Γλυκό με βρώμη

Bαθμολογία: 5
       
 
7 ψήφοι
ATHENS_SM, 11.11.10

Περιγραφή

Εμείς στο σπίτι το αποκαλούμε «υγιεινάδικο», αλλά επειδή φτιάχνεται με φρέσκο βούτυρο, πιθανόν να «κατηγορηθεί» η ονομασία αυτή. Πάντως πρόκειται για ένα ελαφρύ γλυκάκι που συνοδεύει άνετα το γάλα ή τον καφέ και σίγουρα καλύτερο απ’ τις βιομηχανικές…μπάρες δημητριακών. Είναι ό,τι πρέπει για πρωινό! (Υ.Γ.: Και γίνεται πανεύκολα !!!)
Γλυκό με βρώμη

Τι χρειαζόμαστε:

  • 250 γρ. βούτυρο φρέσκο (Κερκύρας ή τύπου Κερκύρας)
  • 1 φλ. τσαγιού μαύρη ζάχαρη
  • 1 φλ. τσαγιού αλεύρι φαρίνα up
  • 1 φλ. τσαγιού (λίγο παραγεμισμένο σε σχέση με τα υπόλοιπα υλικά) ινδική καρύδα
  • 2 ½ φλ. τσαγιού βρώμη
  • 2 κουτ. γλυκού baking powder
  • (προαιρετικά 1 βανίλια άρωμα)
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Μπάρες
Μέθοδος: Φούρνου
Δυσκολία: Με φωτο
Περιέχει: Καρύδα , Βρώμη
Σερβίρει: 16 μερίδες
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1) Συγκεντρώνουμε όλα τα υλικά μέσα σ’ ένα μπωλ και ανακατεύουμε καλά. Λειώνουμε το βούτυρο και αφού βουτυρώσουμε το ταψάκι που θα βάλουμε το γλυκό, ρίχνουμε όλο το υπόλοιπο μέσα στα υλικά και ανακατεύουμε όλα μαζί.
Βήμα 2
2) Το ταψί (εγώ χρησιμοποιώ συνήθως στρογγυλό με 30εκ. διάμετρο), το έχουμε βουτυρώσει από πριν –όπως είπαμε- και πασπαλίζουμε με λίγους κόκκους μαύρης ζάχαρης.
Βήμα 3
3) Ρίχνουμε το μείγμα του γλυκού μες στο ταψί
Βήμα 4
4) Πατάμε καλά καλά με το κουτάλι
Βήμα 5
5) φροντίζουμε να έχει το ίδιο πάχος σε όλη του την έκταση.
Βήμα 6
6) Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για ½ ώρα ή και λιγότερο. Δεν περιμένουμε να φουσκώσει, δεν φουσκώνει ιδιαίτερα, ίσα να ροδίσει και πάλι όχι πάρα πολύ γιατί μετά γίνεται πολύ μπισκοτένιο-σκληρό.
Βήμα 7
7) Μόλις το βγάλουμε απ’ το φούρνο ή και 5 λεπτά αργότερα, το κόβουμε σε κομμάτια γιατί όσο περνάει η ώρα θα σκληραίνει και μετά μόνο να σπάσει θα μπορεί. Κόβουμε αρχικά στα 4. Θα αναρωτιέστε ξεκινώντας να κόβεται, «πώς μπορεί να φαγωθεί αυτό το πράγμα, με το κουταλάκι?» . Έτσι κι εγώ αναρωτιόμουν την πρώτη φορά. Μην ανησυχείτε όμως πολύ γρήγορα θα σφίξει και θα πάψει να έχει αυτή την μορφή, γι’ αυτό σας παροτρύνω να το κόψετε όσο είναι ακόμα νωρίς!
Βήμα 8
8) Έπειτα θα κόψετε το κάθε τέταρτο στη μέση και θα σχηματιστούν 8 κομμάτια
Βήμα 9
9) Κι έπειτα το κάθε όγδοο στη μέση και θα σχηματιστούν 16 κομμάτια και όλες αυτές τις οδηγίες περί κοψίματος σας τις δίνω για να βγάλετε ιδανικές μερίδες, ούτε πολύ ποσότητα ούτε και λίγη. Μόλις κρυώσει το γλυκάκι είναι έτοιμο για άμεση κατανάλωση… ή μάλλον για δοκιμή γιατί όπως είπα είναι ιδανικό για πρωινό!

