κύρια φωτογραφία συνταγής Γλυκιά κολοκυθόπιτα με πράσινο κολοκύθι
elenicooks
elenicooks @cook_8489060

Μία υπέροχη συνταγή που δημιουργεί μια ευχάριστη έκπληξη μέσα στο στόμα με την ζάχαρη και το κολοκυθάκι!! Σας την συστήνω ανεπιφύλακτα!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Τα φύλλα πίτας μπορείτε να τα φτιάξετε εσείς οι ίδιοι. Σίγουρα είναι πιο νόστιμο το χειροποίητο φύλλο. Μην φοβηθείτε την πολλή ζάχαρη. Σε όποιον έχω δώσει αυτή τη συνταγή έχει μείνει με ανοιχτό το στόμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

10 άτομα
  1. 1.5 κιλό πράσινα κολοκυθάκια
  2. 4 φύλλα για πίτα
  3. 800 γρ. ζάχαρη
  4. 2 κ.σ. κανέλα
  5. 2 βανίλιες
  6. 4 κ.σ. λάδι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια από την φλούδα τους, τα περνάμε από το τρίφτη και τα αφήνουμε να στραγγίσουνε καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε στη γέμιση τις βανίλιες.

  2. 2

    Λαδώνουμε το ταψί και βάζουμε το πρώτο φύλλο.

  3. 3

    Απλώνουμε το 1/3 από τη γέμιση λίγο κανέλα και πασπαλίζουμε με 200 γρ. ζάχαρη.

  4. 4

    Αφού τελειώσουμε βάζουμε το δεύτερο φύλλο το λαδώνουμε και απλώνουμε ακόμη 1/3 από την γέμιση λίγο κανέλα και 300 γρ. ζάχαρη. Τελειώνοντας τοποθετούμε και το τρίτο φύλλο και το λαδώνουμε. Ρίχνουμε όλη την υπόλοιπη γέμιση λίγο κανέλα και 300 γρ. ζάχαρη.

  5. 5

    Σκεπάζουμε την πίτα μας με το τελευταίο φύλλο το οποίο χαράζουμε με το μαχαίρι.

  6. 6

    Ψήνουμε σε φούρνο με αντίσταση για 1h στους 200οC και 1h στους 150.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (4)

mkonstantina
mkonstantina @cook_8473904
Φαινεται πολυ νοστιμη!τη λιγουρευτηκα!ηθελα μονο να ρωτησω για ποσο μεγαλο ταψι(πυρεξ) περιπου ειναι αυτες οι αναλογιες?

Από

elenicooks
elenicooks @cook_8489060
στις