Γλυκιά κολοκυθόπιτα

Bαθμολογία: 4.8182
       
 
22 ψήφοι
Sitronella, 01.01.05

Περιγραφή

Πολύ νόστιμη και εύκολη πιτούλα που η γεύση της θυμίζει μπουγάτσα.
Γλυκιά κολοκυθόπιτα

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλό ξυσμένη πορτοκαλί κολοκύθα
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 1/2-1 φλ. γαλέτα
  • 1-2 κ.γ. κανέλα
  • 2 αβγά
  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • λίγο λάδι
  • άχνη ζάχαρη και κανέλα για το πασπάλισμα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε την ξυσμένη κολοκύθα, προσθέτουμε τη ζάχαρη, την κανέλα και τη γαλέτα και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε για να δούμε αν μας αρέσει η γεύση και μπορούμε να βάλουμε περισσότερη ζάχαρη και κανέλα αν θέλουμε. Προσθέτουμε τα αβγά.
  2. Στρώνουμε το ένα φύλλο σε λαδωμένο ταψί και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο, το λαδώνουμε λίγο, κάνουμε και μερικές χαραγματιές με το μαχαίρι και ψήνουμε στους 180°C για 40' περίπου.
  3. Όταν ψηθεί ρίχνουμε από πάνω άχνη ζάχαρη και κανέλα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Εάν βρείτε φύλλα σφολιάτας για κρουασάν, γίνεται ακόμα καλύτερη.