Λίγα μυστικά ακόμα

Το μυστικό είναι να βάλετε όλα τα υλικά όπως τα συνιστά η συνταγή και σε ό,τι ποσότητες ακριβώς προτείνει και δεν σας το λέω αυτό καθόλου τυχαία, γιατί έφαγα το γλυκό από μια φίλη που της είχα δώσει την συνταγή και ήταν σαν άλλο γλυκό, καμία σχέση. Έβαλε λευκή ζάχαρη και βιτάμ και όταν το έτρωγες σε έκαιγε στη γλώσσα και στο λαιμό, δεν ξέρω τι απ’ τα δύο έφταιγε αλλά το αποτέλεσμα δεν ήταν καλό.

Να σας ενημερώσω ότι την καρύδα την μετράω με «παραγεμισμένο» το φλυτζάνι γιατί δίνει μια ελαστικότητα στο γλυκό και αυτό συνήθως αρέσει. Εσείς δηλαδή αν το θέλετε πιο μπισκοτένιο, δεν έχετε παρά να βάλετε την καρύδα σε ποσότητα φλυτζανιού όχι όμως παραγεμισμένου και ίσως να το ροδίσετε λίγο περισσότερο.

Τέλος, όσον αφορά τα προαιρετικά υλικά, η βανίλια δίνει πολύ ωραίο άρωμα γι’ αυτό την χρησιμοποιώ αλλά δεν ήταν στην αρχική συνταγή που μου δώσανε και 2 άλλοι πειραματισμοί που έχω κάνει και πέτυχαν γευστικά ήταν (α)να προσθέσω στο μείγμα ½ φλ. Τσαγιού μαύρη σταφίδα, ή (β)να πασαλείψω τα κομμάτια του γλυκού με μαύρη κουβερτούρα.

Σχετικές συνταγές

    26 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από ΑΡΓΥΡΗ, 15-11-10  
    Φαίνεται πολύ ωραίο και θα ήθελα να το δοκιμάσω! Εχεις καμιά ιδέα με τι θα μπορούσε να αντικατασταθεί η καρύδα; δεν μου αρέσει το άρωμά της.
    #
    Σχόλιο από ATHENS_SM, 15-11-10  
    Δεν ξέρω ΑΡΓΥΡΗ μου. Έτσι μου δώσανε την συνταγή, αλλά εάν έχεις κάποιον στο σπίτι που θα...καταναλώσει το γλυκό στην περίπτωση που δεν σου αρέσει, θα σου έλεγα να το δοκιμάσεις βάζοντας την βανίλια -που τη δίνω ως κάτι προαιρετικό- γιατί είναι πολύ πιο έντονο το άρωμά της απ' αυτό της καρύδας στο γλυκό.
    #
    Σχόλιο από natasawow, 15-11-10  
    Δεν θα ήταν περισσότερο "υγιεινάδικο" αν αντικαθιστούθαμε το βούτυρο με φυτική μαργαρίνη ή άλλη φυτική λιπαρή ουσία;;
    #
    Σχόλιο από ATHENS_SM, 16-11-10  
    Προφανώς θα ήταν περισσότερο υγιεινάδικο, αλλά διάβασε την παρατήρηση που κάνω στην πρώτη παράγραφο στα "Λίγα μυστικά ακόμα" και αποφάσισε αν και πώς θα το φτιάξεις εσύ.
    #
    Σχόλιο από DanaeAng, 17-11-10  
    θα το δοκιμασουμε το ΣΚ .. το βουτυρο, μπορει ισως να αντικατασταθει με ταχινι, σε ιση ποσοτητα.
    #
    Σχόλιο από ATHENS_SM, 17-11-10  
    Δεν έχω ιδέα DanaeAng τι μπορεί να σου βγει με το ταχίνι όταν γνωρίζω ότι η γεύση του, μπορεί ν' αλλάξει μόνο και μόνο με το είδος βουτύρου ή ζάχαρης. Εφόσον όμως εσείς έχετε την διάθεση να πειραματιστείτε Καλή Επιτυχία να έχετε και μετά να μας ενημερώσετε για τα αποτελέσματα, αν θέλετε!!!
    #
    Σχόλιο από DanaeAng, 20-11-10  
    λοιπον το εφτιαξα και με το ταχινι εγινε σαν μακεδ.χαλβας με βρωμη. εμας μας αρεσε αλλα βγαινει εντελως διαφορετικο γλυκο, σιγουρα. αν καποιος το κανει νηστισιμο,με ταχινι, θα πρεπει να αφαιρεσει απο το αλευρι για να σφιξει, μας εκανε πολλα ψιχουλα. δυστυχως δεν τρωμε βουτυρο για να το φτιαξουμε ετσι, αν κ θα γινοταν καταπληκτικο...
    #
    Σχόλιο από ATHENS_SM, 22-11-10  
    Σαν Μακεδονικός χαλβάς με βρώμη??!!!???Μμμμ...ωραία ιδέα, σίγουρα θα το δοκιμάσω κάποια στιγμή! Ενδιαφέρον νηστίσιμο γλυκάκι! Πάντως τα ψύχουλα DanaeAng τα κάνει και με την κανονική εκτέλεση που σας δίνω, αλλά και για αυτά ο άντρας μου βρίσκει τη λύση...τα απολαμβάνει μαζί με λιωμένη κουβερτούρα όταν τύχει να υπάρχει σπίτι...
    #
    Σχόλιο από glykoula, 8-7-11  
    5 πιρουνακια κ απο εμενα...την εφτιαξα μετα απο πολυ καιρο που την κοιταω...την ξανα κοιταω....κ αποφασησα!!!
    Τελεια!!! Πολυ καλη...εγω την εκανα σε παραληλογραμο ταψακι κ τα εκοψα μακροστενα οπως του εμποριου...επισης προσθεσα κ νυφαδες κουβερτουρας....πραγματικα τελειο! Την επομενη φορα λεω να βαλω κ ξυσμα πορτοκαλι...
    Το μονο που ηθελα να ρωτησω ειναι οτι θρηματιζετε λιγο....μπορουμε να κανουμε κατι γιαυτο? για να ειναι πιο συμπαγες?
    #
    Σχόλιο από ATHENS_SM, 8-7-11  
    Glykoula μου κατ'αρχήν σε ευχαριστώ που δοκίμασες την συνταγούλα μου, χαίρομαι που σου άρεσε και σ'ευχαριστώ πολύ για τα πιρουνάκια!!!
