Γλυκό με καραμελέ και μπισκότα

Bαθμολογία: 4.8571
       
 
7 ψήφοι
natasoulini, 11.10.09
Γλυκό με καραμελέ και μπισκότα

Τι χρειαζόμαστε:

  • 300 γραμμάρια μπισκότα morning coffee
  • 1/2 - 3/4 ποτηριού γάλα
  • 2 dream topping
  • 1/2 ποτήρι γάλα
  • 1 πακέτο (120 γραμμάρια) κρέμα καραμελέ έτοιμη
  • 1/4 λίτρου (1 ποτήρι) κρέμα γάλακτος
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Κρέμες
Διατροφή: Χορτοφαγική
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Κάνετε την κρέμα ως εξής: Κτυπάτε καλά με το μίξερ τα dream topping με το 1/2 ποτήρι γάλα.
  2. Προσθέτετε τη σκόνη από το φακελάκι της κρέμας καραμελέ και κτυπάτε για ακόμα λίγο.
  3. Στη συνέχεια ενώ συνεχίζετε το κτύπημα προσθέτετε λίγη κάθε φορά την κρέμα γάλακτος.
  4. Όταν γίνει ένα αρκετά σφικτό μίγμα, η κρέμα είναι έτοιμη και σταματάτε το μίξερ.
  5. Παίρνετε ένα τετράγωνο πυρέξ (27x27 εκατοστά).
  6. Ρίχνετε το 1/2 - 3/4 ποτηριού γάλα σε μπολ.
  7. Παίρνετε ένα - ένα τα μπισκότα morning coffee και τα βουτάτε στο γάλα, τα βγάζετε αμέσως και γεμίζετε τη βάση του πυρέξ βάζοντας το ένα δίπλα στο άλλο. Όπου χρειάζεται κόβετε τα μπισκότα σε μικρότερα κομμάτια.
  8. Πάνω από τα μπισκότα απλώνετε τη μισή κρέμα.
  9. Από πάνω βάζετε άλλη μια στρώση μπισκότα και συνεχίζετε με την υπόλοιπη κρέμα.
  10. Τοποθετείτε το γλυκό στο ψυγείο και το σερβίρετε είτε μετά από αρκετές ώρες είτε την επόμενη μέρα.

Πριν το σερβίρετε όμως κάνετε το εξής:

  1. Παίρνετε το σακουλάκι μέσα στο οποίο υπάρχει έτοιμη καραμέλα και με ψαλίδι κόβετε την άκρη του.
  2. Στη συνέχεια σκορπίζετε την καραμέλα ακανόνιστα πάνω από το γλυκό.
  3. Πάνω από την καραμέλα σκορπίζετε τριμμένο μπισκότο και σερβίρετε αμέσως.

Σχετικές συνταγές

    26 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από delicious, 14-10-09  
    Απορίες:
    Tι μπισκότα είναι τα morning coffee? Eίναι μάρκα ή τύπος μπισκότου?
    Το dream topping??? Κάτι σαν σαντιγύ???
    Φαίνεται ενδιαφέρουσα συνταγή. Θα περιμένω διευκρινήσεις!!!
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 14-10-09  
    Λοιπον τα μπισκοτα ειναι κυπριακα, δεν εχω βρει κατι παρομοιο στην Ελλαδα...ειναι απλα μπισκοτα, λογικα μπορεις να βαλεις και marie...και το dream topping ειναι σαντιγυ σε σκονη!
