Γλυκό με γιαούρτι και λεμόνι

Bαθμολογία: 4.7568
       
 
37 ψήφοι
love to cook, 11.03.09

Περιγραφή

Ένα πολύ ελαφρύ επιδόρπιο μετά από ένα βαρύ γεύμα.
Γλυκό με γιαούρτι και λεμόνι
photo: Aleksandra

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλό γιαούρτι πλήρες
  • Χυμός από 2-3 λεμόνια (εξαρτάται από το πόσο ξινό σας αρέσει)
  • Λιγο ξύσμα λεμονιού
  • 1 πακέτο πτι μπέρ Παπαδοπούλου, αλεσμένα στο μούλτι
  • 1 κουτάκι ζαχαρούχο γάλα
Στα γρήγορα
Διατροφή: Χορτοφαγική
Περιέχει: Γιαούρτι , Γάλα
Σερβίρει: 6-7 άτομα
Κόστος:
(2 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(2 ψήφοι)
Προετοιμασία: 10' (2 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 60' (2 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Βάζουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι και προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα.
  2. Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε λίγο λίγο το χυμό από το λεμόνι για να το κάνουμε όσο ξινό μας αρέσει.
  3. Προσθέτουμε το ξύσμα.
  4. Το βάζουμε στο ψυγείο περίπου 2 ώρες να σφίξει καλά.
  5. Το σερβίρουμε βάζοντας σε μπολάκια όσο από το γιαούρτι θέλουμε και γαρνίρουμε με το τριμμένο μπισκότο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Δεν ξέρω αν του ταιριάζει, αλλά και με πορτοκάλι μπορεί να είναι καλό.

