Γλυκιά κολοκυθόπιτα 2

Bαθμολογία: 4.4583
       
 
24 ψήφοι
annouk, 26.08.08

Περιγραφή

Κολοκυθοπιτα γλυκια η οποια κανει τη διαφορα στη γευση!

Γλυκιά κολοκυθόπιτα 2

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 πακετο φυλλο κρουστας
  • 1200 γρ. ψαχνα κιτρινης κολοκυθας
  • 1 κουτ.γλυκου κοπανισμενα γαρυφαλλα
  • 2 κουτ. γλυκου κανελλα
  • 3/4 φλυτζανιου καρυδοψιχα ψιλοκομμενη
  • 1 φλυτζανι σιμιγδαλι χοντρο
  • 1 φλυτζανι ζαχαρη
  • 1/2 φλυτζανι σταφιδα
  • λαδι για αλειμμα των φυλλων
  • αχνη ζαχαρη για σερβιρισμα
Στα γρήγορα
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική , Vegan
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Παιρνω τα ψαχνα και τα τριβω στον μεγαλο τριφτη. Τα ανακατευω σε ενα μπωλ μαζι με τη ζαχαρη, τα πιεζω ελαφρα με το χερι και τα αφηνω για μιση ωρα.
  2. Αφαιρω τα ζουμια που εχει βγαλει (οχι στραγγισμα τελειως) και προσθετω ολα τα αλλα υλικα για τη γεμιση.
  3. Παιρνω το ταψι (χρησιμοποιω παραλληλογραμμο πυρεξ εγω) το αλειφω με λαδι και απλωνω 3 φυλλα λαδωνοντας τα ενα ενα.
  4. Αδειαζω τη γεμιση, τη στρωνω, γυριζω τα περισσευματα των κατω φυλλων ωστε να ακουμπουν πανω στη γεμιση και προσθετω αλλα 3-4 φυλλα λαδωμενα.
  5. Συγιριζω περιμετρικα και κοβω σε κομματια τη πιτα.
  6. Ψηνω για 40 λεπτα στους 170 βαθμους, βαζοντας το ταψι στη κατω βαση του φουρνου.
  7. Βγαζω τη πιτα αφου εχει ροδισει και πασπαλιζω με αχνη ζαχαρη.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορειτε να αλλαξετε τις ποσοτητες και των καρυδιων και της σταφιδας και να προσθεσετε οτι αλλο ειναι της αρεσκειας σας.

Μια αλλη παραλλαγη επισης ειναι στο ταψι να βαζουμε απο ενα φυλλο λαδωμενο καθε φορα με λιγη γεμιση ωσπου να τελειωσουν τα φυλλα.

Ησυνταγη ειναι παραπολυ ωραια.

Εψαχνα για καιρο για γλυκια κολοκυθοπιτα και την βρηκα.

