Γλυκιά τεμπελοκολοκυθόπιτα
Γρήγορη κι εύκολη συνταγή για γλυκιά κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Την αρχική ιδέα για αυτή τη συνταγή την εμπνεύστηκα όταν είδα την κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο της ΒΙΚΟΥΛΑ κ..Έβαλα λοιπόν τη φαντασία μου να δουλέψει και έκανα την πίτα σε γλυκιά έκδοση με κίτρινη κολοκύθα που είναι και η αγαπημένη γεύση της κόρης μου. Πραγματικά υπέροχη γεύση και εποχιακή μια και οι κίτρινες κολοκύθες έχουν κατακλύσει τα μανάβικα και παρόλο που είναι πλούσια πηγή βιταμινών δεν πολυχρησιμοποιούνται στην ελληνική κουζίνα. Οσο για τον τίτλο της τεμπελοκολοκυθόπιτας τον έδωσα λόγω της ευκολίας της συνταγής. Ελπίζω να σας αρέσει.
Υλικά
-
800 γρ. κίτρινη κολοκύθα τριμμένη
-
300 γρ. αλεύρι (φαρίνα)
-
200 γρ. ζάχαρη άχνη
-
200 γρ. καρυδόψιχα
-
200 ml γάλα
-
100 ml ελαιόλαδο
-
100 ml κονιάκ
-
4 αυγά
-
1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
-
1/2 κ.γ. γαρύφαλλο σε σκόνη
-
1 κ.σ. μέλι
-
2 κ.σ. ζεστό νερό
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε τα αυγά με το λάδι, το κονιάκ και το γάλα.
-
2
Προσθέτουμε την τριμμένη κολοκύθα, τα μπαχαρικά, το καρύδι, τη ζάχαρη, το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.
-
3
Αδειάζουμε το μίγμα σε λαδωμένο ταψί 30 εκ..
-
4
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στούς 180 βαθμούς για 60 λεπτά.
-
5
Όταν τη βγάλουμε από το φούρνο διαλύουμε σε ενα φλυτζάνι μέλι με νερό και περνάμε με πινέλο την επιφάνεια της πίτας.
Σχόλια (14)