Γλυκό κουταλιού λεμόνι

Bαθμολογία: 4.5429
       
 
35 ψήφοι
ΔΙΔΥΜΙΝΑ, 17.02.10

Περιγραφή

Λεμονάκι μυρωδάτο, υπέροχο που θα σας μείνει αξέχαστο το αυθεντικό άρωμα του και η καταπληκτική γεύση του. Δοκιμάστε το. Αν θέλετε μπορείτε να σερβίρετε ένα ρολάκι από το γλυκάκι σας πάνω σε παγωτό ή σε κάθε κομμάτι πανακότα.

Γλυκό κουταλιού λεμόνι

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλό λεμόνια βιολογικά
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 2 1/2 κούπες νερό
  • 1/4 της κούπας χυμό λεμονιού
  • 1/4 της κούπας γλυκόζη
Στα γρήγορα
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Διατροφή: Χορτοφαγική , Vegan
Περιέχει: Φρούτα
Νηστίσιμα: Νηστίσιμα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1) Ξύνουμε ελαφρά τα λεμόνια, αφού τα πλύνουμε καλά και κόβουμε μικρά τα καπάκια τους.
Βήμα 2
2) Χαράζουμε κάθετα τις φούδες του κάθε λεμονιού και τις αφαιρούμε προσεκτικά να μη σπάσουν.
Βήμα 3
3)
    Τις τυλίγουμε σε ρολάκια και τα στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες.
      Βήμα 4
      4) Τα βάζουμε σε λεκανίτσα με κρύο νερό και τα αφήνουμε μια μέρα και μια νύχτα να ξεπικρίσουν.
      Βήμα 5
      5) Μετά πετάμε το νερό και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά,ώσπου να μαλακώσουν.
      Βήμα 6
      6) Βγάζουμε κατόπιν τις οδοντογλυφίδες και προσθέτουμε τη ζάχαρη,βράζοντας ώσπου να δέσει το σιρόπι μας.
      Βήμα 7
      7) Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε έτσι 24 ώρες.
      Βήμα 8
      8) Την άλλη μέρα,αν δεν έχει δέσει το σιρόπι, ξαναβράζουμε. Αλλιώς βάζουμε στη φωτιά για λίγο, προσθέτουμε τη γλυκόζη και το χυμό και αδειάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα, μόλις πάρει μια βράση.

      Λίγα μυστικά ακόμα

      Για να δέσει καλά το σιρόπι, βράστε σε τελείως χαμηλή φωτιά, ανακατευοντας κάπου κάπου ελαφρά.

      Ευαχριστούμε την ΑNGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα - βήμα.