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 14-10-09  
    delicius νομίζω πως άνετα μπορείς να τα αντικαταστήσεις και με πτι μπερ :)
    #
    Σχόλιο από natasoulini, 14-10-09  
    Delicious, μετά από μικρή έρευνα στο google είδα ότι τη σαντιγύ σε σκόνη στην Ελλάδα μπορείς να τη βρεις στα ράφια με τις κρέμες ζαχαροπλαστικής, τα γκαρνί,κτλ. Από μια άλλη συνταγή που είδα και νομίζω ότι θα μοιάζει σε γεύση μπορώ να σου προτείνω σαν εναλλακτική το morfat για να κάνεις την κρέμα αντί σαντιγύς σε σκόνη. Σαν ποσότητα νομίζω ότι θα είναι εντάξει σε σχέση με τη δική μου συνταγή. Υπενθυμίζω όμως ότι εγώ δεν το έχω δοκιμάσει έτσι. Αυτή λοιπόν η συνταγή που βρήκα έχει ως εξής: “Χτυπάμε 2 morfat(παγωμένα στο ψυγείο και όχι στην κατάψυξη) στο μίξερ μέχρι να διπλασιάσουν τον όγκο τους.
    Προσθέτουμε 6-7 κουταλιές σούπας άχνη ζάχαρη και 1/3 φλυτζανιού φρέσκο γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα.
    Δοκιμάζουμε αν τυχόν μας φαίνεται εντελώς άγλυκο ή χωρίς γάλα. Η κρέμα πρέπει να παραμείνει σφιχτή, γι’ αυτό προσέξτε την προσθήκη γάλακτος.” Ελπίζω να σε διαφώτισα κάπως. Όσο για τα μπισκότα συμφωνώ με την Sitronella ότι τα πτι μπερ θα είναι μια χαρά.
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 14-10-09  
    Η αληθεια ειναι οτι τα συγκεκριμενα μπισκοτα εχουν κατι ξεχωριστο...οσες φορες δοκιμασα να βαλω καποιο αλλο ειδος σε κρεμες που φτιαχνω η γευση δεν ειναι ιδια...αλλαζει εντελως!! Το ιδιο ισχυει και για τις διαφορες σκονες σαντιγυς που κυκλοφορουν στο εμποριο...εγω θα συστηνα να βαλεις σκονη σαντιγυς κι οχι μορφατ...γνωμη μου παντα!!!
    #
    Σχόλιο από natasoulini, 15-10-09  
    Σίγουρα το αποτέλεσμα δε θα είναι ακριβώς το ίδιο το ίδιο. Ειδικά η γεύση των morning coffee είναι πολύ διαφορετική από τα μπισκότα αυτού του είδους. Όμως που ξέρεις? Μπορεί το αποτέλεσμα να βγει εξίσου καλό στο τέλος. Εξάλλου στην Ελλάδα χρησιμοποιούμε σε πολλά γλυκά τα πτι μπερ και ξέρουμε τη γεύση τους μέσα στο γλυκό και την αγαπάμε.. To όνομα "Παπαδοπούλου" είναι αξία! Όπως εδώ στην Κύπρο ξέρουμε τα morning coffee και αυτά έμαθε ο κόσμος να χρησιμοποιεί στα γλυκά του επειδή είναι κυπριακό προιον.Το morfat το πρότεινα σε περίπτωση που δε βρεις τη σαντυγί σε σκόνη.Δε χάνεις τίποτα να το δοκιμάσεις..Έψαχνα χθες σπίτι να δω αν μου έμεινε κανα φακελάκι dream topping για να δω αν είναι ελληνική η μάρκα αλλά δυστυχώς δεν είχα. Όταν πάω μάρκετ θα κοιτάξω τι άλλο υπάρχει για να σου πω delicious.
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 15-10-09  
    natasoulini την γνωμη μου ειπα γιατι το χω δοκιμασει σε παρομοιο γλυκο...τεσπα...το dream topping ειναι αγγλικο προιον και ειναι της εταιρειας Bird's.
    #
    Σχόλιο από sourkouna, 15-10-09  
    Επειδη μενω μονιμα Ελλαδα θα συμφωνησω απολυτα με την Τραγα.Καθε φορα που ερχομαι Κυπρο εκτος απο τα πολλα που φερνω πισω Ελλαδα ειναι τα morning coffee και το dream topping γιατι οτι δοκιμασαμε εδω παντα βρισκαμε καποια διαφορα στη γευση.
