Γλυκό με φράουλες και ζελέ

Bαθμολογία: 4.7143
       
 
14 ψήφοι
sweety9, 25.04.09

Περιγραφή

Γλυκό με κρέμα φράουλας, μπισκότα, ζελέ και φρέσκιες φράουλες! Δροσερό και απολαυστικό!

Γλυκό με φράουλες και ζελέ

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ
  • 3 συσκευασίες κρέμα γάλακτος των 250 γραμ.
  • 2 κουτιά ζελέ φράουλα
  • 1/2 κιλό φράουλες φρέσκιες
  • λίγο γάλα
  • κονιάκ ή λικέρ
  • λίγη ζάχαρη άχνη
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Γλυκά ψυγείου
Φτιάχνει: 1 πυρέξ
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Ξεκινάμε χτυπώντας τη κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγύ.
  2. Σε πυρέξ κάνουμε μια στρώση από μπισκότα, αφού πρώτα τα βουτήξουμε σε ένα μπωλ που έχουμε βάλει το γάλα με λίγο κονιάκ.
  3. Χωρίζουμε τη κρέμα σε δυο μέρη: Στο ένα θα προσθέσουμε τις μισές από τις φράουλες, αφού πρώτα τις χτυπήσουμε στο μούλτι με 1-2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη, μέχρι να πολτοποιηθούν καλά. Το άλλο μέρος της κρέμας θα το αφήσουμε ως έχει.
  4. Στρώνουμε πάνω από τα μπισκότα τη κρέμα με τις φράουλες, την ισιώνουμε καλά και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.
  5. Στρώνουμε έπειτα 2η στρώση με μπισκότα βουτηγμένα στο γάλα, και από πάνω την άσπρη κρέμα.
  6. Το βάζουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες, να παγώσει καλά.
  7. Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης και το βάζουμε και αυτό στο ψυγείο, μέχρι να αρχίσει να πήζει ελαφρά.
  8. Όταν το ζελέ είναι έτοιμο, το ρίχνουμε με προσοχή στο γλυκό (χρησιμοποιώντας καλύτερα τη βοήθεια μιας κουτάλας), αφήνοντας όμως χώρο και για τις φράουλες!
  9. Έχοντας ψιλοκόψει από πριν τις υπόλοιπες φράουλες σε μικρά κομματάκια, τις ρίχνουμε και αυτές πάνω στο ζελέ, διάσπαρτα, μέχρι να "γεμίσει".
  10. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο, να πήξει καλά το ζελέ, τουλάχιστον για 5-6 ώρες, ή ακόμα καλύτερα για μια νύχτα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τα μπισκότα καλό είναι να τα βουτάμε στο γάλα για ελάχιστα δευτερόλεπτα, γιατί αλλιώς μαλακώνουν πολύ. Επίσης, αν το ζελέ είναι πολύ (εξαρτάται κι απ'το μέγεθος του πυρέξ), δε το βάζουμε όλο, αφού και οι φράουλες θα χρειαστούν κάποιο χώρο!

Σχετικές συνταγές

    35 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από ΚΑΡΜΕΝ, 2-5-09  
    Για την φωτογραφία σου βάζω πέντε πιρουνάκια,φαίνεται τέλειο.Να σε ρωτήσω κάτι στην σαντιγύ δεν βάζουμε λίγο ζάχαρη δεν θα είναι λίγο ξινό με τις φράουλες?
    #
    Σχόλιο από sweety9, 2-5-09  
    Ναι ΚΑΡΜΕΝ έχεις δίκιο, ξέχασα να αναφέρω οτι στη σαντιγύ προσθέτουμε λίγη άχνη ζάχαρη, όση θέλουμε, για να μην είναι εντελώς άγλυκη. Εγώ είχα βάλει 2-3 κ.της σούπας και ήταν καλή νομίζω...
    #
    Σχόλιο από flo, 3-5-09  
    και εγω για την φωτ. 5 πιρουνακια αλλα μια ερωτισουλα μπορουμε αντι κρεμα γαλακτος να βαλουμε ερμολ ?