Σχετικές συνταγές

    33 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από λωξαντρα, 1-10-08  
    Πολύ ωραια συνταγή! Με το ζουμακι που βγαίνει απ΄τη κολοκύθα(οδηγια 1)να "βρέχεις" τη πιτα πριν τη βγάλεις απ΄το φουρνο.
    Αυτη η συνταγή μ΄αρέσει πολύ!
    #
    Σχόλιο από annouk, 3-10-08  
    κεμενα μαρεσει πολυ!ειναι διαφορετικη παραλλαγη της κολοκυθοπιτας της κλασσικης μιας κ εγω δεν την τρωω με τυρι δηλ αλμυρη.καλη η λυση που λες για το ζουμι!
    #
    Σχόλιο από golfo, 7-11-08  
    πολυ καλη την φτιαχνω κι εγω,μονο που προσθετω σουσαμι και βανιλετα ανακατεμενα μαζι με τα μπαχαρικα .
    #
    Σχόλιο από strella, 22-11-08  
    Είναι απίστευτη η συνταγή σου! Εψαχνα πολύ καιρό να βρω καλή συνταγή για γλυκιά κολοκυθόπιτα μιας και η αλμυρή δε μου αρέσει καθόλου.Συγχαρητήρια και πάλι.
    #
    Σχόλιο από annouk, 23-11-08  
    ευχαριστω πολυ!κεμενα μαρεσει παρα πολυ αυτη η παραλλαγη,γιαυτο οταν ειδα οτι κατι παρομοιο σε γλυκια δεν υπαρχει εδω,την ανεβασα. :0)
    #
    Σχόλιο από φαρινα, 18-10-09  
    σε ευχαριστω εψαχνα καιρο για μια κλη συνταγη την εκανα το απογευμα και δεν εχει μινει ουτε γειγμα
    #
    Σχόλιο από Μπανανόφλουδα, 31-1-10  
    5 πηρουνάκια κι από μένα! Την έφτιαξε η μαμά μου και είναι μια πολύ νόστιμη συνταγή! Μόνο που έκανε τις παραλλαγές της... Έβρασε το κολοκύθι (πολύ λίγο), στο οποίο είχε προσθέσει και λίγο ρυζάκι. Το άφησε λίγο να στραγγίσει και στο μείγμα πρόσθεσε και λίγη τριμμένη φρυγανιά. Είναι μούρλια!!!! Σλουρπ! Ανεβάζω και φωτό να το δείτε!
    #
    Σχόλιο από annouk, 1-2-10  
    χαιρομαι που σας αρεσε πολυ!!!περιμενουμε τη φωτογραφια σου!
    #
    Σχόλιο από scoopmail1, 14-3-10  
    Πολύ καλή!!! Ευχαριστώ για τη συνταγή. Δεν είχα ξανακάνει κολοκυθόπιτα και αυτή ήταν όπως την περίμενα. Όλη η οικογένεια την βρήκε τέλεια.
    #
    Σχόλιο από litsaantoniadou, 24-3-10  
    h pita afth einai san bougatsa bravo!!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από Elerrina, 13-8-10  
    Υπέροχη συνταγή!!! Την έφιαξα σήμερα και ξετρελάθηκαν οικογενειακώς!
    #
    Σχόλιο από pepper, 14-9-10  
    Πολλή ωραία η κολοκυθόπιτα σχετικά εύκολη πεντανόστιμη και υγιεινή διατροφικά.
    Εγώ την έφτιαξα με σπιτικό φύλλο έγινε ωραιότατη το μόνο που θα ήθελα να έβαζα λίγο λάδι και στη γέμιση.Πολλά καλά σχόλια από τους καλεσμένους μου
    #
    Σχόλιο από karavour, 20-10-10  
    Μου είχε περισσέψει ακριβώς 1 κιλό κολοκύθα απ'το γλυκό κουταλιού που είχα κάνει και είπα να φτοιάξω μια κολοκυθόπιτα. Έτσι βρήκα τη συνταγή σου που μου φάνηκε ενδιαφέρουσα και αξιοποίησα το κολοκύθι! Μόνο που παρέλειψα τις σταφίδες
    #
    Σχόλιο από lenamak13, 21-10-10  
    Εχθες ηταν η μερα της κολοκυθοπιτας. Εφτιαξα μια γλυκεια και μια αλμυρη. Διαλεξα τη δικη σου για να φτιαξω την γλυκεια και πολυ καλα εκανα τελικα. Πολυ νοστιμη,και ευκολη.Ευχαριστω!
    #
    Σχόλιο από zomak, 7-11-10  
    Έκανα κι εγώ την κολοκυθόπιτα, αλλά δεν πέτυχε. Έκανα δύο μικρά ταψάκια, γιατί ήθελα το ένα να το πάω κάπου. Δοκιμάσαμε όταν βγήκε το πρώτο και μας φάνηκε εντελώς άγλυκη και αποφάσισα το δεύτερο να το σιροπιάσω όπως κάνουμε με τον μπακλαβά, αλλά ούτε αυτό πέτυχε. Μετά από λίγο πάνιασαν τα φύλλα (παρόλο που τήρησα τον κανόνα ζεστό γλυκό-κρύο σιρόπι). Γενικά δεν ήταν καλή μέρα για ζαχαροπλαστική.