    Σιγουρα τα κοριτσια μπορουν να δοκιμασουν με πτι μπερ αλλα δεν θα ναι το ιδιο.Γνωμη μου παντα εννοειται :)
    #
    Σχόλιο από natasoulini, 15-10-09  
    Κορίτσια σας ευχαριστώ που προσπαθείτε να βοηθήσετε με τις διευκρινήσεις σας τη φίλη μας Delicious.Μόνο που και γω αυτό θέλω να κάνω και προσπαθώ να της δώσω κάποια εναλλακτική. Έψαξα λίγο πριν πω οτιδήποτε από αυτά που έγραψα αλλά τόνισα ότι προσωπικά δεν δοκίμασα τίποτα.Είναι ένα ρίσκο που πρέπει να πάρεις δοκιμάζοντας τη συνταγή με άλλα μπισκότα. Οπότε αγαπητή μου φίλη Delicious, ίσως αυτή είναι μια συνταγή που δυστυχώς μπορούμε να απολαύσουμε μόνο εδώ στην Κύπρο...Σας ευχαριστώ όλες και πάλι για την πολύτιμη βοήθεια που δίνετε σε όλες μας όταν έχουμε μια απορία...
    #
    Σχόλιο από twins, 15-10-09  
    γινεται πολυ γρηγορα και ειναι τελειο,το λατρευουν κυριως τα παιδια.αντι morning coffee ειναι και τα μπισκοτα παπαδοπουλου.εγω το κανω διαφορετικα.βραζω τη καραμελε με το γαλα.
    επισης το φτιαχνω και το καλοκαιρι και το σερβιρω ως παγωτο αφου μπαινει στην καταψυξη. η δικη μου εκδοχη ειναι¨
    Συστατικά
    2 καραμελέ
    2 ντριπ τοππινγκ
    500ml φρέσκα κρέμα
    2 ποτήρια γάλα
    1 κουτί morning coffee
    το σιροπάκι της καραμελέ το βάζω λίγο πριν σερβίρω τη κρέμα
    Κτυπώ το ντριπ τόπινγκ με το γάλα. Μετά τη φρέσκα κρέμα, όταν αρχίσει να σφίγγει (όχι πολύ) προσθέτω την καραμελέ. Tέλος ενώνω όλα τα υλικά μαζί.
    Σε ένα πυρεξ βάζω μια στρώση μπισκότα στη σειρά βουτώντας τα σε γάλα. Μετά βάζω τη κρέμα. Την βάζω στη κατάψυξη
    ειναι τελειο!!!
    #
    Σχόλιο από natasoulini, 15-10-09  
    Στην κατάψυξη δεν το είχα σκεφτεί...Ωραία ιδέα. Θα το έχω υπόψη...Σε ευχαριστώ...
    #
    Σχόλιο από Καγιού, 15-10-09  
    Τι γραμμάρια είναι κάθε dream topping? Για να μπορέσω να αντικαταστήσω με σαντυγή σε σκόνη
    #
    Σχόλιο από natasoulini, 17-10-09  
    Καγιού το κάθε φακελάκι είναι 36 γραμμάρια.
    #
    Σχόλιο από Καγιού, 19-10-09  
    Ευχαριστώ για την απάντηση! Θα το δοκιμάσω οπωσδήποτε!
    #
    Σχόλιο από natasoulini, 19-10-09  
    Καγιού έκανα χθες το γλυκό αλλά σε μεγαλύτερο ορθογώνιο πυρέξ και έχω να προτείνω το εξής:Κάνε διπλή δόση κρέμα αν το κάνεις και συ σε μεγαλο πυρέξ γιατί εμένα μου βγήκε σχετικά λεπτό σε πάχος και τελικά περισσότερη κρέμα θα ήταν καλύτερη.Αν το κάνεις σε μικρό τετράγωνο σκεύος είναι οκ όπως είναι.
