Γλυκό κουταλιού πορτοκάλι στο φούρνο

Bαθμολογία: 4.7143
       
 
14 ψήφοι
ΕΥΑΚΙ, 17.02.09
Γλυκό κουταλιού πορτοκάλι στο φούρνο
photo: martha2

Συνταγή από:

ΕΥΑΚΙ

2 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 4 πορτοκάλια
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • λίγο κονιάκ
  • 2 καρότα
  • χυμός 1 πορτοκαλιού
  • χυμός 1 λεμονιού
Στα γρήγορα
Μέθοδος: Φούρνου
Περιέχει: Φρούτα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Πλένομε και ξύνομε λίγο την φλούδα από τά πορτοκάλια. Τα βάζουμε να βράσουν 3 με 4 φορές αλλάζοντας το νερό για να ξεπικρίσουν.
  2. Τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο για να μπορούμε να τα κόψουμε σε φέτες. Βάζουμε τις φέτες πορτοκαλιού την μία δίπλα στην άλλη σε πυρέξ ή ταψάκι.
  3. Από πάνω βάζουμε την ζάχαρη με την βανίλια το χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού και το κονιάκ. Σκεπάζουμε το ταψί με λαδόκολλα και το βάζουμε στο φούρνο για μία ώρα στούς 180 βαθμούς.
  4. Ξύνομε τα καρότα στο τρίφτη και τα βάζουμε να βράσουνε μέχρι να μαλακώσουν καλά.
  5. Μετά από μία ώρα το βγάζουμε από το φούρνο και προσθέτουμε τα καρότα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Την συνταγή αυτή την είδα σε μια πρωινή εκπομή (δεν θυμάμαι σε ποιά). Είναι πολύ εύκολη και πολύ νόστιμη ιδίως με γιαούρτι. Ελπίζω να σας αρέσει.

