angy85
angy85 @cook_8461507
,ΕΛΛΑΔΑ

Λίγα μυστικά ακόμα

Επιλέγουμε δαμάσκηνα που είναι τα ίδιο ώριμα μεταξύ τους για ομοιόμορφο αποτέλεσμα.Ακόμη, κατά τη διάρκεια του βρασμού ανακατεύουμε πολύ προσεκτικά και καλύτερα με ένα πιρουνάκι για να μη λιώσουν τα φρούτα.Τα κουκούτσια από τα δαμάσκηνα βγαίνουν σχετικά εύκολα σπρώχνοντας τα με ένα μεγάλο καρφί.Τη συνταγή βρήκα στοmikrikouzina.blogspot.com και έκανα τις αλλαγές μου.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

45 Minutes
περίπου 1 κιλό γλυκό
  1. 1 κιλό δαμάσκηνα (όχι πολύ ώριμα)
  2. 700 γρ. ζάχαρη
  3. 1 1/2 ποτήρι νερό (του κρασιού)
  4. 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμόνι
  5. 1-2 ξυλάκια κανέλας (προαιρετικά)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε καλά τα δαμάσκηνα και με προσοχή αφαιρούμε τα κουκούτσια.

  2. 2

    Σε πλατιά κατσαρόλα προσθέτουμε τα δαμάσκηνα, το νερό και τη ζάχαρη και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει το σιρόπι.

  3. 3

    Προς το τέλος ρίχνουμε την κουταλιά με το χυμό λεμονιού και αν θέλουμε τα ξυλάκια κανέλας.

  4. 4

    Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και γεμίζουμε αποστειρωμένα βαζάκια με το ζεστό γλυκό. Κλείνουμε καλά τα βάζα, τα αναποδογυρίζουμε και τα αφήνουμε μέχρι να κρυώσουν.

Αντιδράσεις

Σχόλια (19)

ALMA
ALMA @cook_8449274
το έφτιαξα χθες. Πραγματικά υπέροχο!!!! δαμάσκηνα πήρα απο το σουπερ μαρκετ βέβαια.. ζαχαρίτσα... και νερακι ( εδώ τα χάλασα λίγο- έβαλα πολυ νερό)μαζί με την κανέλα έβαλα και μερικά γαρίφαλα!!! Οσο για το πολύ νερό μου βγήκε σε καλό... έφτιαχα και ένα μπουκάκι δαμασκηνάδα-σημερα το πρόσθεσα αντί για μέλι στη λεμονάδα μου και ήταν υπέροχο. Αν καταφέρω να βρω και άλλα δαμάσκηνα θα κάνω και δευτερη δόση!!!Σε ευχαριστώ για την όμορφη συνταγή σου

Από

angy85
angy85 @cook_8461507
στις
,ΕΛΛΑΔΑ