      Σχετικές συνταγές

        62 Όλα

        << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>
        #
        Σχόλιο από batraxaki, 10-3-10  
        κοριτσια την εκανα.μου βγηκε χαλια!ασε που τα φλουδια δεν τυλιγονται σε ρολακια!!(ισως επειδη ηταν μεγαλα τα λεμονια!)τα πεταξα!!!
        #
        Σχόλιο από ΔΙΔΥΜΙΝΑ, 11-3-10  
        batraxaki ακολούθησες κατά γράμμα τις οδηγίες? οι φλούδες για να τυλιχτούν απαιτείται προσοχή και λίγη μαεστρία αλλά ακόμη κι αν δεν είναι ρολάκια δεν πειράζει.Τι δε βγήκε σωστό?
        #
        Σχόλιο από batraxaki, 11-3-10  
        διδυμινα μου δεν μπορεις να φανταστεις την στεναχωρια μου!!!τα κανα ολα κατα γραμμα.μαγειρευω τωρα εικοσι χρονια και παραπανω.τα καταφερνω καλυτερα στα δυσκολα πιστεψε με!!
        #
        Σχόλιο από ΔΙΔΥΜΙΝΑ, 11-3-10  
        batraxaki τι δεν σου πέτυχε?δεν έδεσε το σιρόπι? τι ακριβώς? δεν καταλαβαίνω γιατί εμένα μου γίνεται τέλειο.
        #
        Σχόλιο από LETA, 12-3-10  
        Τα βραζουμε με νερο η σκετα?
        #
        Σχόλιο από ΔΙΔΥΜΙΝΑ, 13-3-10  
        Με νερό.Με τις διόμισυ κούπες που γράφω στα υλικά της συνταγής.
        #
        Σχόλιο από tsipouraki, 14-3-10  
        Πριν λίγο κατέβασα την κατσαρόλα!Απίθανο!! Χίλια μπράβο! Η αλήθεια είναι ότι τις οδοντογλυφίδες τις έβαλα όταν έπρεπε να τα βράσω χωρίς τη ζάχαρη, επειδή τα λεμόνια μου έχουν πολύ χοντρή φλούδα και ήταν δύσκολο. Πάλι μια χαρά βγήκαν και τυλίγονταν πολύ πιο εύκολα. Τώρα περιμένω να κρυώσει και ανυπομονώ να ανεβάσω φωτο!
        #
        Σχόλιο από tsipouraki, 14-3-10  
        Λάθος όταν τα έβρασα εννοούσα!
        (για τις οδοντογλυφίδας)
        #
        Σχόλιο από ΔΙΔΥΜΙΝΑ, 19-3-10  
        τα μαλακά λεπτόφλουδα λεμόνια τυλίγονται πολύ εύκολα.Με τα χοντρόφλουδα θα ζοριστείτε.
        #
        Σχόλιο από tselementes, 6-4-10  
        Αν και μου βγήκε αρκετά μαλακό το λεμόνι (γιατί δε μου έδεσε αμέσως το σιρόπι και ξέχασα να βγάλω από μέσα τα λεμονάκια πριν το ξαναβράσω), το αποτέλεσμα γευστικά είναι εξαιρετικό! Ευχαριστώ ΔΙΔΥΜΙΝΑ, την επόμενη φορά θα προσπαθήσω να αξιοποιήσω τη συνταγή σου καλύτερα :)
        #
        Σχόλιο από ΔΙΔΥΜΙΝΑ, 7-4-10  
        :)
        #
        Σχόλιο από philia, 18-4-10  
        το τελικό αποτέλεσμα ήταν τέλειο.Τα τύλιξα με μεγάλη ευκολία αλλά συνέβη το εξης περίεργο!!Μου ζαχάριασε μόλις έβαλα το λεμόνι. Μαλλον το έβρασα πολύ.Του έβαλα λίγο νεράκι και επανήλθε.
        #
        Σχόλιο από riganitsa, 7-5-10  
        μπραβο!μπραβο!το φτιαξα και τους τρελανα ολους πριν ενα μηνα.αυριο θα τους ξανατρελανω!εβαλα στο νερο τις φλουδες και σημερα θα τους κανω το πρωτο βρασιμο...δυσκολευομαι λιγο στο τυλιγμα...
        #
        Σχόλιο από riganitsa, 7-5-10  
        α ξεχασα να σας πω οτι εχω δυο λεμονιες σπιτι μου κ αυτο ηταν κατι που με βοηθησε κ μου εδωσε κ μεγαλες ποσοτητες.
        #
        Σχόλιο από EliaLemoni, 3-10-10  
        Πολύ ωραία η συνταγή! Νοστιμότατο το γλυκό! Ευχαριστούμε πολύ! Την πρώτη φορά μου βγήκε τέλειο, όμως την δεύτερη μου βγήκε πολύ πικρό. Είχα ωραία χοντρόφλουδα λεμόνια, και ακολούθησα την συνταγή αλλα δεν ξέρω γιατι έγινε τόσο πικρο. Τρώγεται βέβαια, αλλά όχι με πολύ ευχαρίστηση! Θα ήθελα την βοήθεια σας/τις ιδεες σας ως προς το τι μπορω να κάνω τώρα: Μπορώ να το ξαναβράσω? Και να κάνω καινούριο συρόπι? Να του βάλω επιπλέον ζάχαρη? Πως μπορώ να το σώσω? Ευχαριστώ πολύ!
        #
        Σχόλιο από ΔΙΔΥΜΙΝΑ, 4-10-10  
        EliaLemoni mou απορώ!Μετά από σκέψη κατέληξα πως ο μόνος λόγος για να βγει πικρό αν έβαλες τις σωστές αναλογίες είναι ένας: καθάρισες τις λεμονόφλουδες μαζί με το εσωτερικό άσπρο κάτω από το κίτρινο φλούδι.Αυτό το άσπρο κάτω από την κίτρινη φλούδα είναι που πικρίζει.Έπρεπε να κόψεις πολύ λεπτή τη φλούδα του λεμονιού.Μόνο το κίτρινο μέρος.Σε αυτή την περίπτωση ...δε μπορείς να κάνεις κάτι.
        #
        Σχόλιο από despobx, 22-2-11  
        Kατ' αρχήν να συγχαρώ την διδυμίνα μου άρεσε πολύ το γλυκό αυτό είναι στα γούστα μου, όσο θέλεις το αφήνεις να πικρίζει.Εχω μια ερώτηση όταν λες 1 κιλό ενωείς τις φλούδες ζυγησμένες ή όπως είναι τα λεμόνια γιατί την πρώτη φορά μου ήρθε λίγο το συρόπι και το υποπτεύομαι πως είναι μόνο φλούδες. Ευχαριστώ.
        #
        Σχόλιο από dimikl, 22-2-11  
        despobx,πιστεύω πως εννοεί 1 κιλό λεμόνια ολόκληρα και όχι μόνο φλούδες.