    #
    Σχόλιο από Lilly11, 20-2-11  
    Πολύ καλή η συνταγή σου Annouk!!Βασικά εγώ δεν είχα φύλλο κρούστας (έβαλα φύλλο σφολιάτας και βγήκε πολύ καλό), και δεν είχα σιμιγδάλι (έβαλα τριμμένη φρυγανιά)... Μπράβο, πολύ νόστιμη... Ήθελα να σε ρωτήσω, εάν έχεις καταψύξει κολοκύθα, να μου πεις, εάν μένει η γεύση της..
    #
    Σχόλιο από annouk, 20-2-11  
    σε ευχαριστω λιλλυ μου!!ναι την εχω καταψυξει γιατι τετοια κολοκυθα δε βρισκεις ολο το χρονο!διατηρειτια καλα μπορω να πω.οποτε ειτε τη κοβεις κομματια μεγαλα κ τη καταψυχεις,ειτε την τριβεις οπως στη συνταγη κ την καταψυχεις- που αυτο ειναι κ το πιο ευκολο γιατι δε πιανει χωρο.παντως σε αυτη τη περιπτωση θα μαζεψει κ μερικα υγρα να ξερεις λογω καταψυξης οποτε αφου αναλιγωσει τα στιβεις λιγο.
    #
    Σχόλιο από charm_quark, 2-4-11  
    Μόλις την δοκίμασα...
    Δεν είχα φύλλο κρούστας και την έκανα με σφολιάτα και έβαλα καστανή ζάχαρη 1.5 ποτήρι αντί για την κανονική.
    Το περίμενα λίγο πιο γλυκό, αλλά ήταν αρκετά καλή.
    Πάντως συνεχίζω να ψάχνω την συνταγή της πρώτης γλυκιάς κολοκυθόπιτας που είχα δοκιμάσει στη Θεσσαλονίκη και είχα πάθει πλάκα. 4 πηρουνάκια απο μένα, καθώς τα πέντε πάνε στη Σαλονικιώτικη! :-)
    #
    Σχόλιο από Mairy Cook, 13-10-11  
    Πολύ ωραία η κολοκυθόπιτα σου...έβαλα 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη γιατί διάβασα ότι δεν γίνεται πολύ γλυκιά και πάλι μας φάνηκε άγλυκη! Την επόμενη φορά θα βάλω λίγο παραπάνω ζάχαρη!!
    #
    Σχόλιο από spourgitaki, 14-10-11  
    Φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα και θα την φτιάξω σύντομα.Μία διευκρίνιση θα ήθελα μόνο:φλιτσάνια εννοείς του καφέ;
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    30 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από λωξαντρα, 1-10-08  
    Πολύ ωραια συνταγή! Με το ζουμακι που βγαίνει απ΄τη κολοκύθα(οδηγια 1)να "βρέχεις" τη πιτα πριν τη βγάλεις απ΄το φουρνο.
    Αυτη η συνταγή μ΄αρέσει πολύ!
    #
    Σχόλιο από annouk, 3-10-08  
    κεμενα μαρεσει πολυ!ειναι διαφορετικη παραλλαγη της κολοκυθοπιτας της κλασσικης μιας κ εγω δεν την τρωω με τυρι δηλ αλμυρη.καλη η λυση που λες για το ζουμι!
    #
    Σχόλιο από golfo, 7-11-08  
    πολυ καλη την φτιαχνω κι εγω,μονο που προσθετω σουσαμι και βανιλετα ανακατεμενα μαζι με τα μπαχαρικα .
    #
    Σχόλιο από strella, 22-11-08  
    Είναι απίστευτη η συνταγή σου! Εψαχνα πολύ καιρό να βρω καλή συνταγή για γλυκιά κολοκυθόπιτα μιας και η αλμυρή δε μου αρέσει καθόλου.Συγχαρητήρια και πάλι.
    #
    Σχόλιο από annouk, 23-11-08  
    ευχαριστω πολυ!κεμενα μαρεσει παρα πολυ αυτη η παραλλαγη,γιαυτο οταν ειδα οτι κατι παρομοιο σε γλυκια δεν υπαρχει εδω,την ανεβασα. :0)
    #
    Σχόλιο από φαρινα, 18-10-09  
    σε ευχαριστω εψαχνα καιρο για μια κλη συνταγη την εκανα το απογευμα και δεν εχει μινει ουτε γειγμα
    #
    Σχόλιο από Μπανανόφλουδα, 31-1-10  
    5 πηρουνάκια κι από μένα! Την έφτιαξε η μαμά μου και είναι μια πολύ νόστιμη συνταγή! Μόνο που έκανε τις παραλλαγές της... Έβρασε το κολοκύθι (πολύ λίγο), στο οποίο είχε προσθέσει και λίγο ρυζάκι. Το άφησε λίγο να στραγγίσει και στο μείγμα πρόσθεσε και λίγη τριμμένη φρυγανιά. Είναι μούρλια!!!! Σλουρπ! Ανεβάζω και φωτό να το δείτε!
    #
    Σχόλιο από annouk, 1-2-10  