    #
    Σχόλιο από masamifi, 11-11-09  
    Θα ήθελα να την φτιάξω σήμερα αλλά έχω μερικές απορίες. Η κρέμα καραμελέ κανονικά θέλει βράσιμο με το γάλα. Εδώ δεν χρειάζεται? Το γάλα (1/2 ποτήρι)είναι αρκετό? Υπάρχει βέβαια και η κρέμα γάλακτος αλλά αρκεί? Ευχαριστώ...
    #
    Σχόλιο από natasoulini, 11-11-09  
    Τη σκόνη θα την βάλεις όπως είναι από το φακελάκι. Δε θα τη βράσεις ξεχωριστά. Αν διάβασες και πιο πάνω για πιο πλούσια γεύση μπορείς να κάνεις την διπλή δόση κρέμας με τις διπλές ποσότητες που αναφέρω για την ετοιμασία της κρέμας. Εγώ το έκανα σε μεγάλο τετράγωνο πυρέξ και τελικά χρειάζόταν διπλή δόση για να είναι παχιά η κρέμα.
    #
    Σχόλιο από masamifi, 13-11-09  
    Τελικά την έκανα σύμφωνα με τις αρχικές οδηγίες. Βγήκε αρκετά καλό για το ταψί που χρησιμοποίησα (25x25). Ευχαριστώ για τις διευκρινήσεις. Λίγο γλυκό για τα γούστα μου, αλλά για τον άντρα μου τέλειο.
    #
    Σχόλιο από Cindy, 1-6-10  
    απλά τέλεια!στην δική μου εκδοχή βάζω 300γρ μπισκότα,4 dream topping,500ml φρέσκα κρέμα και 2 καραμελέ.Γίνεται πιο πλούσια και φυσικά πιο ''διαιτιτική''!!! πάντως όποτε την φτιάξω τρώγεται μετά μανίας!!! η φώτο που ανέβασα είναι πριν βάλω το σιροπάκι της καραμελέ.
    #
    Σχόλιο από Cindy, 1-6-10  
    επίσης να πω ότι στην εκτέλεση κτυπώ για λίγο την φρέσκα κρέμα,μετά προσθέτω τα dream topping με το ανάλογο γάλα και μετά την σκόνη της καραμελέ.Επίσης τα μπισκότα που στρώνω στο πυρέξ δεν τα περνώ καθόλου από γάλα.Προτιμώ να αφήσω την κρέμα στο ψυγείο για μια νύχτα για να απορροφήσουν τα μπισκότα όλη την υγρασία της κρέμας.Πάντως αν έχετε τα απαραίτητα υλικά αξίζει τον κόπο να την δοκιμάσετε!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    25 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από delicious, 14-10-09  
    Απορίες:
    Tι μπισκότα είναι τα morning coffee? Eίναι μάρκα ή τύπος μπισκότου?
    Το dream topping??? Κάτι σαν σαντιγύ???
    Φαίνεται ενδιαφέρουσα συνταγή. Θα περιμένω διευκρινήσεις!!!
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 14-10-09  
    Λοιπον τα μπισκοτα ειναι κυπριακα, δεν εχω βρει κατι παρομοιο στην Ελλαδα...ειναι απλα μπισκοτα, λογικα μπορεις να βαλεις και marie...και το dream topping ειναι σαντιγυ σε σκονη!