Σχετικές συνταγές

    32 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από antoniavu, 2-8-08  
    μια ενναλακτικη ειναι αντι για γαλετα να προσθεσουμε στο αρχικο μειγμα λιγακι ρυζι κ σταφιδες.
    #
    Σχόλιο από Cathrina, 24-1-09  
    Νοστιμη ,υπεροχη ,γλυκια κολοκυθοπιτα.Εγω την κανω και χωρις αυγα .
    #
    Σχόλιο από gwgoula, 10-9-09  
    Η μητέρα μου την έφτιαξε προχθές μόνο που αντί για γαλέτα έβαλε φρυγανιά και πρόσθεσε ξανθή σταφίδα.Ακόμη παρέλειψε τελείως τα αυγά.Ωστόσο ήταν υπέροχη.
    #
    Σχόλιο από loipon, 19-3-10  
    Μπράβο! Πολύ καλή συνταγή! Εγώ αντί για γαλέτα έβαλα τριμμένο πτι-μπερ, έβαλα και σταφίδες. Πολύ νόστιμη!
    #
    Σχόλιο από cookstella, 9-4-10  
    Πολύ καλή συνταγή.
    Έβαλα φύλλο κρούστας αντί για σφολιάτα
    και σιμιγδάλι αντί για γαλέτα.
    #
    Σχόλιο από nallukka, 15-3-11  
    #
    Σχόλιο από VICKY B., 30-3-11  
    Πολύ ωραία συνταγή! Η γαλέτα κάνει την διαφορά! Είναι πολύ ελαφριά σε αντίθεση με άλλη συνταγή που έχω δοκιμάσει με σιμιγδάλι. Έβαλα και λίγο καρυδάκι.
    #
    Σχόλιο από FRANKIE, 5-8-11  
    Πανεύκολη, γρήγορη, νοστιμότατη, όντως θυμίζει μπουγάτσα! Ευχαριστούμε πολύ!
    #
    Σχόλιο από FRANKIE, 5-8-11  
    Πανεύκολη, γρήγορη, νοστιμότατη! Όντως θυμίζει μπουγάτσα! Ευχαριστούμε!
    #
    Σχόλιο από Πασχαλιά, 2-10-11  
    Καταπληκτική, εύκολη και γρήγορη. Πράγματι μοιάζει με μπουγάτσα.Επιτέλους βρήκα μια κολοκυθόπιτα που μου αρέσει. Όλοι έφαγαν τουλάχιστον δύο κομμάτια. Μπράβο
    #
    Σχόλιο από melina_st, 2-11-11  
    Sitronella επειδη ειμαι ασχετη με τις κιτρινες κολοκυθες (πρωτη φορα θα τη χρησιμοποιησω), οταν λες ξυσμενη τι εννοεις; Να τριψω τη σαρκα στον τριφτη; Η μηπως να ξυνω με το κουταλι λωριδες λωριδες; Ευχαριστω :)
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 3-11-11  
    Την τρίβεις στον τρίφτη όπως τα μήλα, τα καρότα κλπ
    Καλή επιτυχία!
    #
    Σχόλιο από melina_st, 3-11-11  
    ευχαριστω!θα την κανω σημερα και θα επανελθω με πιρουνακια!
    #
    Σχόλιο από melina_st, 3-11-11  
    μπραβο sitronella!! αν εξαιρεσεις το τριψιμο της κολοκυθας που θελει καποια ωρα, η συνταγη ειναι πανευκολη και πεντανοστιμη! εβαλα ενα αυγουλακι κι ομως εγινε τελεια!
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 4-11-11  
    Αν την τρίψεις με το χέρι έχει πράγματι πολύ δουλειά! Αν έχει κάποιος από αυτά τα πολυμηχανήματα που τρίβουν, γίνεται πολύ εύκολα και γρήγορα. Εγώ όταν έχω τέτοια κολοκύθα, την τρίβω όλη και τη βάζω σε σακουλάκια σε μερίδες και τη βάζω στην κατάψυξη. Έτσι έχω όλη τη χρονιά έτοιμη.
    Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε!
    #
    Σχόλιο από Marinare, 10-11-11  
    Να ρωτήσω..την στραγγιζουμε την κολοκυθα ό οχι??τα θέλουμε τα ζουμιά της??
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 11-11-11  
    Συνήθως όταν είναι φρέσκια η κολοκύθα δε βγάζει ιδιαίτερα ζουμιά. Το λίγο ζουμάκι που έχει το ρουφάει η γαλέτα. Αν έχει όμως πολύ ζουμί προτείνω να την στραγγίξεις.
    #
    Σχόλιο από melina_st, 20-11-11  
    sitronella που διατηρειται;; αν την αφησω εκτος ψυγειου πειραζει;
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 21-11-11  
    Δεν ξέρω να σου πω πόσο καιρό μπορείς να την αφήσεις εκτός ψυγείου. Τώρα έχει και δροσούλα δε χαλάνε τόσο εύκολα τα πράγματα, αλλά μη σε πάρω και στο λαιμό μου.
    #
    Σχόλιο από july88, 3-2-12  
    5 Πιρουνάκια για τη γέμιση η οποία είναι καταπληκτική, σαν μπουγάτσα. Ευχαριστώ για τη συνταγή!!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    19 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από nallukka, 15-3-11  
    #
    Σχόλιο από VICKY B., 30-3-11  
    Πολύ ωραία συνταγή! Η γαλέτα κάνει την διαφορά! Είναι πολύ ελαφριά σε αντίθεση με άλλη συνταγή που έχω δοκιμάσει με σιμιγδάλι. Έβαλα και λίγο καρυδάκι.
    #
    Σχόλιο από FRANKIE, 5-8-11  
    Πανεύκολη, γρήγορη, νοστιμότατη! Όντως θυμίζει μπουγάτσα! Ευχαριστούμε!
    #
    Σχόλιο από Πασχαλιά, 2-10-11  
    Καταπληκτική, εύκολη και γρήγορη. Πράγματι μοιάζει με μπουγάτσα.Επιτέλους βρήκα μια κολοκυθόπιτα που μου αρέσει. Όλοι έφαγαν τουλάχιστον δύο κομμάτια. Μπράβο
    #
    Σχόλιο από melina_st, 2-11-11  
    Sitronella επειδη ειμαι ασχετη με τις κιτρινες κολοκυθες (πρωτη φορα θα τη χρησιμοποιησω), οταν λες ξυσμενη τι εννοεις; Να τριψω τη σαρκα στον τριφτη; Η μηπως να ξυνω με το κουταλι λωριδες λωριδες; Ευχαριστω :)
    #
    Σχόλιο από melina_st, 3-11-11  
    μπραβο sitronella!! αν εξαιρεσεις το τριψιμο της κολοκυθας που θελει καποια ωρα, η συνταγη ειναι πανευκολη και πεντανοστιμη! εβαλα ενα αυγουλακι κι ομως εγινε τελεια!
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 4-11-11  
    Αν την τρίψεις με το χέρι έχει πράγματι πολύ δουλειά! Αν έχει κάποιος από αυτά τα πολυμηχανήματα που τρίβουν, γίνεται πολύ εύκολα και γρήγορα. Εγώ όταν έχω τέτοια κολοκύθα, την τρίβω όλη και τη βάζω σε σακουλάκια σε μερίδες και τη βάζω στην κατάψυξη. Έτσι έχω όλη τη χρονιά έτοιμη.
    Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε!
    #
    Σχόλιο από july88, 3-2-12  
    5 Πιρουνάκια για τη γέμιση η οποία είναι καταπληκτική, σαν μπουγάτσα. Ευχαριστώ για τη συνταγή!!!
    #
    Σχόλιο από gougoudi, 30-8-12  
    Πρώτη φορά που ασχολήθηκα με κολοκύθα και τελικά είχα πολύ καλά αποτελέσματα με τη συνταγή σου! Εύγε!!! [Μόνο που και εγώ έβαλα φρυγανιά αντί για γαλέτα γιατί δεν ήξερα πώς να φτιάξω γαλέτα ;-)]
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 31-8-12  
    Το ίδιο πράγμα είναι, οπότε έκανες πολύ καλά! Χαίρομαι που η πρώτη σου προσπάθεια στέφθηκε με επιτυχία!
    #
    Σχόλιο από joannakostas, 31-8-12  
    thn ekana etsi akrivws kai oloi xetrelathikan!!!! mikroi kai megaloi!!! 5 pirounakia apo emas k pada tetoia!!!!!
    #
    Σχόλιο από antigonhleme, 12-10-12  
    polu kalh h kolokiuopita uymizei glukia mpougatsa...akoma kaluterh me liges stafides... :))
    #
    Σχόλιο από ana, 20-10-12  
    καλημέρα !!...μόλις ξεκινησα να τη φτιάχνω...δεν έχω ξαναφάει τετοια κολοκυθα.ουτε σε γλυκια ουτε σε αλμυρη εκδοχη...θα πειραζε αν αντι να την τριψω στον τριφτη την έκανα ενα περασμα απο το multi?....μόλις δοκιμασω θα επανέλθω με πηρουνάκια...
    #
    Σχόλιο από koritsi_7, 4-11-12  
    Εφτιαξα κ εγω κολοκυθόπιτα!!κ βγήκε πολυ νόστιμη!!εκανα βεβαια και τις δικες μου τσαχπινιες!!!εμενα επειδη ειχε αρκετα ζουμια η κολοκυθα αφου την ετριψα την εβαλα σε μια κατσαρολα με 2 κουταλιες βουτυρο,ζαχαρη,λιγο χυμο πορτοκαλι και ξυσμα,βανιλια,κανελλα καιγαρυφαλλο..τα αφησα σε χαμηλη φωτια να παρουν βραση και να μεινει εντελως στεγνη!!μετα προσθεσα φρυγανια τριμμενη και καρυδοψιχα!!κ αφου ηταν ετοιμη η γεμιση εκανα στριφταρια!!!σαλιγκαρακια!!!προσθεσα φωτο!!!για δειτε!! ηταν πεντανοστιμηηηηηη!!!δοκιμαστε την!!!! :-)
    #
    Σχόλιο από bellapok, 14-11-12  
    #
    Σχόλιο από Λουκουλλεία, 15-12-12  
    Μοσχομύριζε από όταν ανακάτευα τα υλικά! Μπράβο, πάρα πολύ νόστιμη!! Επειδή δε μου αρέσουν τα ξεροψημένα φύλλα, την έψησα περισσότερη ώρα σε πιο χαμηλή ένταση. Είναι υπέροχη, ευχαριστούμε για την συνταγή!
    #
    Σχόλιο από xosejulia, 16-1-13  
    #
    Σχόλιο από despinal, 19-12-13  
    Πολύ νόστιμη η πιτούλα, ούτε που φανταζόμουν ότι θα έμοιαζε τόσο με μπουγάτσα! Και με σπιτική σφολιάτα ήταν όνειρο!
    #
    Σχόλιο από marilenavl, 16-1-14  
    Πολύ ωραία... Πράγματι η γεύση της θυμίζει μπουγάτσα! Είχα έτοιμο πουρέ κολοκύθας στην κατάψυξη οπότε ήταν θέμα λεπτών η παρασκευή της. Ευχαριστούμε!