Σχετικές συνταγές

    58 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από zanice, 16-3-09  
    Είναι πολύ νόστιμο επιδόρπιο, μου το έχει μάθει η πεθερά μου...Με το πορτοκάλι δεν το έχω φάει αλλά τώρα που μου έδωσες την ιδέα θα το δοκιμάσω σίγουρα!!!
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 16-3-09  
    πάρα πολύ του πάει το γλυκό βύσσινο
    #
    Σχόλιο από love to cook, 17-3-09  
    και εμένα η πεθερά μου μου το έμαθε.
    κατι ξέρουν πρακτικά και γρήγορα!!
    #
    Σχόλιο από Fatsoula3, 27-3-09  
    Εξαιρετικό το γλυκάκι σου και πολύ . . .χωνευτικό!!! Το έκανα του Ευαγγελισμού και μετά τον μπακαλιάρο με σκορδαλιά...σωτήριο για το στομάχι! Ευχαριστούμε για την ωραία συνταγή
    #
    Σχόλιο από love to cook, 28-3-09  
    Ευχαριστώ fatsoula3. Γενικά το γιαούρτι είναι χωνευτικό.αν σε μερικούς δεν αρέσει έτσι θα ξετρελαθούν.και τώρα που θα έρθει και το καλοκαίρι είναιότι πρέπει για τα απογεύματα .
    #
    Σχόλιο από GENERAL, 18-5-09  
    Καλημέρα σε όλους και όλες.
    Την συνταγή δεν την έχω κάνει και έχω την εξής απορία: Μπορώ αντί για πλήρες γιαούρτι να βάλω στραγγιστό;
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 18-5-09  
    Σιγουρα η φιλη μας η Ποπη θα μπορει να εξηγησει καλυτερα απλα θα ηθελα να αναφερω με καθε σεβασμο ως προς την συνταγη οτι εγω χρησιμοποιω γιαουρτι με 2% λιπαρα ακομα και με μηδεν καμια φορα και γινεται εξισου γευστικο και πολυ ωραιο!!!Αυτο το κανω σχεδον σε ολες τις συνταγες που εχουν γιαουρτι!!!!Αυτη ηταν καθαρα η δικη μου γνωμη και οι δικες μου παραλλαγες!!!!
    #
    Σχόλιο από GENERAL, 18-5-09  
    Σ'ευχαριστώ πολύ Λιζάκι.
    Θα το φτιάξω με γιαούρτι light για να γλυτώσω θερμίδες γιατί είμαι σε περίοδο δίαιτας!
    #
    Σχόλιο από love to cook, 18-5-09  
    πιστεύω ότι δέν θα υπάρχει πρόβλημα να το κάνετε με λάιτ γιαούρτι. εγώ δέν το έχω κάνει. περιμένω να μας πείτε αν πέτυχε.
    #
    Σχόλιο από GENERAL, 19-5-09  
    Έχω ακόμη μία απορία: όταν παγώσει πήζει ή είναι κάπως ρευστό; Γιατί αν πήζει σκέφτομαι να το βάλω σε πυρέξ και να κόβω κομμάτια.
    Άν ξέρει καμμιά σας ας μου πει, please!
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 19-5-09  
    Εγω το εβαλα σε ταπερ μεγαλο με καπακι και κοβοταν μια χαρα.Εστρωσα στον πατο τα μπισκοτα ολικης αλεσης και δεν τα ετριψα απο πανω!!!Το εκανα σαν τουρτιτσα.Τωρα περι ορεξεως!!!
    #
    Σχόλιο από love to cook, 19-5-09  
    ειναι κάπος ρευστό δέν πήζει να ειναι"πέτρα" και να κόβετε με μαχαίρι. είναι δύο υγρά υλικά μαζί. όσο ποιο παχί είναι το γιαούρτι τόσο ποιο σφυχτό είναι το γλυκάκι μας. τώρα δέν ξέρω αν μπορούμε να βάλουμε 2-3 φύλλα ζελατίνας σύγουρα θα το κάνει ποιο συμπαγές.
    Λιζα καλή η ιδέα σου να το κάνεις σαν τούρτα πώς βγήκε?
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 19-5-09  
    Βγηκε παρα πολυ καλο εξου και τα πιρουνακια που σου εδωσα πιο πανω!!!!Γενικα επειδη προσπαθω να φτιαχνω πλεον ελαφρια γλυκα για το καλοκαιρι την ιδεα την πηρα απο ενα αλλο γλυκο απο εδω και ετσι εκανα αυτην την παραλλαγη. Αντι να τα τριψω πηρα μπισκοτα ολικης αλεσης τα εστρωσα σε ενα ταπερακι εβαλα αποπανω το μειγμα με λαιτ γιαουρτι και στολισα με φετες λεμονι και λιγο αμυγδαλακι ασπρο αναλατο.Αποτελεσμα;Εξαιρετικο!!!!
    #
    Σχόλιο από love to cook, 19-5-09  
    πολύ καλή ιδέα!!!!!!!!! θα το κάνω και εγώ. και η πεθερά μου θα χαρεί με την παραλλαγή!
    #
    Σχόλιο από dimi411, 16-6-09  
    poly drosero glyko..to kano synexeia mono pou ta mpiskota ta vazo se stroseis..einai pio omorfo kai den exeis thn ais8hsh oti tros mono giaourti. epishs xrhsimopoio giaourti me 2,5% lipara kai ginetai teleio!
    #
