Γλυκό κουταλιού δαμάσκηνο
Λίγα μυστικά ακόμα
Επιλέγουμε δαμάσκηνα που είναι τα ίδιο ώριμα μεταξύ τους για ομοιόμορφο αποτέλεσμα.Ακόμη, κατά τη διάρκεια του βρασμού ανακατεύουμε πολύ προσεκτικά και καλύτερα με ένα πιρουνάκι για να μη λιώσουν τα φρούτα.Τα κουκούτσια από τα δαμάσκηνα βγαίνουν σχετικά εύκολα σπρώχνοντας τα με ένα μεγάλο καρφί.Τη συνταγή βρήκα στοmikrikouzina.blogspot.com και έκανα τις αλλαγές μου.
Υλικά
-
1 κιλό δαμάσκηνα (όχι πολύ ώριμα)
-
700 γρ. ζάχαρη
-
1 1/2 ποτήρι νερό (του κρασιού)
-
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμόνι
-
1-2 ξυλάκια κανέλας (προαιρετικά)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε καλά τα δαμάσκηνα και με προσοχή αφαιρούμε τα κουκούτσια.
-
2
Σε πλατιά κατσαρόλα προσθέτουμε τα δαμάσκηνα, το νερό και τη ζάχαρη και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει το σιρόπι.
-
3
Προς το τέλος ρίχνουμε την κουταλιά με το χυμό λεμονιού και αν θέλουμε τα ξυλάκια κανέλας.
-
4
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και γεμίζουμε αποστειρωμένα βαζάκια με το ζεστό γλυκό. Κλείνουμε καλά τα βάζα, τα αναποδογυρίζουμε και τα αφήνουμε μέχρι να κρυώσουν.
Σχόλια (19)