    Θα ήθελα να σχολιάσω πάνω σε αυτό που είπες ότι πρόσθεσες εσωτερικά κομματάκια σοκολάτας, ότι το είχα δοκιμάσει κι εγώ και σκληραίνει λίγο παραπάνω το γλυκό ενώ αντίθετα οι σταφίδες βοηθούν στο να είναι πιο μαλακό.
    Και όσον αφορά ότι θρυμματίζεται, δυστηχώς αυτό είναι χαρακτηριστικό του, δεν το σώζουμε με τίποτα. Σίγουρα ευθύνονται οι νιφάδες της βρώμης αλλά νομίζω πως όσο πιο ελαστικό σου γίνει το γλυκό τόσο λιγότερο θα θρυμματίζεται. Στο να γίνει ελαστικό βοηθάει η ινδική καρύδα που χρησιμοποιούμε κι επίσης όχι το πολύ ψήσιμο!
    #
    Σχόλιο από ShadowWave, 10-8-11  
    Η δικιά μου εκτέλεση μάλλον δικαιούται επάξια τον τίτλο του "Υγιειηνάδικου" :P
    Τουτέστιν χρησιμοποιήσα βούτυρο becel light σε μικρότερη ποσότητα(!)και συμπλήρωσα με γάλα. Έβαλα την ίδια ποσότητα ζάχαρης σε υποκατάστατο, η φαρίνα ήταν ολικής άλεσης και επιπρόσθετα αρωμάτισα με τζίτζερ και κανέλα. Θεσπέσιο! Ευχαριστούμε πάρα πολύ για την καταπληκτική συνταγή!
    ΥΓ: Η βρώμη είναι ένα θαύμα της φύσης από άποψη διατροφικής αξίας και η ύπαρξη τέτοιων συνταγών με χαροποιεί ιδιαίτερα :)
    #
    Σχόλιο από ATHENS_SM, 1-9-11  
    Σ'ευχαριστώ πολύ ShadowWave για την παραλλαγή σου και τα καλά σου λόγια!!! Μόλις γύρισα από διακοπές και ήθελα κι εγώ να προσθέσω κάτι που διαπίστωσα όταν το φτιάξαμε χωρίς φρέσκο βούτυρο: Ότι τελικά εκείνο το "κάψιμο", που λέω στα "Λίγα μυστικά ακόμα", πως είχα νοιώσει, δεν ήταν θέμα βουτύρου αλλά λόγω λευκής ζάχαρης.
    #
    Σχόλιο από Marooned, 18-9-11  
    Θα το χαρακτήριζα πιο πολύ σνακ ή τύπου energy bar παρά γλυκό. Μια πιο ελαφριά παραλλαγή που δοκίμασα είναι με becel, γλυκαντικό, λιγότερη καρύδα αλλά με κανέλλα και λίγο γαρύφαλλο. Πολύ καλή συνταγή, ευχαριστούμε!
    #
    Σχόλιο από ATHENS_SM, 19-9-11  
    Συμφωνώ με το σχόλιό σου. Σ'ευχαριστώ πολύ για τα πιρουνάκια!
    #
    Σχόλιο από kritimanos, 6-6-12  
    πέντε πιρουνάκια!!! και πολλά θαυμαστικά. πριν από μια ώρα την τελείωσα και είναι πολύ καλή... ίσως λίγο πιο γλυκεία για τα γούστα μου . σ ευχαριστώ
    #
    Σχόλιο από ATHENS_SM, 6-6-12  
    Ευχαριστώ για τα πιρουνάκια!!!και χαίρομαι που σου άρεσε! Την επόμενη φορά, προσαρμόζεις την ζάχαρη στα γούστα σου(παρόλο που λέγεται ότι η μαύρη ζάχαρη είναι πιο άγλυκη απ'την λευκή, κάνει κι αυτή την δουλίτσα της...)
    #
    Σχόλιο από λεμοναδα, 16-6-12  
    Ό,τι και να πω είναι λίγο! Από τα πιο ωραία γλυκά σνακ που έχω φάει ποτέ και από τα πιο εύκολα έτσι? Ευχαριστούμε πολύ!
    #
    Σχόλιο από ATHENS_SM, 18-6-12  
    Ευχαριστώ και εγώ! Χαίρομαι πολύ που σας αρέσει! Να είστε όλοι καλά!
    #
    Σχόλιο από karamelaki, 5-10-12  
    Το γλυκακι φαινεται πεντανόστιμο,έχω σκοπο να το φτιάξω ακολουθώντας κατα γραμμα τη συνταγη,οπότε θα επανελθω με τα πηρουνάκια μου.Θέλω όμως να πω κατι αλλο,επειδη διαβασα οτι καποιοι
    χρησιμοποιησαν Becel.Προσοχη με το becel,ΔΕΝ κανει για μαγείρεμα,διότι περιεχει ελαια(ηλιελαιο,κραμβέλαιο,κ.α) που δεν αντέχουν στις υψηλές θερμοκρασίες,οπου σπάνε οι δεσμοί τους με αποτέλεσμα εμφάνιση καρκινογόνων ουσιών που περνάνε στο φαγητό μας.
