κολλήσει το γλυκό κατά το ψήσιμο.
-
5
Βάλτε τη φόρμα με το γλυκό μέσα σε ένα μεγαλύτερο πυρίμαχο σκεύος, προσθέστε νερό σε αυτό, βάλτε τα στον φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήστε το μπεν-μαρι για περίπου 1 ώρα. Είναι έτοιμο όταν στην αφή το νοιώθετε στερεό.
-
6
Το βγάζετε από τον φούρνο, το αφήνετε να κρυώσει και το ξεφορμάρετε πάνω στο πιάτο που θα το παρουσιάσετε.
-
7
Σερβίρεται με κτυπημένη κρέμα γάλακτος στο πιάτο, δίπλα στο γλυκό.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια