κύρια φωτογραφία συνταγής Γλυκό Φράουλα
τσιγαρο
τσιγαρο @cook_8449085
Κοιλη Γη

Γλυκο του κουταλιου

Λίγα μυστικά ακόμα

Τα βαζακια πρεπει να ειναι στεγνα και αποστειρωμενα. Eυχαριστούμε την FILIPPIA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

24 Minutes
  1. 1 1/2 κιλο φραουλες
  2. 1 κιλο ζαχαρη
  3. 1/2 λεμονι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αφαιρουμε τα κοτσανια και πλενουμε τις φραουλες

  2. 2

    Τις βαζουμε μεσα σε μια κατσαρολα σε στρωσεις με την ζαχαρη

  3. 3

    Τις αφηνουμε ετσι για 12 ωρες μεχρι να λιωσει η ζαχαρη.

  4. 4

    Επειτα θα βρασουμε το γλυκο για 3 λεπτα, ξαφριζοντας το, το βγαζουμε απο την φωτια, και το αφηνουμε ετσι αλλες 12 ωρες.

  5. 5

    Μετα στραγγιζουμε, και βραζουμε μονο το σιροπι για 10 λεπτα μεχρι να δεσει...

  6. 6

    Προσθετουμε τις φραουλες και το χυμο απο μισο λεμονι, ξαφριζουμε παλι, και το βγαζουμε απο την φωτια. Οταν κρυωσει το βαζουμε σε βαζακια.

Αντιδράσεις

Σχόλια (48)

Parmesa_na
Parmesa_na @cook_8449295
Μια κουτή ερώτηση: Πως αποστειρώνουμε βαζάκια?

Από

τσιγαρο
τσιγαρο @cook_8449085
στις
Κοιλη Γη
[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img10.imageshack.us/img10/338/nhjhyusr4.jpg[/IMG][/URL]
Δες περισσότερα