    #
    Σχόλιο από mpempekos, 25-7-13  
    Και όμως το φρέσκο βούτυρο είναι πολύ θρεπτική τροφή στις σωστές ποσότητες και σίιγουρα πιο υγειινό από οποιαδήποτε μαργαρίνη, η οποία έχει υδρογoνωμένα λιπαρά , καταστροφικά για την υγεία. Αυτά απο μένα! :)
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    21 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από natasawow, 15-11-10  
    Δεν θα ήταν περισσότερο "υγιεινάδικο" αν αντικαθιστούθαμε το βούτυρο με φυτική μαργαρίνη ή άλλη φυτική λιπαρή ουσία;;
    #
    Σχόλιο από ATHENS_SM, 16-11-10  
    Προφανώς θα ήταν περισσότερο υγιεινάδικο, αλλά διάβασε την παρατήρηση που κάνω στην πρώτη παράγραφο στα "Λίγα μυστικά ακόμα" και αποφάσισε αν και πώς θα το φτιάξεις εσύ.
    #
    Σχόλιο από ATHENS_SM, 22-11-10  
    Σαν Μακεδονικός χαλβάς με βρώμη??!!!???Μμμμ...ωραία ιδέα, σίγουρα θα το δοκιμάσω κάποια στιγμή! Ενδιαφέρον νηστίσιμο γλυκάκι! Πάντως τα ψύχουλα DanaeAng τα κάνει και με την κανονική εκτέλεση που σας δίνω, αλλά και για αυτά ο άντρας μου βρίσκει τη λύση...τα απολαμβάνει μαζί με λιωμένη κουβερτούρα όταν τύχει να υπάρχει σπίτι...
    #
    Σχόλιο από glykoula, 8-7-11  
    5 πιρουνακια κ απο εμενα...την εφτιαξα μετα απο πολυ καιρο που την κοιταω...την ξανα κοιταω....κ αποφασησα!!!
    Τελεια!!! Πολυ καλη...εγω την εκανα σε παραληλογραμο ταψακι κ τα εκοψα μακροστενα οπως του εμποριου...επισης προσθεσα κ νυφαδες κουβερτουρας....πραγματικα τελειο! Την επομενη φορα λεω να βαλω κ ξυσμα πορτοκαλι...
    Το μονο που ηθελα να ρωτησω ειναι οτι θρηματιζετε λιγο....μπορουμε να κανουμε κατι γιαυτο? για να ειναι πιο συμπαγες?
    #
    Σχόλιο από ATHENS_SM, 8-7-11  
    Glykoula μου κατ'αρχήν σε ευχαριστώ που δοκίμασες την συνταγούλα μου, χαίρομαι που σου άρεσε και σ'ευχαριστώ πολύ για τα πιρουνάκια!!!
    Θα ήθελα να σχολιάσω πάνω σε αυτό που είπες ότι πρόσθεσες εσωτερικά κομματάκια σοκολάτας, ότι το είχα δοκιμάσει κι εγώ και σκληραίνει λίγο παραπάνω το γλυκό ενώ αντίθετα οι σταφίδες βοηθούν στο να είναι πιο μαλακό.
    Και όσον αφορά ότι θρυμματίζεται, δυστηχώς αυτό είναι χαρακτηριστικό του, δεν το σώζουμε με τίποτα. Σίγουρα ευθύνονται οι νιφάδες της βρώμης αλλά νομίζω πως όσο πιο ελαστικό σου γίνει το γλυκό τόσο λιγότερο θα θρυμματίζεται. Στο να γίνει ελαστικό βοηθάει η ινδική καρύδα που χρησιμοποιούμε κι επίσης όχι το πολύ ψήσιμο!
    #
    Σχόλιο από ShadowWave, 10-8-11  
    Η δικιά μου εκτέλεση μάλλον δικαιούται επάξια τον τίτλο του "Υγιειηνάδικου" :P
    Τουτέστιν χρησιμοποιήσα βούτυρο becel light σε μικρότερη ποσότητα(!)και συμπλήρωσα με γάλα. Έβαλα την ίδια ποσότητα ζάχαρης σε υποκατάστατο, η φαρίνα ήταν ολικής άλεσης και επιπρόσθετα αρωμάτισα με τζίτζερ και κανέλα. Θεσπέσιο! Ευχαριστούμε πάρα πολύ για την καταπληκτική συνταγή!
    ΥΓ: Η βρώμη είναι ένα θαύμα της φύσης από άποψη διατροφικής αξίας και η ύπαρξη τέτοιων συνταγών με χαροποιεί ιδιαίτερα :)
