Γλυκιά κολοκυθόπιτα με πράσινο κολοκύθι
Μία υπέροχη συνταγή που δημιουργεί μια ευχάριστη έκπληξη μέσα στο στόμα με την ζάχαρη και το κολοκυθάκι!! Σας την συστήνω ανεπιφύλακτα!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Τα φύλλα πίτας μπορείτε να τα φτιάξετε εσείς οι ίδιοι. Σίγουρα είναι πιο νόστιμο το χειροποίητο φύλλο. Μην φοβηθείτε την πολλή ζάχαρη. Σε όποιον έχω δώσει αυτή τη συνταγή έχει μείνει με ανοιχτό το στόμα.
Υλικά
-
1.5 κιλό πράσινα κολοκυθάκια
-
4 φύλλα για πίτα
-
800 γρ. ζάχαρη
-
2 κ.σ. κανέλα
-
2 βανίλιες
-
4 κ.σ. λάδι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια από την φλούδα τους, τα περνάμε από το τρίφτη και τα αφήνουμε να στραγγίσουνε καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε στη γέμιση τις βανίλιες.
-
2
Λαδώνουμε το ταψί και βάζουμε το πρώτο φύλλο.
-
3
Απλώνουμε το 1/3 από τη γέμιση λίγο κανέλα και πασπαλίζουμε με 200 γρ. ζάχαρη.
-
4
Αφού τελειώσουμε βάζουμε το δεύτερο φύλλο το λαδώνουμε και απλώνουμε ακόμη 1/3 από την γέμιση λίγο κανέλα και 300 γρ. ζάχαρη. Τελειώνοντας τοποθετούμε και το τρίτο φύλλο και το λαδώνουμε. Ρίχνουμε όλη την υπόλοιπη γέμιση λίγο κανέλα και 300 γρ. ζάχαρη.
-
5
Σκεπάζουμε την πίτα μας με το τελευταίο φύλλο το οποίο χαράζουμε με το μαχαίρι.
-
6
Ψήνουμε σε φούρνο με αντίσταση για 1h στους 200οC και 1h στους 150.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (4)