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 14-10-09  
    delicius νομίζω πως άνετα μπορείς να τα αντικαταστήσεις και με πτι μπερ :)
    #
    Σχόλιο από natasoulini, 14-10-09  
    Delicious, μετά από μικρή έρευνα στο google είδα ότι τη σαντιγύ σε σκόνη στην Ελλάδα μπορείς να τη βρεις στα ράφια με τις κρέμες ζαχαροπλαστικής, τα γκαρνί,κτλ. Από μια άλλη συνταγή που είδα και νομίζω ότι θα μοιάζει σε γεύση μπορώ να σου προτείνω σαν εναλλακτική το morfat για να κάνεις την κρέμα αντί σαντιγύς σε σκόνη. Σαν ποσότητα νομίζω ότι θα είναι εντάξει σε σχέση με τη δική μου συνταγή. Υπενθυμίζω όμως ότι εγώ δεν το έχω δοκιμάσει έτσι. Αυτή λοιπόν η συνταγή που βρήκα έχει ως εξής: “Χτυπάμε 2 morfat(παγωμένα στο ψυγείο και όχι στην κατάψυξη) στο μίξερ μέχρι να διπλασιάσουν τον όγκο τους.
    Προσθέτουμε 6-7 κουταλιές σούπας άχνη ζάχαρη και 1/3 φλυτζανιού φρέσκο γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα.
    Δοκιμάζουμε αν τυχόν μας φαίνεται εντελώς άγλυκο ή χωρίς γάλα. Η κρέμα πρέπει να παραμείνει σφιχτή, γι’ αυτό προσέξτε την προσθήκη γάλακτος.” Ελπίζω να σε διαφώτισα κάπως. Όσο για τα μπισκότα συμφωνώ με την Sitronella ότι τα πτι μπερ θα είναι μια χαρά.
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 14-10-09  
    Η αληθεια ειναι οτι τα συγκεκριμενα μπισκοτα εχουν κατι ξεχωριστο...οσες φορες δοκιμασα να βαλω καποιο αλλο ειδος σε κρεμες που φτιαχνω η γευση δεν ειναι ιδια...αλλαζει εντελως!! Το ιδιο ισχυει και για τις διαφορες σκονες σαντιγυς που κυκλοφορουν στο εμποριο...εγω θα συστηνα να βαλεις σκονη σαντιγυς κι οχι μορφατ...γνωμη μου παντα!!!
    #
    Σχόλιο από natasoulini, 15-10-09  
    Σίγουρα το αποτέλεσμα δε θα είναι ακριβώς το ίδιο το ίδιο. Ειδικά η γεύση των morning coffee είναι πολύ διαφορετική από τα μπισκότα αυτού του είδους. Όμως που ξέρεις? Μπορεί το αποτέλεσμα να βγει εξίσου καλό στο τέλος. Εξάλλου στην Ελλάδα χρησιμοποιούμε σε πολλά γλυκά τα πτι μπερ και ξέρουμε τη γεύση τους μέσα στο γλυκό και την αγαπάμε.. To όνομα "Παπαδοπούλου" είναι αξία! Όπως εδώ στην Κύπρο ξέρουμε τα morning coffee και αυτά έμαθε ο κόσμος να χρησιμοποιεί στα γλυκά του επειδή είναι κυπριακό προιον.Το morfat το πρότεινα σε περίπτωση που δε βρεις τη σαντυγί σε σκόνη.Δε χάνεις τίποτα να το δοκιμάσεις..Έψαχνα χθες σπίτι να δω αν μου έμεινε κανα φακελάκι dream topping για να δω αν είναι ελληνική η μάρκα αλλά δυστυχώς δεν είχα. Όταν πάω μάρκετ θα κοιτάξω τι άλλο υπάρχει για να σου πω delicious.
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 15-10-09  
    natasoulini την γνωμη μου ειπα γιατι το χω δοκιμασει σε παρομοιο γλυκο...τεσπα...το dream topping ειναι αγγλικο προιον και ειναι της εταιρειας Bird's.
    #
    Σχόλιο από sourkouna, 15-10-09  
    Επειδη μενω μονιμα Ελλαδα θα συμφωνησω απολυτα με την Τραγα.Καθε φορα που ερχομαι Κυπρο εκτος απο τα πολλα που φερνω πισω Ελλαδα ειναι τα morning coffee και το dream topping γιατι οτι δοκιμασαμε εδω παντα βρισκαμε καποια διαφορα στη γευση.
