Γλύκισμα με μπισκότα

Bαθμολογία: 4
       
 
5 ψήφοι
polina, 19.01.09

Περιγραφή

Είναι πολύ δροσερό, ιδίως για το καλοκαίρι...!
Γλύκισμα με μπισκότα
photo: Vai

Συνταγή από:

polina

3 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 πακέτα μπισκότα τετράγωνα
  • 1 αβγό
  • 250 γρ μαργαρίνη σοφτ
  • 1 βανίλια
  • 2 κουταλιές κακάο
  • 1/2 κιλό ζάχαρη άχνη
  • 1/3 ποτήρι γάλα
  • τρούφα ή σοκολάτα τριμμένη
  • λίγο γάλα για τα μπισκότα
Στα γρήγορα
Εποχιακά: Καλοκαιρινή
Διατροφή: Χορτοφαγική
Περιέχει: Αβγά , Γάλα , Σοκολάτα
Σερβίρει: 10-12 άτομα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Βάζουμε στο μίξερ το αβγό, τη μαργαρίνη, τη βανίλια, το κακάο, τη ζάχαρη και το γάλα και τα ταράζουμε.
  2. Βρέχουμε τα μπισκότα με το γάλα και τα στρώνουμε σε μια πιατέλα
  3. Μία στρώση μπισκότα, λίγο μίγμα, ξανά μπισκότα και μίγμα έως ότου τελειώσει επάνω γαρνίρουμε με τρούφα ή σοκολάτα τριμμένη

Σχετικές συνταγές

Χτιστό Χτιστό
5
       
       
(9)
Το Τούβλο Το Τούβλο
5
       
       
(2)

    17 Όλα

    #
    Σχόλιο από anna1973, 25-1-09  
    μπορουμε να αντικαταστησουμε το αυγο με κατι αλλο? Επειδη ειναι ωμο το φοβαμε.
    #
    Σχόλιο από polina, 25-1-09  
    αννα μου, το αβγό δεν είναι υποχρεωτικό!
    Σε περίπτωση που δεν θέλεις μπορείς και να μην το βάλεις...
    #
    Σχόλιο από vasiliki68, 25-1-09  
    Το γλυκό πού διατηρείται; στη συντήρηση ή στην κατάψυξη;
    #
    Σχόλιο από polina, 26-1-09  
    Βασιλική μου, το γλυκό διατηρείται στην συντήρηση.
    #
    Σχόλιο από golfo, 25-5-09  
    εγω προσωπικα το λατρευω αυτο το γλυκο και οταν το φτιαχνω στη μιση δοση κρεμας βαζω κακαο την αλλη μιση την αφηνω ασπρη,οποτε βαζω μπισκοτα μια στρωση μετα το ασπρο μιγμα ξανα μπισκοτα επανω τους το καφε μιγμα και τελος την τρουφα.ευχαριστουμε.
    #
    Σχόλιο από CLEVER, 1-6-09  
    ΠΌΣΑ ΛΕΠΤΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΣΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ;;;
    #
    Σχόλιο από golfo, 1-6-09  
    CLEVER εγω το φτιαχνω απο το προηγουμενο βραδυ για να το φαμε την αλλη μερα το μεσημερι,θελει τις ωρες του στη συντηρηση για να μην ειναι η κρεμα του πολυ μαλακια να βγαινουν ωραια τα κοματια.
    #
    Σχόλιο από Anthoula1, 23-5-10  
    Kalimera sas,