    Σχόλιο από love to cook, 16-6-09  
    καλη και αυτή η ιδέα!!!! ευχαριστώ ρατάκι!!!
    #
    Σχόλιο από Aleksandra, 28-6-09  
    Πάρα πολύ ωραίο επιδόρπιο!Δροσερό και ελαφρύ!Και κυρίως με υπέροχο άρωμα!!!!Συγχαρητήρια σε εσένα και στην πεθερά σου!
    #
    Σχόλιο από love to cook, 28-6-09  
    ουάου φένεται υπέροχο . Αλεξάντρα γεια στα χέρια σου. όταν έρθει η πεθερά μου θα της το φτιάξω έτσι!!!!
    #
    Σχόλιο από maria86c, 26-7-09  
    Το εφτιαξα κι εγω με λεμονι και εχει ακριβως την ιδια γευση με γνωστης εταιρειας επιδορπιο ''μους λεμονι'' ! ακριβως το ιδιο αλλα φτιαγμενο απο μενα και πιο οικονμικο!
    Ευχαριστουμε για τη συνταγη!
    #
    Σχόλιο από love to cook, 27-7-09  
    ΑΑΑΑ τι καλα που σας αρέσει. χαίρομαι για αυτό.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    39 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από zanice, 16-3-09  
    Είναι πολύ νόστιμο επιδόρπιο, μου το έχει μάθει η πεθερά μου...Με το πορτοκάλι δεν το έχω φάει αλλά τώρα που μου έδωσες την ιδέα θα το δοκιμάσω σίγουρα!!!
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 16-3-09  
    πάρα πολύ του πάει το γλυκό βύσσινο
    #
    Σχόλιο από love to cook, 17-3-09  
    και εμένα η πεθερά μου μου το έμαθε.
    κατι ξέρουν πρακτικά και γρήγορα!!
    #
    Σχόλιο από Fatsoula3, 27-3-09  
    Εξαιρετικό το γλυκάκι σου και πολύ . . .χωνευτικό!!! Το έκανα του Ευαγγελισμού και μετά τον μπακαλιάρο με σκορδαλιά...σωτήριο για το στομάχι! Ευχαριστούμε για την ωραία συνταγή
    #
    Σχόλιο από love to cook, 28-3-09  
    Ευχαριστώ fatsoula3. Γενικά το γιαούρτι είναι χωνευτικό.αν σε μερικούς δεν αρέσει έτσι θα ξετρελαθούν.και τώρα που θα έρθει και το καλοκαίρι είναιότι πρέπει για τα απογεύματα .
    #
    Σχόλιο από Aleksandra, 28-6-09  
    Πάρα πολύ ωραίο επιδόρπιο!Δροσερό και ελαφρύ!Και κυρίως με υπέροχο άρωμα!!!!Συγχαρητήρια σε εσένα και στην πεθερά σου!
    #
    Σχόλιο από love to cook, 28-6-09  
    ουάου φένεται υπέροχο . Αλεξάντρα γεια στα χέρια σου. όταν έρθει η πεθερά μου θα της το φτιάξω έτσι!!!!
    #
    Σχόλιο από maria86c, 26-7-09  
    Το εφτιαξα κι εγω με λεμονι και εχει ακριβως την ιδια γευση με γνωστης εταιρειας επιδορπιο ''μους λεμονι'' ! ακριβως το ιδιο αλλα φτιαγμενο απο μενα και πιο οικονμικο!
    Ευχαριστουμε για τη συνταγη!
    #
    Σχόλιο από love to cook, 27-7-09  
    ΑΑΑΑ τι καλα που σας αρέσει. χαίρομαι για αυτό.
    #
    Σχόλιο από blackpit35, 13-9-09  
    #
    Σχόλιο από love to cook, 3-1-10  
    σας ευχαριστω πολλυ για τα πιρουνακια είναι όντως ότι πρεπει για μετά απο μεγάλο φαγοπότι!!!
    #
    Σχόλιο από Ζουζουνελ, 6-3-10  
    Μμμμμμ... ειναι απιθανο δροσιστικο,γευστικο και γρηγορο στο φτιάξιμο,το εφτιαξα και με πορτοκαλι και με λεμονι,και ειναι εξισου καλο,μπραβο για τη συνταγη!!
    #
    Σχόλιο από love to cook, 7-3-10  
    να είσαι καλά ζοζουνέλ μου. χαίρομαι που σας άρεσε.
    #
    Σχόλιο από love to cook, 1-7-10  
    ευχαριστώ για τα πηρουνάκια!!!! η φωτό σου είναι τέλεια!
    #
    Σχόλιο από Kaede, 28-7-10  
    Μου βγήκε περίπου 10 μπολ, τα έκανα σε στρώσεις (μπισκότο-κρέμα-μπισκότο-περισσότερη κρέμα!). Ανέβασα και 2-3 φωτός:) Πολύ νόστιμο! Έκανα μια γκάφα μόνο, πήρα στραγγιστό γιαούρτι αντί για κανονικό, και η γεύση του ήταν πολύ έντονη. Την επόμενη φορά θα το προσέξω! Επίσης είναι για γρήγορη κατανάλωση, γιατί όσο κάθεται στο ψυγείο πέεεφτει!:Ρ
    #
    Σχόλιο από love to cook, 31-8-10  
    olgitsa να σου πώ δέν το έχω κάνει ποτέ με έτοιμο χυμό και δέν ξέρω πώς θα είναι. αν το κάνεις εσύ πές και σε εμάς να ξέρουμε!!!!!
    #
    Σχόλιο από sokolateniaaa, 12-9-10  
