Γλυκό Φράουλα
Γλυκο του κουταλιου
Λίγα μυστικά ακόμα
Τα βαζακια πρεπει να ειναι στεγνα και αποστειρωμενα. Eυχαριστούμε την FILIPPIA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
-
1 1/2 κιλο φραουλες
-
1 κιλο ζαχαρη
-
1/2 λεμονι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αφαιρουμε τα κοτσανια και πλενουμε τις φραουλες
-
2
Τις βαζουμε μεσα σε μια κατσαρολα σε στρωσεις με την ζαχαρη
-
3
Τις αφηνουμε ετσι για 12 ωρες μεχρι να λιωσει η ζαχαρη.
-
4
Επειτα θα βρασουμε το γλυκο για 3 λεπτα, ξαφριζοντας το, το βγαζουμε απο την φωτια, και το αφηνουμε ετσι αλλες 12 ωρες.
-
5
Μετα στραγγιζουμε, και βραζουμε μονο το σιροπι για 10 λεπτα μεχρι να δεσει...
-
6
Προσθετουμε τις φραουλες και το χυμο απο μισο λεμονι, ξαφριζουμε παλι, και το βγαζουμε απο την φωτια. Οταν κρυωσει το βαζουμε σε βαζακια.
Σχόλια (48)