    psachnondas gia mia elafria kalokairini sindagi mou arese poli i dikia sas. Epidi omos meno stin germania den boro na agoraso to vitam. Boro na to andikatastiso me voutiro i kati analogo ke posa grammaria prepi na valo.
    1 vitam soft = ?????? grammaria
    Sas evcharisto gia tin apandisi
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 23-5-10  
    Μπορείς να το αντικαταστήσεις με βούτυρο ή μαργαρίνη. Η συσκευασία είναι των 250 γραμμαρίων.
    #
    Σχόλιο από Vai, 23-5-10  
    Anthoula1 πρεπει να σου πω οτι αυτο το γλυκακι δεν θα το χαρακτηριζες ευκολα ελαφρυ!!Η ποσοτητα της μαργαρινης σε συνδυασμο με την αχνη ζαχαρη και τα μπισκοτα το κανει αρκετα χορταστικο! Εμενα μου ξυπνα μηνμες απο την παιδικη μου ηλικια τοτε που δεν κυκλοφορουσαν ετοιμα φακελλακια στο εμποριο και οι νοικοκυρες εφτιαχναν κρεμες για γλυκα ψυγειου με αυτον τον τροπο!!Θα το φτιαξω το απογευμα αμεσως να γυρισω 25 χρονια πισω!!!
    #
    Σχόλιο από Anthoula1, 23-5-10  
    Evcharisto ja tin jrijori apandisi Navsika. Tha to etoimaso apopse kai tha sas jrapso avrio gia to apotelesma! Pandos kai emena mou thimizi glyko ton paidikon mou chronon!
    #
    Σχόλιο από Vai, 31-7-10  
    Νοστιμο και χορταστικο!Ευχαριστουμε!
    #
    Σχόλιο από sevoula123, 1-8-10  
    η κρεμα μου βγηκε νερουλι ετσι πρεπει να ειναι???παρακαλω ας μου απαντησει καποιος ειμαι με το μιξερ στο χερι ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από sevoula123, 2-8-10  
    εκανα τα εξης- εβαλα 250 gr ζαχαρη το μισο βουτηρο και βγηκε χαλια,νερουλο.μαλλον δεν ειναι συνταγη για διαιτα.
    #
    Σχόλιο από Christinapatra, 14-1-12  
    Πάρα πολύ νόστιμο γλυκάκι. Να προτείνω κάτι; Κόψτε ώριμες μπανάνες σε λεπτές φετούλες και βάλτε 'τες πάνω από την κρέμα, στη μεσαία στρώση εννοώ. Δίνει ωραίο άρωμα μπανάνας.
    #
    Σχόλιο από evi-george, 16-1-14  
    to eftiaksa xthes..alla mou vghke poli gluko..kalo omws htan..
    #
    Σχόλιο από vasiliki ver, 16-1-14  

    8 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από Vai, 23-5-10  
    Anthoula1 πρεπει να σου πω οτι αυτο το γλυκακι δεν θα το χαρακτηριζες ευκολα ελαφρυ!!Η ποσοτητα της μαργαρινης σε συνδυασμο με την αχνη ζαχαρη και τα μπισκοτα το κανει αρκετα χορταστικο! Εμενα μου ξυπνα μηνμες απο την παιδικη μου ηλικια τοτε που δεν κυκλοφορουσαν ετοιμα φακελλακια στο εμποριο και οι νοικοκυρες εφτιαχναν κρεμες για γλυκα ψυγειου με αυτον τον τροπο!!Θα το φτιαξω το απογευμα αμεσως να γυρισω 25 χρονια πισω!!!
    #
    Σχόλιο από Anthoula1, 23-5-10  
    Evcharisto ja tin jrijori apandisi Navsika. Tha to etoimaso apopse kai tha sas jrapso avrio gia to apotelesma! Pandos kai emena mou thimizi glyko ton paidikon mou chronon!
    #
    Σχόλιο από Vai, 31-7-10  
    Νοστιμο και χορταστικο!Ευχαριστουμε!
    #
    Σχόλιο από sevoula123, 1-8-10  
    η κρεμα μου βγηκε νερουλι ετσι πρεπει να ειναι???παρακαλω ας μου απαντησει καποιος ειμαι με το μιξερ στο χερι ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από sevoula123, 2-8-10  
    εκανα τα εξης- εβαλα 250 gr ζαχαρη το μισο βουτηρο και βγηκε χαλια,νερουλο.μαλλον δεν ειναι συνταγη για διαιτα.
    #
    Σχόλιο από Christinapatra, 14-1-12  
    Πάρα πολύ νόστιμο γλυκάκι. Να προτείνω κάτι; Κόψτε ώριμες μπανάνες σε λεπτές φετούλες και βάλτε 'τες πάνω από την κρέμα, στη μεσαία στρώση εννοώ. Δίνει ωραίο άρωμα μπανάνας.
    #
    Σχόλιο από evi-george, 16-1-14  
    to eftiaksa xthes..alla mou vghke poli gluko..kalo omws htan..
    #
    Σχόλιο από vasiliki ver, 16-1-14  

