Γλυκό κυδώνι
Υλικά
-
3 κιλα κυδωνια
-
1 κιλο ζαχαρη
-
χυμο απο ενα λεμονι
-
κλωναρακια αμπαροριζα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ξεφλουδιστε τα κυδωνια και κοψτε τα σε λεπτες λωριδες.
-
2
Σε κατσαρολα βαζουμε 5 φλ νερο τη ζαχαρη και τα κυδωνια σε δυνατη φωτια οσπου να αρχισει να δενει το σιροπι.
-
3
Εν το μεταξυ εχουμε ετοιμο το χυμο λεμονιου και το προσθετουμε στο γλυκο.
-
4
Αφου παρει βρασει κατεβαζουμε την κατσαρολα απο τη φωτια και ριχνουμε την αμπαροριζα.
-
5
Με σκεπασμενη την κατσαρολα αφηνουμε το γλυκο να κρυωσει και αφου κρυωσει αφαιρουμε την αμπαροριζα,το βαζουμε σε βαζακια για να το φυλαξουμε
Σχόλια (44)