    #
    Σχόλιο από sweety9, 3-5-09  
    σ'ευχαριστώ flo, αν χρησιμοποιείς πιο πολύ την ερμόλ βάλε αυτή νομίζω δε θα έχεις πρόβλημα! Και εδώ σε παρόμοιες συνταγές-φραουλένιες, χρησιμοποιείται η ερμόλ, όπως και άλλες κρέμες..Είναι θέμα γούστου!!
    #
    Σχόλιο από mele, 8-5-09  
    Πώς μπορώ χωρις μούλτι να χτυπήσω την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί;;; Δεν έχω μούλτι!
    #
    Σχόλιο από Ermioni, 8-5-09  
    mele τις φραουλες χτυπας στο μουλτι,την κρεμα γαλακτος την χτυπας με το μιξερ...ελπιζω να σε βοηθησα :)
    #
    Σχόλιο από georgios15, 6-7-09  
    #
    Σχόλιο από georgios15, 7-7-09  
    Την εφτιαξα την συνταγη και είναι πολύ ελαφρύ και δροσιστικό γλυκό.Νομίζω ότι η ζάχαρη παίζει καθοριστικό ρόλο και είναι πιο εύκολο με ermol.Μπραβο για την φωτο!
    #
    Σχόλιο από sweety9, 9-7-09  
    Ευχαριστώ.. Με ermol δεν την έχω δοκιμάσει, αλλά γενικά μ΄αρέσει η κρέμα γάλακτος σε τέτοια γλυκά.. και όντως, είναι ελαφρύ και γευστικό γλυκάκι!
    #
    Σχόλιο από marouka10, 29-7-09  
    Δροσερό,ελαφρύ γλυκό και εύκολο.Ευτυχώς οι φράουλες του δίνουν και γεύση και ωραίο άρωμα!
    #
    Σχόλιο από sweety9, 30-7-09  
    Ευχαριστώ marouka, χαίρομαι που σ΄άρεσε!!
    #
    Σχόλιο από glykoula, 30-7-09  
    Καλημερα, καπως ετσι φτιαχνω κ εγω ενα γλυκακι αλλα με κρεμα Γιωτης στιγμης.Να ρωτησω κατι, προφανως θα μπορει να γινει κ με αλλα φρουτα, οπως μπανανα,ανανα. Αν το κανουμε με ερμολ, ποσα ερμολ χρειαζετε; κ κατι ακομα επειδη δεν εχω χρησιμοποιησει ποτε ερμολ, τι ακρηβως ειναι; κ το χτυπαμε ετσι απλα στο μιξερ μεχρι να πηξει ή βαζουμε κ γαλα;
    #
    Σχόλιο από sweety9, 31-7-09  
    glykoula την ερμολ έχω χρόνια να τη χρησιμοποιήσω, την έβαζα πιο πολύ σε παγωτα, θα σου πουν όσοι τη χρησιμοποιούν, νομίζω όμως οτι τη χτυπάς έτσι, χωρίς γάλα. Επίσης τα 2 ερμόλ είναι καλά πιστεύω για τη συνταγή αυτή. Όσον αφορα στο ζελέ μπορείς να κανεις και δικούς σου συνδιασμούς, με οτι φρούτα θες, εκτος φυσικά από αυτά που αναφέρει το ζελέ επάνω οτι δεν επιτρέπονται, ακτινίδιο κ' φρέσκο ανανά αν θυμάμαι καλά..
    #
    Σχόλιο από glykoula, 31-7-09  
    Ευχαριστω για την απαντηση περημενα πως κ πως γιατι θελω να την φτιαξω μια φορα πριν το 15Αυγουστο δοκημαστικα, αλλα δεν καταλαβα αυτο το τελευταιο που μου εγραψες ¨Όσον αφορα στο ζελέ μπορείς να κανεις και δικούς σου συνδιασμούς, με οτι φρούτα θες, εκτος φυσικά από αυτά που αναφέρει το ζελέ επάνω οτι δεν επιτρέπονται, ακτινίδιο κ' φρέσκο ανανά¨ αν μπορεις διευκρηνησε μου το.