    8 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από anna1973, 25-1-09  
    μπορουμε να αντικαταστησουμε το αυγο με κατι αλλο? Επειδη ειναι ωμο το φοβαμε.
    #
    Σχόλιο από polina, 25-1-09  
    αννα μου, το αβγό δεν είναι υποχρεωτικό!
    Σε περίπτωση που δεν θέλεις μπορείς και να μην το βάλεις...
    #
    Σχόλιο από vasiliki68, 25-1-09  
    Το γλυκό πού διατηρείται; στη συντήρηση ή στην κατάψυξη;
    #
    Σχόλιο από polina, 26-1-09  
    Βασιλική μου, το γλυκό διατηρείται στην συντήρηση.
    #
    Σχόλιο από CLEVER, 1-6-09  
    ΠΌΣΑ ΛΕΠΤΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΣΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ;;;
    #
    Σχόλιο από golfo, 1-6-09  
    CLEVER εγω το φτιαχνω απο το προηγουμενο βραδυ για να το φαμε την αλλη μερα το μεσημερι,θελει τις ωρες του στη συντηρηση για να μην ειναι η κρεμα του πολυ μαλακια να βγαινουν ωραια τα κοματια.
    #
    Σχόλιο από Anthoula1, 23-5-10  
    Kalimera sas,

    psachnondas gia mia elafria kalokairini sindagi mou arese poli i dikia sas. Epidi omos meno stin germania den boro na agoraso to vitam. Boro na to andikatastiso me voutiro i kati analogo ke posa grammaria prepi na valo.
    1 vitam soft = ?????? grammaria
    Sas evcharisto gia tin apandisi
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 23-5-10  
    Μπορείς να το αντικαταστήσεις με βούτυρο ή μαργαρίνη. Η συσκευασία είναι των 250 γραμμαρίων.

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από golfo, 25-5-09  
    εγω προσωπικα το λατρευω αυτο το γλυκο και οταν το φτιαχνω στη μιση δοση κρεμας βαζω κακαο την αλλη μιση την αφηνω ασπρη,οποτε βαζω μπισκοτα μια στρωση μετα το ασπρο μιγμα ξανα μπισκοτα επανω τους το καφε μιγμα και τελος την τρουφα.ευχαριστουμε.

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Νερό στη σοκολάτα: τι κάνουμε;
    Το “σοκολατένιο ατύχημα” και η λύση του Σαν...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Σοκολατένια μυστικά
    Υπάρχει άλλο υλικό που να είναι τόσο θεσπέσιο; ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Γλυκά ψυγείου
    Ένα βιβλίο 88 αγαπημένων συνταγών, του/της murto
    γλυκα
    Ένα βιβλίο 27 αγαπημένων συνταγών, του/της ioanna_M
    γλυκα ψυγειου-παγωτα
    Ένα βιβλίο 109 αγαπημένων συνταγών, του/της happy mama
    Αγαπημένα γλυκά
    Ένα βιβλίο 79 αγαπημένων συνταγών, του/της anemone
    amanta...
    Ένα βιβλίο 242 αγαπημένων συνταγών, του/της amanta...