    είναι το αγαπημένο μου γλυκό..το φτιάχνω όμως κ κάπως διαφορετικα...βάζω τα μπισκότα κ την κρέμα σε μπολάκια κ τα βάζω κατευθείαν στο ψυγείο.Επίσης απο πάνω βάζω τρούφα κ πολλές φορές κόβω μικρές λορίδες από φράουλα κ τις τοποθετώ πάνω από τα μπισκότα κ ανάμεσα στην κρέμα..το γλυκό γίνεται τρομερό αν αντι για τρούφα βάλεται γλυκό του κουταλιού....
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 31-10-10  
    Πολύ εύκολη και γρήγορη λύση για επιδόρπιο αστραπή! Μου εμφανίστηκαν απρόσμενα κάτι φίλοι χθες το βράδυ, οπότε έβαλα σε ποτήρια λίγα χοντρά κομμάτα μπισκότου πασπαλισμένα με γάλα και κονιάκ, την κρέμα από πάνω και μετά λίγη μαρμελάδα ροδάκινο. Έγινε πολύ νόστιμο και ελαφρύ! Ευχαριστούμε!
    #
    Σχόλιο από kalamaraki, 10-4-11  
    Την ανακάλυψα προχθές....θεική και γρηγορη συνταγη!~~
    #
    Σχόλιο από nikiiii, 25-5-11  
    πανεύκολο και τρομερά νόστιμο! ιδανικό για τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού! ευχαριστούμε πολύ!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    11 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από GENERAL, 18-5-09  
    Καλημέρα σε όλους και όλες.
    Την συνταγή δεν την έχω κάνει και έχω την εξής απορία: Μπορώ αντί για πλήρες γιαούρτι να βάλω στραγγιστό;
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 18-5-09  
    Σιγουρα η φιλη μας η Ποπη θα μπορει να εξηγησει καλυτερα απλα θα ηθελα να αναφερω με καθε σεβασμο ως προς την συνταγη οτι εγω χρησιμοποιω γιαουρτι με 2% λιπαρα ακομα και με μηδεν καμια φορα και γινεται εξισου γευστικο και πολυ ωραιο!!!Αυτο το κανω σχεδον σε ολες τις συνταγες που εχουν γιαουρτι!!!!Αυτη ηταν καθαρα η δικη μου γνωμη και οι δικες μου παραλλαγες!!!!
    #
    Σχόλιο από GENERAL, 18-5-09  
    Σ'ευχαριστώ πολύ Λιζάκι.
    Θα το φτιάξω με γιαούρτι light για να γλυτώσω θερμίδες γιατί είμαι σε περίοδο δίαιτας!
    #
    Σχόλιο από love to cook, 18-5-09  
    πιστεύω ότι δέν θα υπάρχει πρόβλημα να το κάνετε με λάιτ γιαούρτι. εγώ δέν το έχω κάνει. περιμένω να μας πείτε αν πέτυχε.
    #
    Σχόλιο από GENERAL, 19-5-09  
    Έχω ακόμη μία απορία: όταν παγώσει πήζει ή είναι κάπως ρευστό; Γιατί αν πήζει σκέφτομαι να το βάλω σε πυρέξ και να κόβω κομμάτια.
    Άν ξέρει καμμιά σας ας μου πει, please!
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 19-5-09  
    Εγω το εβαλα σε ταπερ μεγαλο με καπακι και κοβοταν μια χαρα.Εστρωσα στον πατο τα μπισκοτα ολικης αλεσης και δεν τα ετριψα απο πανω!!!Το εκανα σαν τουρτιτσα.Τωρα περι ορεξεως!!!
    #
    Σχόλιο από love to cook, 19-5-09  
    ειναι κάπος ρευστό δέν πήζει να ειναι"πέτρα" και να κόβετε με μαχαίρι. είναι δύο υγρά υλικά μαζί. όσο ποιο παχί είναι το γιαούρτι τόσο ποιο σφυχτό είναι το γλυκάκι μας. τώρα δέν ξέρω αν μπορούμε να βάλουμε 2-3 φύλλα ζελατίνας σύγουρα θα το κάνει ποιο συμπαγές.
    Λιζα καλή η ιδέα σου να το κάνεις σαν τούρτα πώς βγήκε?
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 19-5-09  
    Βγηκε παρα πολυ καλο εξου και τα πιρουνακια που σου εδωσα πιο πανω!!!!Γενικα επειδη προσπαθω να φτιαχνω πλεον ελαφρια γλυκα για το καλοκαιρι την ιδεα την πηρα απο ενα αλλο γλυκο απο εδω και ετσι εκανα αυτην την παραλλαγη. Αντι να τα τριψω πηρα μπισκοτα ολικης αλεσης τα εστρωσα σε ενα ταπερακι εβαλα αποπανω το μειγμα με λαιτ γιαουρτι και στολισα με φετες λεμονι και λιγο αμυγδαλακι ασπρο αναλατο.Αποτελεσμα;Εξαιρετικο!!!!
    #
    Σχόλιο από love to cook, 19-5-09  
    πολύ καλή ιδέα!!!!!!!!! θα το κάνω και εγώ. και η πεθερά μου θα χαρεί με την παραλλαγή!
    #
    Σχόλιο από Olgitsa, 30-8-10  
    Fainetai teleio! Mporoume anti gia lemonia na xrisimopoiisoume etoimo xymo lemoniou? An nai, allazei kati stis analogies?