    #
    Σχόλιο από sweety9, 2-8-09  
    εννοώ οτι στις οδηγίες χρήσης που έχει το ζελέ,(κοίταξέ τις αν θες) αποκλείει να προσθέτεις το ακτινίδιο και το φρεσκο ανανά...
    #
    Σχόλιο από annoulaf24, 9-4-10  
    Φανταστικο γλυκο!!!Συγχαρητηρια!Μονο λογω Μεγαλης Εβδομαδας το εκανα νηστισιμο με φυτικη κρεμα γαλακτος γαλα σογιας και νηστησιμα μπισκοτα και βγηκε ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ!!!!ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ!
    #
    Σχόλιο από ZOYZOYNITSA, 9-4-10  
    θα ήθελα φτιάξω το γλυκάκι αυτό αλλά έχω μία απορία για το βήμα 8 και 9.Τι εννοείτε όταν λέτε οτι αφήνουμε λίγο χώρο χώρο για τις φράουλες?Δεν θα απλώσουμε το ζελέ να πάει παντου?Ή γίνεται πρώτα να σκορπίσουμε τις φράουλες και μετά να ρίξουμε το ζελέ?Η φωτογραφία είναι τέλεια ελπίζω να μου βγει και μένα έτσι...
    #
    Σχόλιο από sweety9, 9-4-10  
    zouzounitsa εννοώ οτι απλώνουμε το ζελέ (προσεκτικά με κουτάλα) και προσέχουμε να μην έρθει πάνω-πάνω στο ταψί μας γιατί μετά δε θα χωράνε οι φράουλες και θα χυθεί... Όσο για τις φράουλες όποτε θέλουμε τις βάζουμε, αλλά πιστεύω οτι είναι καλύτερα μετά το ζελέ γιατι έτσι απλώνονται πιο ομοιόμορφα, ενώ αν τις ρίξουμε πριν το ζελέ, μετά θα πάνε όπου τύχει και δε θα υπάρχει πολλή ομοιομορφία.. Πιστεύω να έγινα κατανοητή!
    #
    Σχόλιο από ZOYZOYNITSA, 10-4-10  
    Σ ευχαριστω για την διευκρίνηση, θα επανέλθω με πηρουνάκια!
    #
    Σχόλιο από ZOYZOYNITSA, 18-4-10  
    Πάρα πολύ ελαφρύ, δροσερό και ωραίο γλυκό! Οτι πρέπει μετα από γεύμα με κρέας.Οποιος το δοκίμασε ζήτησε και δεύτερο κομμάτι, το συστήνω ανεπιφήλακτα!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    17 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από georgios15, 6-7-09  
    #
    Σχόλιο από georgios15, 7-7-09  
    Την εφτιαξα την συνταγη και είναι πολύ ελαφρύ και δροσιστικό γλυκό.Νομίζω ότι η ζάχαρη παίζει καθοριστικό ρόλο και είναι πιο εύκολο με ermol.Μπραβο για την φωτο!
    #
    Σχόλιο από sweety9, 9-7-09  
    Ευχαριστώ.. Με ermol δεν την έχω δοκιμάσει, αλλά γενικά μ΄αρέσει η κρέμα γάλακτος σε τέτοια γλυκά.. και όντως, είναι ελαφρύ και γευστικό γλυκάκι!
    #
    Σχόλιο από marouka10, 29-7-09  
    Δροσερό,ελαφρύ γλυκό και εύκολο.Ευτυχώς οι φράουλες του δίνουν και γεύση και ωραίο άρωμα!
    #
    Σχόλιο από sweety9, 30-7-09  
    Ευχαριστώ marouka, χαίρομαι που σ΄άρεσε!!
    #
    Σχόλιο από ZOYZOYNITSA, 10-4-10  
    Σ ευχαριστω για την διευκρίνηση, θα επανέλθω με πηρουνάκια!
