evdoba
evdoba @evdoba
,

Μια παραλλαγή του πολίτικου σιμιγδαλένιου χαλβά με σιμιγδάλι καλαμποκιού, εμπλουτισμένου με ξηρούς καρπούς και φρούτα. Είναι ελαφρύτερο από τον κλασσικό πολίτικο χαλβά και όχι τόσο γλυκό. Συνταγή χωρίς ίχνη γλουτένης!

Λίγα μυστικά ακόμα

Το ξυλάκι κανέλας εκτός του ότι είναι πρώτη ύλη και άρα πιο αρωματικό είναι και ασφαλές ως προς τη γλουτένη που περιέχουν πολλά από τα έτοιμα μπαχαρικά (για όσους ακολουθούν διατροφή χωρίς γλουτένη). Το νερό που θα χρησιμοποιήσουμε μπορεί να είναι από 3,5 έως 5 κούπες. Mε 3,5 γίνεται σφιχτή και με 5 τρώγεται με κουτάλι μαλακή η πολέντα. Ετοιμάστε αν θέλετε παραπάνω νερό με ζάχαρη και σταματήστε να προσθέτετε όταν σας αρέσει.Γούστα είναι αυτά.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 0.5 κούπα ελαιόλαδο
  2. 2 κούπες σιμιγδάλι καλαμποκιού
  3. 1 γεμάτη κουταλιά αλεύρι χωρίς γλουτένη (ή συμβατικό)
  4. 1 κούπα ζάχαρη
  5. 8 κουταλ. σούπας μέλι
  6. 3,5 κούπες νερό
  7. 1 ξυλαράκι κανέλας και 2 γαρύφαλλα (μοσχοκάρφια)
  8. από μισή κούπακαρύδια, φουντούκια, φυστίκια Αιγίνης,
  9. 4 ξερά βερύκκοκα και 2 ξερά γλυκά δαμάσκηνα κομμένα κομάτια.
  10. ψιλό ξύσμα από μισό πορτοκάλι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και το ξυλαράκι κανέλας και τα γαρυφαλλάκια. Διαλύουμε εκεί μέσα το μέλι και κλείνουμε το μάτι.

  2. 2

    Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι και ρίχνουμε το σιμιγδάλι στο οποίο έχουμε ανακατέψει τη 1,5 κουτ. αλεύρι για να το ροδίσουμε.

  3. 3

    Ανακατεύουμε μέχρι το επιθυμητό χρώμα. Προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και τα φρούτα.

  4. 4

    Προσθέτουμε και το ξύσμα πορτοκαλιού.

  5. 5

    Αφαιρούμε από το νερό το ξύλο κανέλας και τα μοσχοκάρφια.

  6. 6

    Το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι σιγά και ανακατεύοντας.

  7. 7

    Συνεχίζουμε το ανακάτεμα ώσπου να γίνει ενιαία η μάζα και την αδειάζουμε σε μια φόρμα ή σε ατομικά μπωλάκια ή φορμάκια.

  8. 8

    Πασπαλίζουμε με φρέσκια κανέλα ξύνωντας ένα ξυλάκι κανέλας.

  9. 9

    Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

Αντιδράσεις

Σχόλια (8)

Eugenia Papa
Eugenia Papa @cook_26633714
το καλαμποκκάλευρο είναι αλεύρι από καλαμπόκι και υπάρχει και σιμιγδάλι απο καλαμπόκι , το σιμιγδάλι είναι χοντροαλεσμένο ενώ το αλεύρι ψιλό

Από

evdoba
evdoba @evdoba
στις
,