    6 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από Sitronella, 3-11-11  
    Την τρίβεις στον τρίφτη όπως τα μήλα, τα καρότα κλπ
    Καλή επιτυχία!
    #
    Σχόλιο από melina_st, 3-11-11  
    ευχαριστω!θα την κανω σημερα και θα επανελθω με πιρουνακια!
    #
    Σχόλιο από Marinare, 10-11-11  
    Να ρωτήσω..την στραγγιζουμε την κολοκυθα ό οχι??τα θέλουμε τα ζουμιά της??
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 11-11-11  
    Συνήθως όταν είναι φρέσκια η κολοκύθα δε βγάζει ιδιαίτερα ζουμιά. Το λίγο ζουμάκι που έχει το ρουφάει η γαλέτα. Αν έχει όμως πολύ ζουμί προτείνω να την στραγγίξεις.
    #
    Σχόλιο από melina_st, 20-11-11  
    sitronella που διατηρειται;; αν την αφησω εκτος ψυγειου πειραζει;
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 21-11-11  
    Δεν ξέρω να σου πω πόσο καιρό μπορείς να την αφήσεις εκτός ψυγείου. Τώρα έχει και δροσούλα δε χαλάνε τόσο εύκολα τα πράγματα, αλλά μη σε πάρω και στο λαιμό μου.