        Για να διευκολύνω ίσως κάποιες από εσάς,παραθέτω εδώ τον τρόπο που τυλίγω εγώ τις φλούδες: τις αφήνω να πάρουν μια βράση για να μαλακώσουν λίγο και να είναι ευλύγιστες.Μετά τις κάνω ρολάκια και ή τις καρφώνω με οδοντογλυφίδα ή ακόμα καλύτερα τις περνάω σε χοντρή κλωστή τη μία μετά την άλλη.
        #
        Σχόλιο από ΔΙΔΥΜΙΝΑ, 23-2-11  
        Ενα κιλό λεμόνια ολόκληρα εννοώ κορίτσια και αγόρια.Αν πάρετε λεπτόφλουδα λεμόνια δε θα δυσκολευτείτε καθόλου να τα τυλίξετε.Αν είναι χοντρόφλουδα, κόψτε τα πολύ λεπτά με τον πατατοκαθαριστή.Ευχαριστώ πολύ όλους και όλες.
        #
        Σχόλιο από maritris, 21-3-11  
        Συγνώμη αλλά είμαι ξανθιά και δεν τα πιάνω εύκολα.. όταν λέτε ξύνουμε ελαφρά τα λεμόνια εννοείτε στον τρίφτη?
        << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>

        48 Σχόλια

        << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
        #
        Σχόλιο από batraxaki, 10-3-10  
        κοριτσια την εκανα.μου βγηκε χαλια!ασε που τα φλουδια δεν τυλιγονται σε ρολακια!!(ισως επειδη ηταν μεγαλα τα λεμονια!)τα πεταξα!!!
        #
        Σχόλιο από ΔΙΔΥΜΙΝΑ, 11-3-10  
        batraxaki ακολούθησες κατά γράμμα τις οδηγίες? οι φλούδες για να τυλιχτούν απαιτείται προσοχή και λίγη μαεστρία αλλά ακόμη κι αν δεν είναι ρολάκια δεν πειράζει.Τι δε βγήκε σωστό?
        #
        Σχόλιο από batraxaki, 11-3-10  
        διδυμινα μου δεν μπορεις να φανταστεις την στεναχωρια μου!!!τα κανα ολα κατα γραμμα.μαγειρευω τωρα εικοσι χρονια και παραπανω.τα καταφερνω καλυτερα στα δυσκολα πιστεψε με!!
        #
        Σχόλιο από ΔΙΔΥΜΙΝΑ, 11-3-10  
        batraxaki τι δεν σου πέτυχε?δεν έδεσε το σιρόπι? τι ακριβώς? δεν καταλαβαίνω γιατί εμένα μου γίνεται τέλειο.
        #
        Σχόλιο από tsipouraki, 14-3-10  
        Πριν λίγο κατέβασα την κατσαρόλα!Απίθανο!! Χίλια μπράβο! Η αλήθεια είναι ότι τις οδοντογλυφίδες τις έβαλα όταν έπρεπε να τα βράσω χωρίς τη ζάχαρη, επειδή τα λεμόνια μου έχουν πολύ χοντρή φλούδα και ήταν δύσκολο. Πάλι μια χαρά βγήκαν και τυλίγονταν πολύ πιο εύκολα. Τώρα περιμένω να κρυώσει και ανυπομονώ να ανεβάσω φωτο!
        #
        Σχόλιο από tsipouraki, 14-3-10  
        Λάθος όταν τα έβρασα εννοούσα!
        (για τις οδοντογλυφίδας)
        #
        Σχόλιο από ΔΙΔΥΜΙΝΑ, 19-3-10  
        τα μαλακά λεπτόφλουδα λεμόνια τυλίγονται πολύ εύκολα.Με τα χοντρόφλουδα θα ζοριστείτε.
        #
        Σχόλιο από tselementes, 6-4-10  
        Αν και μου βγήκε αρκετά μαλακό το λεμόνι (γιατί δε μου έδεσε αμέσως το σιρόπι και ξέχασα να βγάλω από μέσα τα λεμονάκια πριν το ξαναβράσω), το αποτέλεσμα γευστικά είναι εξαιρετικό! Ευχαριστώ ΔΙΔΥΜΙΝΑ, την επόμενη φορά θα προσπαθήσω να αξιοποιήσω τη συνταγή σου καλύτερα :)
        #
        Σχόλιο από ΔΙΔΥΜΙΝΑ, 7-4-10  
        :)
        #
        Σχόλιο από philia, 18-4-10  
        το τελικό αποτέλεσμα ήταν τέλειο.Τα τύλιξα με μεγάλη ευκολία αλλά συνέβη το εξης περίεργο!!Μου ζαχάριασε μόλις έβαλα το λεμόνι. Μαλλον το έβρασα πολύ.Του έβαλα λίγο νεράκι και επανήλθε.
        #
        Σχόλιο από riganitsa, 7-5-10  
        μπραβο!μπραβο!το φτιαξα και τους τρελανα ολους πριν ενα μηνα.αυριο θα τους ξανατρελανω!εβαλα στο νερο τις φλουδες και σημερα θα τους κανω το πρωτο βρασιμο...δυσκολευομαι λιγο στο τυλιγμα...
        #
        Σχόλιο από riganitsa, 7-5-10  
        α ξεχασα να σας πω οτι εχω δυο λεμονιες σπιτι μου κ αυτο ηταν κατι που με βοηθησε κ μου εδωσε κ μεγαλες ποσοτητες.
        #
        Σχόλιο από ΔΙΔΥΜΙΝΑ, 4-10-10  
        EliaLemoni mou απορώ!Μετά από σκέψη κατέληξα πως ο μόνος λόγος για να βγει πικρό αν έβαλες τις σωστές αναλογίες είναι ένας: καθάρισες τις λεμονόφλουδες μαζί με το εσωτερικό άσπρο κάτω από το κίτρινο φλούδι.Αυτό το άσπρο κάτω από την κίτρινη φλούδα είναι που πικρίζει.Έπρεπε να κόψεις πολύ λεπτή τη φλούδα του λεμονιού.Μόνο το κίτρινο μέρος.Σε αυτή την περίπτωση ...δε μπορείς να κάνεις κάτι.
        #
        Σχόλιο από despobx, 22-2-11  
        Kατ' αρχήν να συγχαρώ την διδυμίνα μου άρεσε πολύ το γλυκό αυτό είναι στα γούστα μου, όσο θέλεις το αφήνεις να πικρίζει.Εχω μια ερώτηση όταν λες 1 κιλό ενωείς τις φλούδες ζυγησμένες ή όπως είναι τα λεμόνια γιατί την πρώτη φορά μου ήρθε λίγο το συρόπι και το υποπτεύομαι πως είναι μόνο φλούδες. Ευχαριστώ.
        #
        Σχόλιο από dimikl, 22-2-11  
        despobx,πιστεύω πως εννοεί 1 κιλό λεμόνια ολόκληρα και όχι μόνο φλούδες.