    Σιγουρα τα κοριτσια μπορουν να δοκιμασουν με πτι μπερ αλλα δεν θα ναι το ιδιο.Γνωμη μου παντα εννοειται :)
    #
    Σχόλιο από natasoulini, 15-10-09  
    Κορίτσια σας ευχαριστώ που προσπαθείτε να βοηθήσετε με τις διευκρινήσεις σας τη φίλη μας Delicious.Μόνο που και γω αυτό θέλω να κάνω και προσπαθώ να της δώσω κάποια εναλλακτική. Έψαξα λίγο πριν πω οτιδήποτε από αυτά που έγραψα αλλά τόνισα ότι προσωπικά δεν δοκίμασα τίποτα.Είναι ένα ρίσκο που πρέπει να πάρεις δοκιμάζοντας τη συνταγή με άλλα μπισκότα. Οπότε αγαπητή μου φίλη Delicious, ίσως αυτή είναι μια συνταγή που δυστυχώς μπορούμε να απολαύσουμε μόνο εδώ στην Κύπρο...Σας ευχαριστώ όλες και πάλι για την πολύτιμη βοήθεια που δίνετε σε όλες μας όταν έχουμε μια απορία...
    #
    Σχόλιο από twins, 15-10-09  
    γινεται πολυ γρηγορα και ειναι τελειο,το λατρευουν κυριως τα παιδια.αντι morning coffee ειναι και τα μπισκοτα παπαδοπουλου.εγω το κανω διαφορετικα.βραζω τη καραμελε με το γαλα.
    επισης το φτιαχνω και το καλοκαιρι και το σερβιρω ως παγωτο αφου μπαινει στην καταψυξη. η δικη μου εκδοχη ειναι¨
    Συστατικά
    2 καραμελέ
    2 ντριπ τοππινγκ
    500ml φρέσκα κρέμα
    2 ποτήρια γάλα
    1 κουτί morning coffee
    το σιροπάκι της καραμελέ το βάζω λίγο πριν σερβίρω τη κρέμα
    Κτυπώ το ντριπ τόπινγκ με το γάλα. Μετά τη φρέσκα κρέμα, όταν αρχίσει να σφίγγει (όχι πολύ) προσθέτω την καραμελέ. Tέλος ενώνω όλα τα υλικά μαζί.
    Σε ένα πυρεξ βάζω μια στρώση μπισκότα στη σειρά βουτώντας τα σε γάλα. Μετά βάζω τη κρέμα. Την βάζω στη κατάψυξη
    ειναι τελειο!!!
    #
    Σχόλιο από natasoulini, 15-10-09  
    Στην κατάψυξη δεν το είχα σκεφτεί...Ωραία ιδέα. Θα το έχω υπόψη...Σε ευχαριστώ...
    #
    Σχόλιο από Καγιού, 15-10-09  
    Τι γραμμάρια είναι κάθε dream topping? Για να μπορέσω να αντικαταστήσω με σαντυγή σε σκόνη
    #
    Σχόλιο από natasoulini, 17-10-09  
    Καγιού το κάθε φακελάκι είναι 36 γραμμάρια.
    #
    Σχόλιο από Καγιού, 19-10-09  
    Ευχαριστώ για την απάντηση! Θα το δοκιμάσω οπωσδήποτε!
    #
    Σχόλιο από natasoulini, 19-10-09  
    Καγιού έκανα χθες το γλυκό αλλά σε μεγαλύτερο ορθογώνιο πυρέξ και έχω να προτείνω το εξής:Κάνε διπλή δόση κρέμα αν το κάνεις και συ σε μεγαλο πυρέξ γιατί εμένα μου βγήκε σχετικά λεπτό σε πάχος και τελικά περισσότερη κρέμα θα ήταν καλύτερη.Αν το κάνεις σε μικρό τετράγωνο σκεύος είναι οκ όπως είναι.