Σχετικές συνταγές

    26 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από giotasamos, 25-2-09  
    Όμορφη συνταγή, αλλά δεν κατάλαβα κάτι...το πορτοκάλι ολόκληλο το βάζεις?
    #
    Σχόλιο από vasiliki68, 25-2-09  
    Αν έχω καταλάβει καλά το πορτοκάλι το κόβεις στα 8 ή στα 6 και μπαίνει μαζί με την ψίχα.
    #
    Σχόλιο από ΕΥΑΚΙ, 25-2-09  
    τα πορτοκάλια τα βραζουμε ολόκληρα και μετα τα κόβουμε σε φέτες (μαζί με την ψίχα) και τα βάζουμε στο πυρεξ.
    #
    Σχόλιο από elenipat, 25-2-09  
    Μπράβο ευάκι το γλυκό κουταλιού πάντα το φοβόμουν να το φτιάξω και με κούραζε
    αυτό είναι υπέροχο και πανεύκολο τα παιδιά μου ξετρελάθηκαν Σε ευχαριστώ πολύ
    #
    Σχόλιο από Λαμπρινή, 25-2-09  
    Θα τη δοκιμάσω οπωσδήποτε γιατί μου αρέσει το γλυκό πορτοκάλι. Μια ερώτηση μόνο. Τα καρότα απλώς τα προσθέτουμε ή τα ψήνουμε λίγη ώρα με το πορτοκάλι και γιατί να τα βάλουμε; ενισχύουν τη γεύση;
    #
    Σχόλιο από ΕΥΑΚΙ, 26-2-09  
    Λαμπρινή τα καρότα τα βράζουμε χωριστά.
    Πραγματικά ενισχύει την γεύση του πορτοκαλιού.
    Σου εύχομαι καλή επιτυχία.
    #
    Σχόλιο από stelia, 12-7-09  
    ΕΥΑΚΙ, η συνταγή αυτή είναι της Νίκης της Μερκούρη από την εκπομπή Καλομελέτα κι΄έρχεται της Σοφίας Αλιμπέρτη. Το ξέρω γιατί την έχω γράψει και εγώ και από τότε την κάνω ανελλιπώς. Μόνο που εγώ δεν βάζω το κονιάκ αλλά ούτε και τα καρότα. Είναι φοβερό το πορτοκάλι γλυκό να το στραγγίξουμε προηγουμένως από το σιρόπι του, να το ψιλοκόψουμε και αφού το αλευρώσουμε να το βάλουμε σε κέικ πορτοκαλιού καθώς και 1κ.σ από το σιρόπι του στο κέικ μας. Φτιάχτετο και δεν θα χάσετε!!!! 5 Πηρουνάκια από μένα με πολλή αγάπη!!!!
    #
    Σχόλιο από stelia, 25-1-10  
    Τέλειο!!! Το έφτιαξα για δεύτερη χρονιά!!! Και θα το φτιάχνω για πάντα!!!
    #
    Σχόλιο από martha2, 10-2-10  
    Να σε ρωτήσω κατί γιατί σκέφτομαι να το κάνω το γλυκάκι. Πόση ώρα να βράζουμε τα πορτοκάλια πριν τα βάλουμε στο φούρνο? Να μαλακώσουν αρκετα?
    #
    Σχόλιο από fistikaki, 19-2-10  
    Φοβερό το γλυκό σου.Έχουν τρελαθεί όλοι όσοι έχουν δοκιμάσει.Έχω κάνει πάρα πολλά κιλά από πέρσι.
    #
    Σχόλιο από ΜΠΑΡΜΠΥ, 13-3-10  
    ευακι το γλυκο πορτοκαλι στο φουρνο γινεται και με λεμονι΄΄ γιατι εχω πολλα λεμονια και δεν ξερω τι να τα κανω. πιστευω πως θα γινεται εξισου πολυ ωραιο.
    #
    Σχόλιο από ΜΠΑΡΜΠΥ, 14-3-10  
    Ξέχασα να σου βάλω 5 πηρουνάκια είναι πραγματικά πεντανόστιμο.
    #
    Σχόλιο από ΕΥΑΚΙ, 14-3-10  
    Δεν ξέρω Μπάρμπυ με τα λεμόνια αν γίνεται ωραίο φαντάζομαι με λίγη ζαχαρη παραπάνω θα γίνεται καλό. Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια
    #
    Σχόλιο από athinella, 6-4-10  
    ΕΥΑΚΙ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΣΟΥ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΘΑΝΟ. ΟΣΟΙ ΔΟΚΙΜΑΣΑΝ ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ. ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΒΑΛΑ ΤΟ ΚΑΡΡΟΤΟ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΘΕΣΑ ΓΑΡΥΦΑΛΛΑ ΚΑΙ ΞΥΛΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΚΟΝΙΑΚ ΕΒΑΛΑ ΛΙΓΟ ΛΙΚΕΡ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ. ΤΕΛΕΙΟ ΜΠΡΑΒΟ!
    #
    Σχόλιο από milva, 24-4-10  
    Υπέροχο και παρα πολυ εύκολο το μονο που εχω να παρατηρήσω ειναι πως λίγη ζάχαρη εμεινε καραμελωμένη στον πάτο του ταψιού.Εχει συμβεί και σε κάποιον αλλο αυτό;
    #
    Σχόλιο από martha2, 27-7-10  
    Την έκανα κ τον Φεβρουάριο κ προχθές. Έγινε πολύ ωραίο κ με καθόλου κόπου το σημαντικότερο. Βέβαια παρέλειψα το καρότο γιατί δεν μου αρέσει στο γλυκό.
    #
    Σχόλιο από soysa, 1-3-11  
    Ευη εφτιαξα την συνταγη σου με το πορτοκαλι και για πρωτη φορα πετυχε εκπληκτικα......
    συνχαρητηρια...
    πολλα φιλια
    #
    Σχόλιο από giotak1, 29-12-11  
