Γλυκό κουταλιού νεκταρίνι
Ένα πεντανόστιμο και εύκολο γλυκό κουταλιού για οσους λατρεύουν τα νεκταρίνια.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αρχικά κίβουμε τα νεκταρινια σε φέτες χωρίς να τα ξεφλουδίσουμε (ένα νεκταρίνι μέτριο 6 φέτες).
-
2
Τα αφήνουμε όλη νύχτα με την ζάχαρη και το χυμό του λεμονιου για να βγάλει τα ζουμάκια του (δεν χρειάζετε καθόλου νερό).
-
3
Την επόμενη μέρα τα βάζουμε στην κατσαρόλα και τα βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι.
-
4
Όταν είναι έτοιμο το βάζουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια και τα γυρνάμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν.
-
5
Έτοιμο για να το απολαυσετε!
Σχόλια (32)