    7 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από antoniavu, 2-8-08  
    μια ενναλακτικη ειναι αντι για γαλετα να προσθεσουμε στο αρχικο μειγμα λιγακι ρυζι κ σταφιδες.
    #
    Σχόλιο από Cathrina, 24-1-09  
    Νοστιμη ,υπεροχη ,γλυκια κολοκυθοπιτα.Εγω την κανω και χωρις αυγα .
    #
    Σχόλιο από gwgoula, 10-9-09  
    Η μητέρα μου την έφτιαξε προχθές μόνο που αντί για γαλέτα έβαλε φρυγανιά και πρόσθεσε ξανθή σταφίδα.Ακόμη παρέλειψε τελείως τα αυγά.Ωστόσο ήταν υπέροχη.
    #
    Σχόλιο από loipon, 19-3-10  
    Μπράβο! Πολύ καλή συνταγή! Εγώ αντί για γαλέτα έβαλα τριμμένο πτι-μπερ, έβαλα και σταφίδες. Πολύ νόστιμη!
    #
    Σχόλιο από cookstella, 9-4-10  
    Πολύ καλή συνταγή.
    Έβαλα φύλλο κρούστας αντί για σφολιάτα
    και σιμιγδάλι αντί για γαλέτα.
    #
    Σχόλιο από FRANKIE, 5-8-11  
    Πανεύκολη, γρήγορη, νοστιμότατη, όντως θυμίζει μπουγάτσα! Ευχαριστούμε πολύ!
    #
    Σχόλιο από gougoudi, 3-10-12  
    Εγώ έβαλα φρυγανιά γιατί δεν έχω ιδέα πώς φτιάχνεται η γαλέτα. Δεν έχω μέτρο σύγκρισης γιατί ούτε έχω ξαναφάει κολοκύθα ούτε έχω ξαναφτιάξει αλλά η συνταγή σου ήταν εύκολη και πολύ νόστιμη!!!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Εξοπλισμός για κέικ, μπισκότα και πίτες
    Μέσα στο σάιτ μπορούμε να βρούμε πάρα πολλές συ...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Κάνε το... φύλλο, φίλο!
    Ξέρετε τι λείπει περισσότερο από την κουζίνα τω...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    sintages 2013 2
    Ένα βιβλίο 751 αγαπημένων συνταγών, του/της litsa karagounaki
    Πίτες γλυκές
    Ένα βιβλίο 8 αγαπημένων συνταγών, του/της Sitronella
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 32 αγαπημένων συνταγών, του/της joannakostas
    Γλυκά
    Ένα βιβλίο 88 αγαπημένων συνταγών, του/της Μουστρουφίτσα
    Γλυκά
    Ένα βιβλίο 205 αγαπημένων συνταγών, του/της lianaki