        Για να διευκολύνω ίσως κάποιες από εσάς,παραθέτω εδώ τον τρόπο που τυλίγω εγώ τις φλούδες: τις αφήνω να πάρουν μια βράση για να μαλακώσουν λίγο και να είναι ευλύγιστες.Μετά τις κάνω ρολάκια και ή τις καρφώνω με οδοντογλυφίδα ή ακόμα καλύτερα τις περνάω σε χοντρή κλωστή τη μία μετά την άλλη.
        #
        Σχόλιο από ΔΙΔΥΜΙΝΑ, 22-3-11  
        Ναι στον τρίφτη τον ψιλό.Ελαφρά όμως πρόσεξε.Μη βγάλεις όλο το κίτρινο μέρος...Βοήθησα?
        #
        Σχόλιο από vasilitsa, 30-3-11  
        Το έκανα μια φορά και σήμερα θα ξανακάνω.ειναι καταπληκτικό.δεν έμεινε οθτε φλουδίτσα!
        #
        Σχόλιο από karavour, 4-4-11  
        Ωραίο κι αρωματικό γλυκάκι. Το έβρασα αλλάζοντας 5-6 νερά για να σιγουρευτώ ότι δε θα πικρίσει. Επίσης χρησιμοποίησα τόση ζάχαρη όση και οι φλούδες του λεμονιού ζυγισμένες (στα δύο κιλά λεμόνια, βγήκαν 700γρ. φλούδες, άρα και τόση ζάχαρη). Το μόνο ότι έκανα την "πατάτα" κ δεν έξυσα λίγο απ'έξω τα λεμόνια, με αποτέλεσμα το απ'έξω τους να είναι λίγο σκληρό κ δυσκολοφάγωτο. Κατα τ'αλλα πολύ ωραίο.
        #
        Σχόλιο από ELENI PEIDOU, 6-4-11  
        έγινε παρα πολυ καλό.Αν και άσχετη , ακολούθησα τις οδηγίες και βγήκε μια χαρά το λεμονάκι.Νομίζω πως την επόμενη φορά θα το πετύχω ακριβώς!!!!
        #
        Σχόλιο από xaroula, 9-5-11  
        Παρα πολυ ωραιο το γλυκακι!Φυσικα το λεμονι το εκοψα κομματια ,μια χαρα παει στην κοιλια μας και ετσι! :) :)Ευχαριστουμε
        << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

        12 Ερωτήσεις

        #
        Σχόλιο από LETA, 12-3-10  
        Τα βραζουμε με νερο η σκετα?
        #
        Σχόλιο από ΔΙΔΥΜΙΝΑ, 13-3-10  
        Με νερό.Με τις διόμισυ κούπες που γράφω στα υλικά της συνταγής.
        #
        Σχόλιο από EliaLemoni, 3-10-10  
        Πολύ ωραία η συνταγή! Νοστιμότατο το γλυκό! Ευχαριστούμε πολύ! Την πρώτη φορά μου βγήκε τέλειο, όμως την δεύτερη μου βγήκε πολύ πικρό. Είχα ωραία χοντρόφλουδα λεμόνια, και ακολούθησα την συνταγή αλλα δεν ξέρω γιατι έγινε τόσο πικρο. Τρώγεται βέβαια, αλλά όχι με πολύ ευχαρίστηση! Θα ήθελα την βοήθεια σας/τις ιδεες σας ως προς το τι μπορω να κάνω τώρα: Μπορώ να το ξαναβράσω? Και να κάνω καινούριο συρόπι? Να του βάλω επιπλέον ζάχαρη? Πως μπορώ να το σώσω? Ευχαριστώ πολύ!