    Να ρωτησω κατι ,ποση ωρα θα μου παρει στο βρασιμο τα πορτοκάλια?
    #
    Σχόλιο από ansou, 8-1-12  
    Υπεροχο γλυκο!Αν τα πορτοκαλια ειναι και γλυκα,δε, το αποτελεσμα ειναι θεεΪκό!!Τα εβρασα 7-8 λεπτα για καθε φορα που πεταγα το νερο του ξεπικρισματος.Τα εκοψα σε πιο χοντρες φετες.Βολευει καλυτερα.Τα εψησα για μιαμιση ωρα στους 180 και μετα για ενα τεταρτο εβαλα αερα.Καλο κολπο για να μη μενει η ζαχαρη στον πατο του ταψιου ειναι να χτυπηθει οσο πιο καλα γινεται με το χυμο και το κονιακ απο την αρχη.Εγινε αναρπαστο ειδικα απο ατομα που δεν πολυ-αγαπουν τα γλυκα του κουταλιου απο εσπεριδοειδη.Δεν εβαλα καροτο.Γνωμη δικη μου, δεν το θεωρω απαραιτητο.
    #
    Σχόλιο από 8881mardam, 27-1-12  
    παρα πολυ ωραιο και πραγματικα γρηγορο!!
    εγω μειωσα την ποσοτητα της ζαχαρης κ παλι βγηκε υπεροχο ετσι οπως ακριβως πρεπει να ειναι το πορτοκαλι ...γλυκοπικρο!!!!
    ευχαριστουμε για την συνταγη!!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    24 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από giotasamos, 25-2-09  
    Όμορφη συνταγή, αλλά δεν κατάλαβα κάτι...το πορτοκάλι ολόκληλο το βάζεις?
    #
    Σχόλιο από vasiliki68, 25-2-09  
    Αν έχω καταλάβει καλά το πορτοκάλι το κόβεις στα 8 ή στα 6 και μπαίνει μαζί με την ψίχα.
    #
    Σχόλιο από ΕΥΑΚΙ, 25-2-09  
    τα πορτοκάλια τα βραζουμε ολόκληρα και μετα τα κόβουμε σε φέτες (μαζί με την ψίχα) και τα βάζουμε στο πυρεξ.
    #
    Σχόλιο από elenipat, 25-2-09  
    Μπράβο ευάκι το γλυκό κουταλιού πάντα το φοβόμουν να το φτιάξω και με κούραζε
    αυτό είναι υπέροχο και πανεύκολο τα παιδιά μου ξετρελάθηκαν Σε ευχαριστώ πολύ
    #
    Σχόλιο από Λαμπρινή, 25-2-09  
    Θα τη δοκιμάσω οπωσδήποτε γιατί μου αρέσει το γλυκό πορτοκάλι. Μια ερώτηση μόνο. Τα καρότα απλώς τα προσθέτουμε ή τα ψήνουμε λίγη ώρα με το πορτοκάλι και γιατί να τα βάλουμε; ενισχύουν τη γεύση;
    #
    Σχόλιο από ΕΥΑΚΙ, 26-2-09  
    Λαμπρινή τα καρότα τα βράζουμε χωριστά.
    Πραγματικά ενισχύει την γεύση του πορτοκαλιού.
    Σου εύχομαι καλή επιτυχία.
    #
    Σχόλιο από stelia, 12-7-09  
    ΕΥΑΚΙ, η συνταγή αυτή είναι της Νίκης της Μερκούρη από την εκπομπή Καλομελέτα κι΄έρχεται της Σοφίας Αλιμπέρτη. Το ξέρω γιατί την έχω γράψει και εγώ και από τότε την κάνω ανελλιπώς. Μόνο που εγώ δεν βάζω το κονιάκ αλλά ούτε και τα καρότα. Είναι φοβερό το πορτοκάλι γλυκό να το στραγγίξουμε προηγουμένως από το σιρόπι του, να το ψιλοκόψουμε και αφού το αλευρώσουμε να το βάλουμε σε κέικ πορτοκαλιού καθώς και 1κ.σ από το σιρόπι του στο κέικ μας. Φτιάχτετο και δεν θα χάσετε!!!! 5 Πηρουνάκια από μένα με πολλή αγάπη!!!!
    #
    Σχόλιο από stelia, 25-1-10  
    Τέλειο!!! Το έφτιαξα για δεύτερη χρονιά!!! Και θα το φτιάχνω για πάντα!!!
    #
    Σχόλιο από martha2, 10-2-10  
    Να σε ρωτήσω κατί γιατί σκέφτομαι να το κάνω το γλυκάκι. Πόση ώρα να βράζουμε τα πορτοκάλια πριν τα βάλουμε στο φούρνο? Να μαλακώσουν αρκετα?
    #
    Σχόλιο από fistikaki, 19-2-10  
    Φοβερό το γλυκό σου.Έχουν τρελαθεί όλοι όσοι έχουν δοκιμάσει.Έχω κάνει πάρα πολλά κιλά από πέρσι.
    #
    Σχόλιο από ΜΠΑΡΜΠΥ, 13-3-10  
    ευακι το γλυκο πορτοκαλι στο φουρνο γινεται και με λεμονι΄΄ γιατι εχω πολλα λεμονια και δεν ξερω τι να τα κανω. πιστευω πως θα γινεται εξισου πολυ ωραιο.
    #
    Σχόλιο από ΜΠΑΡΜΠΥ, 14-3-10  
    Ξέχασα να σου βάλω 5 πηρουνάκια είναι πραγματικά πεντανόστιμο.
    #
    Σχόλιο από ΕΥΑΚΙ, 14-3-10  
    Δεν ξέρω Μπάρμπυ με τα λεμόνια αν γίνεται ωραίο φαντάζομαι με λίγη ζαχαρη παραπάνω θα γίνεται καλό. Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια
    #
    Σχόλιο από athinella, 6-4-10  