    #
    Σχόλιο από ZOYZOYNITSA, 18-4-10  
    Πάρα πολύ ελαφρύ, δροσερό και ωραίο γλυκό! Οτι πρέπει μετα από γεύμα με κρέας.Οποιος το δοκίμασε ζήτησε και δεύτερο κομμάτι, το συστήνω ανεπιφήλακτα!
    #
    Σχόλιο από evisam, 24-5-10  
    Εφτιαξα την συνταγή για τον πρόσφατο διαγωνισμό με τις φράουλες και το γλυκό εξαφανίστηκε πολύ πριν τελειώσει ο διαγωνισμός! Έβαλα μόνο μία στρώση μπισκότα digestive (στον πάτο) και νομίζω, ότι η γεύση του ήταν πιο δροσερή. Αρεσε πολύ σε όσους το δοκίμασαν. Συγχαρητήρια για τη συνταγή!!
    #
    Σχόλιο από katrines2, 1-6-10  
    το εφτιαξα αλλα ηταν αγλυκο. νομιζω οτι η αχνη απο μονη της δεν φθανει, χρειαζεται ζαχαρη
    #
    Σχόλιο από katrines2, 3-6-10  
    το εφτιαξα αλλα ηταν καπως αγλυκο. στην κρεμα την ασπρη δεν υπηρχε ζαχαρη. την αλλη φορα θα βαλω, πολυ ωραια εμφανιση
    #
    Σχόλιο από CHRISA1628, 31-3-11  
    Πεντε πιρουνακια!!!απλα τελεια!!!
    #
    Σχόλιο από MissPaparazzi, 27-4-11  
    Σου βάζω 5 πηρουνάκια για την φωτογραφία, θα την φτιάξω και θα σου πω και την γνώμη μου για γεύση!!! =)
    #
    Σχόλιο από dididi, 7-7-11  
    το ζελε ποση ωρα πρεπει να μεινει στο ψυγειο ωστε να πηξει οσο πρεπει, δηλ. να ειναι αρκετα ρευστο για να το ριξουμε απο πανω?
    #
    Σχόλιο από sweety9, 10-7-11  
    dididi δεν μπορώ να σου πω στάνταρ ώρα, αυτό εξαρτάται και από τη ψύξη του ψυγείου σου, αλλά πιστεύω γύρω στα 30 λεπτά περίπου.. Θα το δείς κοιτάζοντας ανα διαστήματα, και όταν δείς οτι αρχίζει και πήζει, είναι έτοιμο.
    #
    Σχόλιο από fraulina22, 17-4-12  
    Το έφτιαξα στα γενέθλια του αδελφού μου, απλά υπέροχο!!! Από τα πιο εθιστικά γλυκά που έχω φάει...!!! Μπράβο!!!
    #
    Σχόλιο από Στελλίτσα Ζαχαρίτσα, 19-4-12  
    Πέντε πηρουνάκια δροσερό, ελαφρύ, γλυκάκι Δεν μου καλοπέτυχε στην εμφάνιση,την επομένη θα το παγώσω παραπάνω γιατί το καταναλώσαμε την ίδια μέρα που το έφτιαξα!!!Μάλλον θέλει να μείνει ένα βράδι στο ψυγείο...Τέλεια γεύση,σούπερ!!!
    #
    Σχόλιο από ΜαράκιΔ, 10-7-13  

    17 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από ΚΑΡΜΕΝ, 2-5-09  
    Για την φωτογραφία σου βάζω πέντε πιρουνάκια,φαίνεται τέλειο.Να σε ρωτήσω κάτι στην σαντιγύ δεν βάζουμε λίγο ζάχαρη δεν θα είναι λίγο ξινό με τις φράουλες?
    #
    Σχόλιο από sweety9, 2-5-09  
    Ναι ΚΑΡΜΕΝ έχεις δίκιο, ξέχασα να αναφέρω οτι στη σαντιγύ προσθέτουμε λίγη άχνη ζάχαρη, όση θέλουμε, για να μην είναι εντελώς άγλυκη. Εγώ είχα βάλει 2-3 κ.της σούπας και ήταν καλή νομίζω...