    χαιρομαι που σας αρεσε πολυ!!!περιμενουμε τη φωτογραφια σου!
    #
    Σχόλιο από scoopmail1, 14-3-10  
    Πολύ καλή!!! Ευχαριστώ για τη συνταγή. Δεν είχα ξανακάνει κολοκυθόπιτα και αυτή ήταν όπως την περίμενα. Όλη η οικογένεια την βρήκε τέλεια.
    #
    Σχόλιο από litsaantoniadou, 24-3-10  
    h pita afth einai san bougatsa bravo!!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από Elerrina, 13-8-10  
    Υπέροχη συνταγή!!! Την έφιαξα σήμερα και ξετρελάθηκαν οικογενειακώς!
    #
    Σχόλιο από pepper, 14-9-10  
    Πολλή ωραία η κολοκυθόπιτα σχετικά εύκολη πεντανόστιμη και υγιεινή διατροφικά.
    Εγώ την έφτιαξα με σπιτικό φύλλο έγινε ωραιότατη το μόνο που θα ήθελα να έβαζα λίγο λάδι και στη γέμιση.Πολλά καλά σχόλια από τους καλεσμένους μου
    #
    Σχόλιο από karavour, 20-10-10  
    Μου είχε περισσέψει ακριβώς 1 κιλό κολοκύθα απ'το γλυκό κουταλιού που είχα κάνει και είπα να φτοιάξω μια κολοκυθόπιτα. Έτσι βρήκα τη συνταγή σου που μου φάνηκε ενδιαφέρουσα και αξιοποίησα το κολοκύθι! Μόνο που παρέλειψα τις σταφίδες
    #
    Σχόλιο από lenamak13, 21-10-10  
    Εχθες ηταν η μερα της κολοκυθοπιτας. Εφτιαξα μια γλυκεια και μια αλμυρη. Διαλεξα τη δικη σου για να φτιαξω την γλυκεια και πολυ καλα εκανα τελικα. Πολυ νοστιμη,και ευκολη.Ευχαριστω!
    #
    Σχόλιο από zomak, 7-11-10  
    Έκανα κι εγώ την κολοκυθόπιτα, αλλά δεν πέτυχε. Έκανα δύο μικρά ταψάκια, γιατί ήθελα το ένα να το πάω κάπου. Δοκιμάσαμε όταν βγήκε το πρώτο και μας φάνηκε εντελώς άγλυκη και αποφάσισα το δεύτερο να το σιροπιάσω όπως κάνουμε με τον μπακλαβά, αλλά ούτε αυτό πέτυχε. Μετά από λίγο πάνιασαν τα φύλλα (παρόλο που τήρησα τον κανόνα ζεστό γλυκό-κρύο σιρόπι). Γενικά δεν ήταν καλή μέρα για ζαχαροπλαστική.
    #
    Σχόλιο από Lilly11, 20-2-11  
    Πολύ καλή η συνταγή σου Annouk!!Βασικά εγώ δεν είχα φύλλο κρούστας (έβαλα φύλλο σφολιάτας και βγήκε πολύ καλό), και δεν είχα σιμιγδάλι (έβαλα τριμμένη φρυγανιά)... Μπράβο, πολύ νόστιμη... Ήθελα να σε ρωτήσω, εάν έχεις καταψύξει κολοκύθα, να μου πεις, εάν μένει η γεύση της..
    #
    Σχόλιο από annouk, 20-2-11  
    σε ευχαριστω λιλλυ μου!!ναι την εχω καταψυξει γιατι τετοια κολοκυθα δε βρισκεις ολο το χρονο!διατηρειτια καλα μπορω να πω.οποτε ειτε τη κοβεις κομματια μεγαλα κ τη καταψυχεις,ειτε την τριβεις οπως στη συνταγη κ την καταψυχεις- που αυτο ειναι κ το πιο ευκολο γιατι δε πιανει χωρο.παντως σε αυτη τη περιπτωση θα μαζεψει κ μερικα υγρα να ξερεις λογω καταψυξης οποτε αφου αναλιγωσει τα στιβεις λιγο.
    #
    Σχόλιο από spourgitaki, 14-10-11  
    Φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα και θα την φτιάξω σύντομα.Μία διευκρίνιση θα ήθελα μόνο:φλιτσάνια εννοείς του καφέ;
    #
    Σχόλιο από ritapol, 20-11-11  
    ευτυχως που εψαχνες εσυ για μας υπεροχη κολοκυθοπιτα την εψησα στις αντιστασεις 1 ωρα ελιωσα 3 κουταλιες μελι και οταν ψηθηκε το εριξα αναμεσα στα κομενα κοματια και οταν κρυωσε ηταν φανταστικη ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από annouk, 21-11-11  
    χαιρομαι πολυ που σας αρεσε η συνταγη!!σπουργιτακι τωρα ειδα το μηνυμα σου και θα σου απαντησω τωρα,οταν γραφω φλυτζανι εννοω κουπα, οχι του καφε αλλα το κλασσικο,εκεινο του τσαγιου.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    0 Ερωτήσεις

