Γλυκό κουταλιού μήλο φιρίκι με αρμπαρόριζα
Γλυκό κουταλιού μήλο φιρίκι με αρμπαρόριζα! Λαχταριστό, εύκολο και πολύ γρήγορο!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλουμε βάζουμε και φιστίκια Αιγίνης ανάλατα και ξεφλουδισμένα φυσικά!
Υλικά
-
2 κιλά μήλα φιρίκια
-
1 κιλό ζάχαρη
-
1 κομμάτι κανέλα ξύλο
-
2 φύλλα αρμπαρόριζα
-
1/4 κιλού αμύγδαλα άσπρα καβουρδισμένα
-
2 φλυτζάνια νερό
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε τα μήλα και βγάζουμε τα κουκούτσια από το κέντρο με ένα μαχαίρι. Δεν τα κόβουμε στην μέση, όπως είναι ολόκληρα βυθίζουμε το μαχαίρι το κέντρο και κάνουμε κυκλική κίνηση!
-
2
Βάζουμε στην κατσαρόλα το νερό, την κανέλα και την ζάχαρη και βράζουμε μέχρι να δέσει.
-
3
Αφού δέσει ρίχνουμε μεσα τα φιρικιά, τα αμύγδαλα καβουρδισμένα και την αρμπαρόριζα.
-
4
Βράζουμε για ακόμα 15-20 λεπτα, μεχρι να μαλακωσει δηλαδη!
Σχόλια (4)