Γλυκιά κολοκυθόπιτα
Πολύ νόστιμη και εύκολη πιτούλα που η γεύση της θυμίζει μπουγάτσα.
Εάν βρείτε φύλλα σφολιάτας για κρουασάν, γίνεται ακόμα καλύτερη.
Μπορείτε αντί για γαλέτα να βάλετε σιμιγδάλι.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα μπολ βάζουμε την τριμμένη κολοκύθα, προσθέτουμε τη ζάχαρη, την κανέλα και τη γαλέτα και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε για να δούμε αν μας αρέσει η γεύση και μπορούμε να βάλουμε περισσότερη ζάχαρη και κανέλα αν θέλουμε.
-
2
Θέλει προσοχή γιατί εδώ μιλάω για φρεσκοτριμμένη κολοκύθα. Αν την είχατε στην κατάψυξη θα έχει βγάλει πολλά υγρά και θέλει στιψιμο πριν τη χρησιμοποιήσετε.
-
3
Προσθέτουμε τα αβγά και ανακατεύουμε ξανά καλά. Θα είναι σχετικά σφιχτή η γέμιση (δείτε τις φωτογραφίες). Αν δεν είναι προσθέστε κι άλλη γαλέτα ή σιμιγδάλι.
-
4
Στρώνουμε το ένα φύλλο σε λαδωμένο ταψί και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο
-
5
Το λαδώνουμε λίγο, κάνουμε και μερικές χαραγματιές με το μαχαίρι και ψήνουμε στους 180°C για 40' περίπου.
-
6
Όταν ψηθεί ρίχνουμε από πάνω άχνη ζάχαρη και κανέλα.
Σχόλια (40)
Δεν πειράζει , συμβαίνουν αυτά!