    #
    Σχόλιο από ATHENS_SM, 1-9-11  
    Σ'ευχαριστώ πολύ ShadowWave για την παραλλαγή σου και τα καλά σου λόγια!!! Μόλις γύρισα από διακοπές και ήθελα κι εγώ να προσθέσω κάτι που διαπίστωσα όταν το φτιάξαμε χωρίς φρέσκο βούτυρο: Ότι τελικά εκείνο το "κάψιμο", που λέω στα "Λίγα μυστικά ακόμα", πως είχα νοιώσει, δεν ήταν θέμα βουτύρου αλλά λόγω λευκής ζάχαρης.
    #
    Σχόλιο από Marooned, 18-9-11  
    Θα το χαρακτήριζα πιο πολύ σνακ ή τύπου energy bar παρά γλυκό. Μια πιο ελαφριά παραλλαγή που δοκίμασα είναι με becel, γλυκαντικό, λιγότερη καρύδα αλλά με κανέλλα και λίγο γαρύφαλλο. Πολύ καλή συνταγή, ευχαριστούμε!
    #
    Σχόλιο από ATHENS_SM, 19-9-11  
    Συμφωνώ με το σχόλιό σου. Σ'ευχαριστώ πολύ για τα πιρουνάκια!
    #
    Σχόλιο από kritimanos, 6-6-12  
    πέντε πιρουνάκια!!! και πολλά θαυμαστικά. πριν από μια ώρα την τελείωσα και είναι πολύ καλή... ίσως λίγο πιο γλυκεία για τα γούστα μου . σ ευχαριστώ
    #
    Σχόλιο από ATHENS_SM, 6-6-12  
    Ευχαριστώ για τα πιρουνάκια!!!και χαίρομαι που σου άρεσε! Την επόμενη φορά, προσαρμόζεις την ζάχαρη στα γούστα σου(παρόλο που λέγεται ότι η μαύρη ζάχαρη είναι πιο άγλυκη απ'την λευκή, κάνει κι αυτή την δουλίτσα της...)
    #
    Σχόλιο από λεμοναδα, 16-6-12  
    Ό,τι και να πω είναι λίγο! Από τα πιο ωραία γλυκά σνακ που έχω φάει ποτέ και από τα πιο εύκολα έτσι? Ευχαριστούμε πολύ!
    #
    Σχόλιο από ATHENS_SM, 18-6-12  
    Ευχαριστώ και εγώ! Χαίρομαι πολύ που σας αρέσει! Να είστε όλοι καλά!
    #
    Σχόλιο από karamelaki, 5-10-12  
    Το γλυκακι φαινεται πεντανόστιμο,έχω σκοπο να το φτιάξω ακολουθώντας κατα γραμμα τη συνταγη,οπότε θα επανελθω με τα πηρουνάκια μου.Θέλω όμως να πω κατι αλλο,επειδη διαβασα οτι καποιοι
    χρησιμοποιησαν Becel.Προσοχη με το becel,ΔΕΝ κανει για μαγείρεμα,διότι περιεχει ελαια(ηλιελαιο,κραμβέλαιο,κ.α) που δεν αντέχουν στις υψηλές θερμοκρασίες,οπου σπάνε οι δεσμοί τους με αποτέλεσμα εμφάνιση καρκινογόνων ουσιών που περνάνε στο φαγητό μας.
    #
    Σχόλιο από mpempekos, 25-7-13  
    Και όμως το φρέσκο βούτυρο είναι πολύ θρεπτική τροφή στις σωστές ποσότητες και σίιγουρα πιο υγειινό από οποιαδήποτε μαργαρίνη, η οποία έχει υδρογoνωμένα λιπαρά , καταστροφικά για την υγεία. Αυτά απο μένα! :)
    #
    Σχόλιο από chrisoulita, 23-1-14  
    ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΑΡΚΕΤΗ ΜΑΥΡΗ ΖΑΧΑΡΗ ΠΡΟΣΘΕΣΑ ΜΕΛΙ ΔΙΑΛΥΜΕΝΟ ΣΕ ΧΛΙΑΡΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΤΕΣΤΗΣΑ ΤΟ ΜΙΣΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΜΕ ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ ,ΤΟΥ ΕΔΩΣΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΣΤΗΝ ΚΑΡΥΔΑ (1,5 ΦΛΥΤΖΑΝΙ) ΚΑΙ ΒΓΗΚΕ ΥΠΕΡΟΧΟ ! ΑΦΡΑΤΟ, ΓΛΥΚΟ ΟΣΟ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΟ ! ΑΝΕΤΑ ΤΥΛΙΓΕΙΣ ΣΕ ΑΛΟΥΜΙΝΟΧΑΡΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΣΑΝΤΟΥΛΑ ΣΟΥ ΣΑΝ ΜΠΑΡΕΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ ΑΛΛΑ ΣΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΚΔΟΣΗ .
    #
    Σχόλιο από ATHENS_SM, 23-1-14  
    Ευχαριστώ πολύ για τα πιρουνάκια! Χάρηκα πολύ που δοκίμασες τη συνταγή και σου άρεσε και με τις παρεμβάσεις που έκανες!
    #
    Σχόλιο από mary_1, 24-1-14  
    Πολύ νόστιμο, αν και θέλει προσοχή στο πόσο θα φάμε, γιατί έχει πολλές θερμίδες. Εγώ, προσέθεσα λίγα ψιλοκομμένα αποξηραμένα βερύκοκα και cranberries!!! Πάντως, για τη δουλειά είναι ό,τι πρέπει!!! Και να σκεφτείτε ότι σε έναν από αυτούς τους φούρνους που ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια, αγόρασα ένα τέτοιο σνακ για 3 ευρώ το κομμάτι!!! Είναι κρίμα να δίνουμε τόσα χρήματα για σνακ εκτός σπιτιού, όταν μπορούμε να φτιάξουμε κάτι τόσο απλό, γευστικό και οικονομικό στο σπίτι!!!
    #
    Σχόλιο από ATHENS_SM, 28-1-14  
    Αχ, χαίρομαι πάρα πολύ που σου άρεσε και κατενθουσιάστηκα με την παραλλαγή σου!"Αποξηραμένα βερύκοκα και cranberries!!!"
    Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια, την παραλλαγή και τα πιρουνάκια!!!
    #
    Σχόλιο από λεμοναδα, 16-6-14  
    Το έχω φτιάξει αρκετές φορές,μας αρέσει πολυ!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    3 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από ΑΡΓΥΡΗ, 15-11-10  
    Φαίνεται πολύ ωραίο και θα ήθελα να το δοκιμάσω! Εχεις καμιά ιδέα με τι θα μπορούσε να αντικατασταθεί η καρύδα; δεν μου αρέσει το άρωμά της.
    #
    Σχόλιο από ATHENS_SM, 15-11-10  
    Δεν ξέρω ΑΡΓΥΡΗ μου. Έτσι μου δώσανε την συνταγή, αλλά εάν έχεις κάποιον στο σπίτι που θα...καταναλώσει το γλυκό στην περίπτωση που δεν σου αρέσει, θα σου έλεγα να το δοκιμάσεις βάζοντας την βανίλια -που τη δίνω ως κάτι προαιρετικό- γιατί είναι πολύ πιο έντονο το άρωμά της απ' αυτό της καρύδας στο γλυκό.
    #
    Σχόλιο από ATHENS_SM, 17-11-10  
    Δεν έχω ιδέα DanaeAng τι μπορεί να σου βγει με το ταχίνι όταν γνωρίζω ότι η γεύση του, μπορεί ν' αλλάξει μόνο και μόνο με το είδος βουτύρου ή ζάχαρης. Εφόσον όμως εσείς έχετε την διάθεση να πειραματιστείτε Καλή Επιτυχία να έχετε και μετά να μας ενημερώσετε για τα αποτελέσματα, αν θέλετε!!!

    2 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από DanaeAng, 17-11-10  
    θα το δοκιμασουμε το ΣΚ .. το βουτυρο, μπορει ισως να αντικατασταθει με ταχινι, σε ιση ποσοτητα.
    #
    Σχόλιο από DanaeAng, 20-11-10  
    λοιπον το εφτιαξα και με το ταχινι εγινε σαν μακεδ.χαλβας με βρωμη. εμας μας αρεσε αλλα βγαινει εντελως διαφορετικο γλυκο, σιγουρα. αν καποιος το κανει νηστισιμο,με ταχινι, θα πρεπει να αφαιρεσει απο το αλευρι για να σφιξει, μας εκανε πολλα ψιχουλα. δυστυχως δεν τρωμε βουτυρο για να το φτιαξουμε ετσι, αν κ θα γινοταν καταπληκτικο...

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 555 αγαπημένων συνταγών, του/της panmarkis
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 446 αγαπημένων συνταγών, του/της nadiaV
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 90 αγαπημένων συνταγών, του/της stg