    #
    Σχόλιο από masamifi, 11-11-09  
    Θα ήθελα να την φτιάξω σήμερα αλλά έχω μερικές απορίες. Η κρέμα καραμελέ κανονικά θέλει βράσιμο με το γάλα. Εδώ δεν χρειάζεται? Το γάλα (1/2 ποτήρι)είναι αρκετό? Υπάρχει βέβαια και η κρέμα γάλακτος αλλά αρκεί? Ευχαριστώ...
    #
    Σχόλιο από natasoulini, 11-11-09  
    Τη σκόνη θα την βάλεις όπως είναι από το φακελάκι. Δε θα τη βράσεις ξεχωριστά. Αν διάβασες και πιο πάνω για πιο πλούσια γεύση μπορείς να κάνεις την διπλή δόση κρέμας με τις διπλές ποσότητες που αναφέρω για την ετοιμασία της κρέμας. Εγώ το έκανα σε μεγάλο τετράγωνο πυρέξ και τελικά χρειάζόταν διπλή δόση για να είναι παχιά η κρέμα.
    #
    Σχόλιο από masamifi, 13-11-09  
    Τελικά την έκανα σύμφωνα με τις αρχικές οδηγίες. Βγήκε αρκετά καλό για το ταψί που χρησιμοποίησα (25x25). Ευχαριστώ για τις διευκρινήσεις. Λίγο γλυκό για τα γούστα μου, αλλά για τον άντρα μου τέλειο.
    #
    Σχόλιο από Cindy, 1-6-10  
    επίσης να πω ότι στην εκτέλεση κτυπώ για λίγο την φρέσκα κρέμα,μετά προσθέτω τα dream topping με το ανάλογο γάλα και μετά την σκόνη της καραμελέ.Επίσης τα μπισκότα που στρώνω στο πυρέξ δεν τα περνώ καθόλου από γάλα.Προτιμώ να αφήσω την κρέμα στο ψυγείο για μια νύχτα για να απορροφήσουν τα μπισκότα όλη την υγρασία της κρέμας.Πάντως αν έχετε τα απαραίτητα υλικά αξίζει τον κόπο να την δοκιμάσετε!
    #
    Σχόλιο από natasoulini, 1-6-10  
    Σε ευχαριστώ Cindy για τα πηρουνάκια!!! :) Και για την παραλλαγή που μας πρόσφερες...Θα το δοκιμάσω και έτσι κάποια στιγμή! Πολύ ωραία η φωτό!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    0 Ερωτήσεις

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από Cindy, 1-6-10  
    απλά τέλεια!στην δική μου εκδοχή βάζω 300γρ μπισκότα,4 dream topping,500ml φρέσκα κρέμα και 2 καραμελέ.Γίνεται πιο πλούσια και φυσικά πιο ''διαιτιτική''!!! πάντως όποτε την φτιάξω τρώγεται μετά μανίας!!! η φώτο που ανέβασα είναι πριν βάλω το σιροπάκι της καραμελέ.

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Γλυκά ψυγείου
    Ένα βιβλίο 82 αγαπημένων συνταγών, του/της murto
    Γλυκά
    Ένα βιβλίο 68 αγαπημένων συνταγών, του/της ΑΡΓΥΡΗ
    γλυκα
    Ένα βιβλίο 130 αγαπημένων συνταγών, του/της -ΑΦΡΟΔΙΤΗ=
    ΑΝΑΣΤΑΣΑ
    Ένα βιβλίο 137 αγαπημένων συνταγών, του/της ΑΝΑΣΤΑΣΑ
    Γλυκάκια
    Ένα βιβλίο 85 αγαπημένων συνταγών, του/της elenikolas