Liza
Liza @cook_220964
Νίκαια,ελλάδα

Γλυκό του κουταλιού από όλοκληρο πορτοκάλι!  

Λίγα μυστικά ακόμα

Αυτό το γλυκό έχει διαφορετική τεχνική, πρέπει να ζυγίσουμε με ακρίβεια τα πορτοκάλια με τη ζάχαρη να είναι σε ίδια ποσότητα. Και ποτέ δεν ζυγίζουμε τα πορτοκάλια πρίν τα βράσουμε πρώτα! Δεν προσθέτουμε καθόλου νερό γιατί το πορτοκάλι βγάζει τα δικά του υγρά. Και τη στηγμή που τα κόβουμε σε φέτες αφαιρούμε και πετάμε μόνο το πρώτο φετάκι που ήταν το κοτσάνι του πορτοκαλιού και το πίσω το τελευταίο φετάκι.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

36 Minutes
  1. 10 πορτοκάλια ή όσα θέλετε, καθαρά
  2. Ζάχαρη (όση χρειαστεί)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε καλά καλά τα πορτοκάλια. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό να βράσουν για 10 - 15 λεπτά και τα στραγγίζουμε. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.

  2. 2

    Χρησιμοποιώντας ένα καλά κοφτερό μαχαίρι, παίρνουμε ένα ένα τα πορτοκάλια και τα κόβουμε στη μέση (από πάνω προς τα κάτω) και το κόβουμε σε λεπτά φετάκια. Αν έχουν κουκούτσια τα αφαιρούμε.

  3. 3

    Ζυγίζουμε την κατσαρόλα άδεια να βγάλουμε το απόβαρο.

  4. 4

    Ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα τα φετάκια πορτοκαλιού και ξανά ζυγίζουμε να βρούμε το καθαρό βάρος του πορτοκαλιού.

  5. 5

    Προσθέτουμε την ανάλογη ζάχαρη (όσο βγούν τα πορτοκάλια σε γραμμάρια, τόσο θα βάλουμε και ζάχαρη).

  6. 6

    Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά να βράσει μέχρι να δέσει το σιρόπι.

  7. 7

    Και γεμίζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.

Σχόλια (49)

Στέφη
Στέφη @cook_8450465
Φουντουκίτσα δεν κατάλαβα καλά..
Στο βήμα 4 έχεις είδη τα πορτοκάλια βρασμένα?
Τι εννοείς όταν λες,"ποτέ δεν ζυγίζουμε τα πορτοκάλια πριν τα βράσουμε πρώτα!"?

Από

Liza
Liza @cook_220964
στις
Νίκαια,ελλάδα