    #
    Σχόλιο από flo, 3-5-09  
    και εγω για την φωτ. 5 πιρουνακια αλλα μια ερωτισουλα μπορουμε αντι κρεμα γαλακτος να βαλουμε ερμολ ?
    #
    Σχόλιο από sweety9, 3-5-09  
    σ'ευχαριστώ flo, αν χρησιμοποιείς πιο πολύ την ερμόλ βάλε αυτή νομίζω δε θα έχεις πρόβλημα! Και εδώ σε παρόμοιες συνταγές-φραουλένιες, χρησιμοποιείται η ερμόλ, όπως και άλλες κρέμες..Είναι θέμα γούστου!!
    #
    Σχόλιο από mele, 8-5-09  
    Πώς μπορώ χωρις μούλτι να χτυπήσω την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί;;; Δεν έχω μούλτι!
    #
    Σχόλιο από Ermioni, 8-5-09  
    mele τις φραουλες χτυπας στο μουλτι,την κρεμα γαλακτος την χτυπας με το μιξερ...ελπιζω να σε βοηθησα :)
    #
    Σχόλιο από glykoula, 30-7-09  
    Καλημερα, καπως ετσι φτιαχνω κ εγω ενα γλυκακι αλλα με κρεμα Γιωτης στιγμης.Να ρωτησω κατι, προφανως θα μπορει να γινει κ με αλλα φρουτα, οπως μπανανα,ανανα. Αν το κανουμε με ερμολ, ποσα ερμολ χρειαζετε; κ κατι ακομα επειδη δεν εχω χρησιμοποιησει ποτε ερμολ, τι ακρηβως ειναι; κ το χτυπαμε ετσι απλα στο μιξερ μεχρι να πηξει ή βαζουμε κ γαλα;
    #
    Σχόλιο από sweety9, 31-7-09  
    glykoula την ερμολ έχω χρόνια να τη χρησιμοποιήσω, την έβαζα πιο πολύ σε παγωτα, θα σου πουν όσοι τη χρησιμοποιούν, νομίζω όμως οτι τη χτυπάς έτσι, χωρίς γάλα. Επίσης τα 2 ερμόλ είναι καλά πιστεύω για τη συνταγή αυτή. Όσον αφορα στο ζελέ μπορείς να κανεις και δικούς σου συνδιασμούς, με οτι φρούτα θες, εκτος φυσικά από αυτά που αναφέρει το ζελέ επάνω οτι δεν επιτρέπονται, ακτινίδιο κ' φρέσκο ανανά αν θυμάμαι καλά..
    #
    Σχόλιο από glykoula, 31-7-09  
    Ευχαριστω για την απαντηση περημενα πως κ πως γιατι θελω να την φτιαξω μια φορα πριν το 15Αυγουστο δοκημαστικα, αλλα δεν καταλαβα αυτο το τελευταιο που μου εγραψες ¨Όσον αφορα στο ζελέ μπορείς να κανεις και δικούς σου συνδιασμούς, με οτι φρούτα θες, εκτος φυσικά από αυτά που αναφέρει το ζελέ επάνω οτι δεν επιτρέπονται, ακτινίδιο κ' φρέσκο ανανά¨ αν μπορεις διευκρηνησε μου το.
    #
    Σχόλιο από sweety9, 2-8-09  
    εννοώ οτι στις οδηγίες χρήσης που έχει το ζελέ,(κοίταξέ τις αν θες) αποκλείει να προσθέτεις το ακτινίδιο και το φρεσκο ανανά...
    #
    Σχόλιο από ZOYZOYNITSA, 9-4-10  
    θα ήθελα φτιάξω το γλυκάκι αυτό αλλά έχω μία απορία για το βήμα 8 και 9.Τι εννοείτε όταν λέτε οτι αφήνουμε λίγο χώρο χώρο για τις φράουλες?Δεν θα απλώσουμε το ζελέ να πάει παντου?Ή γίνεται πρώτα να σκορπίσουμε τις φράουλες και μετά να ρίξουμε το ζελέ?Η φωτογραφία είναι τέλεια ελπίζω να μου βγει και μένα έτσι...