    ΕΥΑΚΙ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΣΟΥ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΘΑΝΟ. ΟΣΟΙ ΔΟΚΙΜΑΣΑΝ ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ. ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΒΑΛΑ ΤΟ ΚΑΡΡΟΤΟ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΘΕΣΑ ΓΑΡΥΦΑΛΛΑ ΚΑΙ ΞΥΛΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΚΟΝΙΑΚ ΕΒΑΛΑ ΛΙΓΟ ΛΙΚΕΡ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ. ΤΕΛΕΙΟ ΜΠΡΑΒΟ!
    #
    Σχόλιο από milva, 24-4-10  
    Υπέροχο και παρα πολυ εύκολο το μονο που εχω να παρατηρήσω ειναι πως λίγη ζάχαρη εμεινε καραμελωμένη στον πάτο του ταψιού.Εχει συμβεί και σε κάποιον αλλο αυτό;
    #
    Σχόλιο από martha2, 27-7-10  
    Την έκανα κ τον Φεβρουάριο κ προχθές. Έγινε πολύ ωραίο κ με καθόλου κόπου το σημαντικότερο. Βέβαια παρέλειψα το καρότο γιατί δεν μου αρέσει στο γλυκό.
    #
    Σχόλιο από soysa, 1-3-11  
    Ευη εφτιαξα την συνταγη σου με το πορτοκαλι και για πρωτη φορα πετυχε εκπληκτικα......
    συνχαρητηρια...
    πολλα φιλια
    #
    Σχόλιο από giotak1, 29-12-11  
    Να ρωτησω κατι ,ποση ωρα θα μου παρει στο βρασιμο τα πορτοκάλια?
    #
    Σχόλιο από ansou, 8-1-12  
    Υπεροχο γλυκο!Αν τα πορτοκαλια ειναι και γλυκα,δε, το αποτελεσμα ειναι θεεΪκό!!Τα εβρασα 7-8 λεπτα για καθε φορα που πεταγα το νερο του ξεπικρισματος.Τα εκοψα σε πιο χοντρες φετες.Βολευει καλυτερα.Τα εψησα για μιαμιση ωρα στους 180 και μετα για ενα τεταρτο εβαλα αερα.Καλο κολπο για να μη μενει η ζαχαρη στον πατο του ταψιου ειναι να χτυπηθει οσο πιο καλα γινεται με το χυμο και το κονιακ απο την αρχη.Εγινε αναρπαστο ειδικα απο ατομα που δεν πολυ-αγαπουν τα γλυκα του κουταλιου απο εσπεριδοειδη.Δεν εβαλα καροτο.Γνωμη δικη μου, δεν το θεωρω απαραιτητο.
    #
    Σχόλιο από 8881mardam, 27-1-12  
    παρα πολυ ωραιο και πραγματικα γρηγορο!!
    εγω μειωσα την ποσοτητα της ζαχαρης κ παλι βγηκε υπεροχο ετσι οπως ακριβως πρεπει να ειναι το πορτοκαλι ...γλυκοπικρο!!!!
    ευχαριστουμε για την συνταγη!!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    2 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από allantallon, 28-3-12  
    Θα ήθελα κι εγώ να επαναλάβω την ερώτηση που δεν απαντήθηκε ακόμα: πώς διατηρείται το γλυκό αυτό; σε βαζάκι; στο ψυγείο; Φαίνεται πολύ ωραία και πρωτότυπη η συνταγή, θα μπορούσε κάποιος που την έχει φτιάξει να μου απαντήσει; Ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από touli, 3-4-12  
    allantallon ego to eftiaxa to glikaki ton Dekemvrio kai to evala se aposteiromena vazakia kanonika opos vazoume ta glika tou koutaliou. simera anoixa to teleuteo vazaki kai einai to idio kalo opos kai to proto!!!!! Nomizo tha prepei na diateirite se aposteiromena vazakia ena hrono toulahiston. Elpizo na voithisa i sintagi einai poli orea pantos kai oloi osoi trone tous aresei poli .ego tin ekana horis ta karota alla evala 2 xilakia kannelas kai edose ena poli oreo aroma . kali sou epitihia.

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Κοιλιοκάκη, μια άγνωστη λέξη
    Μία όχι τόσο «άγνωστη» ασθένεια… Η Κοιλιοκ...
    Ένα φρούτο την ημέρα
    Όλοι ξέρουμε λίγο πολύ ότι τα φρούτα μας κάνουν κα...
    Νηστείες
    Η νηστεία, πέρα από τη θρησκευτική της σημασία,...
    Βιταμίνες Β' μέρος
    Αφού είδαμε τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες στο πρ...
    Διατροφή χωρίς γλουτένη: οδηγός συστατικών
    Εμφανίστηκε η κοιλιοκάκη στη ζωή μας; Είναι απα...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 63 αγαπημένων συνταγών, του/της christinastalitsa
    panos  book
    Ένα βιβλίο 198 αγαπημένων συνταγών, του/της panos777
    νιστησιμα
    Ένα βιβλίο 75 αγαπημένων συνταγών, του/της zafirenia
    marmelades
    Ένα βιβλίο 6 αγαπημένων συνταγών, του/της dimi-d
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 87 αγαπημένων συνταγών, του/της ladyhalke