Γλύκισμα μήλου
Μία εύκολη και νόστιμη συνταγούλα που δεν τη λες κέικ, φέρνει περισσότερο προς το γλυκό. Ειναι αφράτη και υγρή μέσα και τρώγεται πολύ ευχάριστα είτε σαν γλυκό μετά το φαί είτε στο πρωινό.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι της Βέφας.Αν σας αρέσει μπορείτε να προσθέσετε λίγες σταφίδες στο γλυκό, να το σκεπάσετε με άχνη ή κάποιο άλλο γλάσο (κατά προτίμηση άσπρο)
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο.
-
2
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη ν'ασπρίσει και συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε ένα-ένα τ'αυγά.
-
3
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι με τα μυρωδικά.
-
4
Σταματάμε το χτύπημα, ρίχνουμε κι ανακατεύουμε τα μήλα και τα καρύδια.
-
5
Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο κι αλευρωμένο ταψάκι με διάμετρο 24 εκ.
-
6
Ψήνουμε στους 175 για 45 λεπτά περίπου.
-
7
Αφήνουμε να κρυώσει πριν σερβίρουμε.
-
8
Αν θέλουμε, το κόβουμε σε κομμάτια, τα αραδιάζουμε σε πιατέλα και στολίζουμε με σαντιγύ και φετάκια από μήλο
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (5)