    #
    Σχόλιο από sweety9, 9-4-10  
    zouzounitsa εννοώ οτι απλώνουμε το ζελέ (προσεκτικά με κουτάλα) και προσέχουμε να μην έρθει πάνω-πάνω στο ταψί μας γιατί μετά δε θα χωράνε οι φράουλες και θα χυθεί... Όσο για τις φράουλες όποτε θέλουμε τις βάζουμε, αλλά πιστεύω οτι είναι καλύτερα μετά το ζελέ γιατι έτσι απλώνονται πιο ομοιόμορφα, ενώ αν τις ρίξουμε πριν το ζελέ, μετά θα πάνε όπου τύχει και δε θα υπάρχει πολλή ομοιομορφία.. Πιστεύω να έγινα κατανοητή!
    #
    Σχόλιο από milva, 27-6-10  
    Θα ήθελα να σε ρωτήσω σχετικά με τα ζελέ,εννοείς τις διπλές συσκευασίες όταν λες 2 κουτιά;Θέλω να το φτιάξω με ζελέ μπανάνα
    #
    Σχόλιο από sweety9, 27-6-10  
    Ναι milva, 2 κουτιά ή μία διπλή συσκευασία ζελέ. Καλή επιτυχία!!
    #
    Σχόλιο από katerinouli, 5-5-12  
    Κρίμα!Το έφτιαχνα με τόση όρεξη,αλλά κάτι δε μου πήγε καλά.Δεν έπηξε η κρέμα γάλακτος στο μίξερ,αλλά συνέχισε να είναι αρκετά ρευστή.Το λάθος ήταν δικό μου ή ίσως να έφταιξε και η κρέμα γάλακτος;Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
    #
    Σχόλιο από sweety9, 6-5-12  
    katerinouli μάλλον χρησιμοποίησες την light κρέμα γάλακτος. Το είχα πάθει και εγώ μια φορά, και δεν πήζει με τίποτα! Θέλει κανονική κρέμα, με 35% λιπαρά..
    #
    Σχόλιο από katerinouli, 9-5-12  
    Αχ,καλά λες ρε κορίτσι!Γιατί άλλη μία φορά που είχα χτυπήσει κρέμα γάλακτος έπηζε κανονικά.Αστο καλό και στεναχωρήθηκα.Ωραία θα το ξαναεπιχειρήσω το σαββατοκυριακο και θα επιστρέψω με πηρουνάκια γιατί σίγουρα θα βγει τέλειο.Ευχαριστώ!

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από annoulaf24, 9-4-10  
    Φανταστικο γλυκο!!!Συγχαρητηρια!Μονο λογω Μεγαλης Εβδομαδας το εκανα νηστισιμο με φυτικη κρεμα γαλακτος γαλα σογιας και νηστησιμα μπισκοτα και βγηκε ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ!!!!ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Τούρτες
    Οι τούρτες είναι αναπόσπαστο κομμάτι ενός εορτα...
    Φράουλες: μια ζουμερή απόλαυση!
    Ζουμερές και αρωματικές, σε σχήμα καρδιάς, οι φ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Συνταγές με φράουλες
    Ένα βιβλίο 14 αγαπημένων συνταγών, του/της kikibebe2
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 103 αγαπημένων συνταγών, του/της Rania
    αγαπημενες συνταγες ψυγειου
    Ένα βιβλίο 23 αγαπημένων συνταγών, του/της katerina hon
    καλοκαιρινά γλυκά
    Ένα βιβλίο 116 αγαπημένων συνταγών, του/της tzoulitsa
    Συνταγές για Τούρτες - Πάστες - Τσιζκεϊκ
    Ένα βιβλίο 37 αγαπημένων συνταγών, του/της velina