    Eyxaristw kai syggnwmi gia tous latinikous xaraktires alla eimai sto ekswteriko...
    #
    Σχόλιο από μαρία-μπουλίτσα, 15-5-13  
    Τέλειοοοο!!! πόσο δροσερό!! Αραγε μπορεί να μπει και στην κατάψυξη; να έχει υφή παγωτού;

    8 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από dimi411, 16-6-09  
    poly drosero glyko..to kano synexeia mono pou ta mpiskota ta vazo se stroseis..einai pio omorfo kai den exeis thn ais8hsh oti tros mono giaourti. epishs xrhsimopoio giaourti me 2,5% lipara kai ginetai teleio!
    #
    Σχόλιο από love to cook, 16-6-09  
    καλη και αυτή η ιδέα!!!! ευχαριστώ ρατάκι!!!
    #
    Σχόλιο από σκυριανη, 3-1-10  
    τελειο....και...σωτηριο....απο ολες τις αποψεις..χρονο,θερμιδες,χρημα...το εφτιαξα και επειδη φοβηθηκα την ρευστοτητα του,του εριξα μεσα τριμενο μπισκοτο που ομως ηταν πτι μπερ με σοκολατα και το πασπαλισα επισης ...ηταν ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ...το λατρεψαν ολοι...
    #
    Σχόλιο από σκυριανη, 3-1-10  
    τελειο...η δικη μου παραλλαγη.. γιαουρτι στραγγιστο και μπι μπερ με σοκολατα μεσα στην κρεμα και πασπαλισμα...τρελαθηκαν μικροι και μεγαλοι μετα απο το πρωτοχρονιατικο φαγοποτι...πολλα πιρουνακια...
    #
    Σχόλιο από Μπανανόφλουδα, 24-6-10  
    Πολύ νόστιμο γλυκό! Θρυμμάτισα ένα πακέτο πτι μπερ, το ανακάτεψα με λιωμένο βούτυρο και το έστρωσα σαν βάση σε πυρέξ. Έφτιαξα το μείγμα όπως στην συνταγή και στόλισα με φέτες λεμονιού, νες καφέ και σταγόνες κουβερτούρας. Πεντανόστιμο και εύκολο στην παρασκευή του!
    #
    Σχόλιο από Τώνια, 23-10-11  
    Εγώ έστρωσα μπισκότα digestive στον πάτο των μπολ ή στο ταψί, από πάνω την κρέμα έτσι ακριβώς όπως την προτείνεις και συ και μετά από πάνω έστρωσα ζελέ λεμόνι...όλα τα λεφτά δεν έμεινε τίποτα όμως!
    #
    Σχόλιο από ΚΑΤΕΡΙΝΑ37, 6-3-12  
    απλα καταπληκτικο.. αντι για πτιμπερ εβαλα σαβαγιαρ που ειχα σπιτι... κ η ιδεα να γινει σε στρωσεις το εκανε ακομα πιο ωραιο.. Συμβουλη: Είναι θεσπεσιο την επόμενη μέρα..που έχουν "ποτισει" τα μπισκοτα.. Πολυ ελαφρυ γλυκο, εύγευστο, δροσιστικο, για ολο το χρονο οχι μονο για καλοκαιρι.. κ πανευκολο.. Πινελιά: τρίμματα μπισκοτου και κουβερτουρας απο πάνω..
    #
    Σχόλιο από eddie8, 25-6-13  
    Το έφτιαξα με γιαούρτι 2% και βάση αλα τσιζκεϊκ (τριμμένα πτι μπερ με γεύση σοκολάτα και λιωμένο βούτυρο), ενώ κατά το σερβίρισμα έτριψα από πάνω και λίγη κουβερτούρα! Ευχαριστώ για την ιδέα, πολύ ελαφρύ, δροσερό, καλοκαιρινό γλυκάκι!!!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Light
    Ένα βιβλίο 44 αγαπημένων συνταγών, του/της Ικαριώτισσα
    γλυκα με φρουτα
    Ένα βιβλίο 48 αγαπημένων συνταγών, του/της toniadimitropoulou
    ΓΛΥΚΑ
    Ένα βιβλίο 40 αγαπημένων συνταγών, του/της coccinelli
    Συνταγές που θα ήθελα να δοκιμάσω
    Ένα βιβλίο 59 αγαπημένων συνταγών, του/της monbebe
    Γλυκά
    Ένα βιβλίο 161 αγαπημένων συνταγών, του/της Nostimoula