κύρια φωτογραφία συνταγής Γλυκό κουταλιού πορτοκάλι

Γλυκό κουταλιού πορτοκάλι

Μαγειρεύτηκε 5 φορές
athinag
athinag @cook_8449505

Πεντανόστιμο και πολύ μυρωδάτο

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

65 Minutes
  1. 8 μεγάλα χοντρόφλουδα πορτοκάλια
  2. 2 κιλά ζάχαρη
  3. 4 ποτήρια νερό

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ξύνω εξωτερικά τα πορτοκάλια και τα βάζω σε κατσαρόλα με κρύο νερό που να τα σκεπάζει εντελώς.

  2. 2

    Τα βάζω στην φωτιά και όταν κοχλάσει το νερό τα βράζω για 30 min.

  3. 3

    Τα βγάζω και αλλάζω το νερό 3-4 φορές σε διάρκεια 2,5-3 ωρών.

  4. 4

    Όταν πετάξω το τελευταίο νερό κόβω το κάθε πορτοκάλι σε 6 ή 8 κομμάτια.

  5. 5

    Βράζω την ζάχαρη με το νερό για 5 min και το ξαφρίζω. Έπειτα ρίχνω μέσα τα πορτοκάλια και βράζω για 30 min.

  6. 6

    Τα αφήνω ως την επόμενη μέρα και τα ξαναβράζω μέχρι να δέσει το σιρόπι.

Αντιδράσεις

Cooksnaps (5)

Σχόλια (15)

evdoba
evdoba @evdoba
Athinaq, μια ερώτηση . Τα πορτοκάλια δηλαδή είναι αφού βράσουν στο νερό για 3 ώρες?
Γίνονται σκληρά ή μαλακά έτσι?
Και για να αποφύγει τον ασβέστη που έβαζαν κάποτε, αλλά να γίνουν τραγανά ξέρεις κανένα κόλπο?

Από

athinag
athinag @cook_8449505
στις