    3 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από charm_quark, 2-4-11  
    Μόλις την δοκίμασα...
    Δεν είχα φύλλο κρούστας και την έκανα με σφολιάτα και έβαλα καστανή ζάχαρη 1.5 ποτήρι αντί για την κανονική.
    Το περίμενα λίγο πιο γλυκό, αλλά ήταν αρκετά καλή.
    Πάντως συνεχίζω να ψάχνω την συνταγή της πρώτης γλυκιάς κολοκυθόπιτας που είχα δοκιμάσει στη Θεσσαλονίκη και είχα πάθει πλάκα. 4 πηρουνάκια απο μένα, καθώς τα πέντε πάνε στη Σαλονικιώτικη! :-)
    #
    Σχόλιο από Mairy Cook, 13-10-11  
    Πολύ ωραία η κολοκυθόπιτα σου...έβαλα 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη γιατί διάβασα ότι δεν γίνεται πολύ γλυκιά και πάλι μας φάνηκε άγλυκη! Την επόμενη φορά θα βάλω λίγο παραπάνω ζάχαρη!!
    #
    Σχόλιο από veraki86, 14-10-11  
    Υπέροχη κολοκυθόπιτα. Έβαλα και εγώ παραπάνω ζάχαρη. Την έκανα στριφτή και 10 λεπτά πριν την βγάλω την έβρεξα με τα ζουμιά της κολοκύθας.

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Λαχανικά: πότε είναι η εποχή τους;
    Μπορεί να βρίσκουμε όλα τα λαχανικά πλέον όλες ...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Καταψύχω λαχανικά
    Μπορείτε να αγοράσετε φρέσκα λαχανικά, να τα βάλε...
    Κάνε το... φύλλο, φίλο!
    Ξέρετε τι λείπει περισσότερο από την κουζίνα τω...
    Βιταμίνες Β' μέρος
    Αφού είδαμε τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες στο πρ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    πιτες
    Ένα βιβλίο 41 αγαπημένων συνταγών, του/της -ΑΦΡΟΔΙΤΗ=
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 101 αγαπημένων συνταγών, του/της korina noti
    γλυκά
    Ένα βιβλίο 157 αγαπημένων συνταγών, του/της Eleni Alex
    αγαπημένα γλυκά
    Ένα βιβλίο 49 αγαπημένων συνταγών, του/της Κέλλη
    Συνταγές για Γλυκές Πίτες - Μπουγάτσα
    Ένα βιβλίο 18 αγαπημένων συνταγών, του/της velina