        #
        Σχόλιο από ΔΙΔΥΜΙΝΑ, 23-2-11  
        Ενα κιλό λεμόνια ολόκληρα εννοώ κορίτσια και αγόρια.Αν πάρετε λεπτόφλουδα λεμόνια δε θα δυσκολευτείτε καθόλου να τα τυλίξετε.Αν είναι χοντρόφλουδα, κόψτε τα πολύ λεπτά με τον πατατοκαθαριστή.Ευχαριστώ πολύ όλους και όλες.
        #
        Σχόλιο από maritris, 21-3-11  
        Συγνώμη αλλά είμαι ξανθιά και δεν τα πιάνω εύκολα.. όταν λέτε ξύνουμε ελαφρά τα λεμόνια εννοείτε στον τρίφτη?
        #
        Σχόλιο από allantallon, 10-6-11  
        Δεν έχω ξαναφτιάξει γλυκό του κουταλιού και αυτό μου φαίνεται εξαιρετική ιδέα, αλλά αναρωτιέμαι: Διδυμίνα, στα σχόλια λες "αν είναι χοντρόφλουδα, κόψτε τα πολύ λεπτά με τον πατατοκαθαριστή". Εννοείς ότι πρέπει να καθαρίσουμε τις φλούδες από το εσωτερικό άσπρο μέρος τους; Δηλαδή να μείνει μόνο το κίτρινο στρώμα της φλούδας;
        #
        Σχόλιο από baby1121987, 16-2-12  
        ΧΜ.... ενδιαφερων... σημερα θα το ξεκηνισω κ θας πω...
        #
        Σχόλιο από Αισιοδοξια_90, 18-1-13  
        Κορίτσια καλησπέρα..Είπα και εγώ να φτιάξω το γλυκό κουταλιού..Είναι ωραίο...Λίγο ιδιαίτερο γλυκάκι όμως..Δεν χρειάστηκε να βάλω την επόμενη γλυκόζη και λεμόνι γιατί μου είχε 'δέσει' άψογα...
        #
        Σχόλιο από Αισιοδοξια_90, 18-1-13  
        ΔΙΔΥΜΙΝΑ πρέπει οπωσδήποτε να βάλω την γλυκόζη και το λεμόνι εφόσον μου έχει 'δέσει'
        #
        Σχόλιο από ggwgw, 20-3-13  
        θα το φτιαξω σημερα ή αυριο το γλυκο, εχω ηδη παρει τα λεμονια. αλλα υπαρχει καμια ιδεα τι να κανω το εσωτερικο τους? κριμα να πανε χαμενα!
        #
        Σχόλιο από stauroulinaa, 26-3-13  
        Λοιπόν διαβάζοντας τα σχόλια αρχίζω να φοβάμαι μήπως πικρίσει, γιατί δεν είναι λεπτές οι φλούδες μου. Βεβαια θα τα αφήσω αλλη μια μέρα στο νερό..Να δουμε! Λοιπον μια ερωτηση..το χρωμα γιατι σε αλλες βγαινει λιγο πιο διάφανο και σε αλλες πιο σκουρο;
        #
        Σχόλιο από rena xios, 14-5-14  
        αρκετα καλη η συνταγή. εγω ξεχασα να ξυσω τα λεμονια πειραζει;και μια ερωτηση.αν δεν φτανει το σιροπι να καλυψει τις φλουδες του λεμονιου τι κανουμε;δεν θα ξεραθουν αν τις αφήσουμε ετσι;

        2 Παραλλαγές

        #
        Σχόλιο από maraki/kriti, 9-4-11  
        Το γλυκάκι μου βγήκε τέλειο!!!Δεν μου πικρίζει καθόλου ίσως γιατί άφησα τισ φλουδίτσες δύο μέρες στο νερό αντί για μία και άλλαζα ανά τακτά διαστήματα το νεράκι!!!Σε ευχαριστώ πολύ!!!!
        #
        Σχόλιο από ggwgw, 21-3-13  
        εγινε τελειο! η παραλλαγη μου ειναι οτι δεν αφησα τις φλουδες σε νερο για μια μερα, αλλα τις εβρασα σε 4 διαφορετικα νερα!

        Άλλες φωτογραφίες

        Σχετικά άρθρα

        Χορτοφαγία
        Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
        Νηστείες
        Η νηστεία, πέρα από τη θρησκευτική της σημασία,...
        Ιδέες για νηστίσιμο πρωινό
        Ένα από τα θέματα που απασχολούν πολλούς στην δ...
        Νόστιμες μαρμελάδες
        Αντί να αγοράζετε μαρμελάδες, φτιάξτε τις δικές...
        Αποστειρωμένα βάζα
        Όταν φτιάχνουμε μαρμελάδα, πρέπει μετά να τη β...

        Τη συνταγή προτείνουν:

        koutaliou
        Ένα βιβλίο 2 αγαπημένων συνταγών, του/της dimi-d
        ΠΑΡΑΔΟΣΗ
        Ένα βιβλίο 119 αγαπημένων συνταγών, του/της tzoulitsa
        Μαρμελάδες, γλυκά κουταλιού, κομπόστες
        Ένα βιβλίο 29 αγαπημένων συνταγών, του/της lianaki
        Παράδοση
        Ένα βιβλίο 7 αγαπημένων συνταγών, του/της Κριτσίνι
        Αγαπημένες συνταγές
        Ένα βιβλίο 70 αγαπημένων συνταγών, του/της targetoulini