κύρια φωτογραφία συνταγής Γλυκό με καραμελωμένα μήλα και ανθότυρο
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 200 γρ. ζάχαρη για την καραμέλα
  2. 500 γρ. μήλα
  3. 500 γρ. ανθότυρο
  4. 2 βανίλιες
  5. 20 γρ. κορν φλάουερ
  6. 150 ml. γάλα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας που και που μέχρι να λιώσει και να πάρει χρώμα (να καραμελώσει).

  2. 2

    Την αδειάζουμε σε ένα πυρεξ καλύπτοντας όλη τη βάση του και αφήνουμε να κρυώσει.

  3. 3

    Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.

  4. 4

    Τα τοποθετούμε πάνω στην καραμέλα έτσι ώστε να μην υπάρχουν κενά.

  5. 5

    Χτυπάμε στο μίξερ το ανθότυρο με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψει.

  6. 6

    Προσθέτουμε τα αυγά, την κανέλα, τις βανίλιες και στο τέλος το κορν φλάουερ μαζί με το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς. Απλώνουμε πάνω απο τα μήλα.

  7. 7

    Ψήνουμε για 40 λεπτά στους 170-180 βαθμούς.

  8. 8

    Την αφήνουμε να κρυώσει και την αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα. Μπαίνει στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (4)

dcroula
dcroula @Roula1505
Μ\'αρέσει πολύ η συνταγή σου.Μια ερώτηση μόνο.Ξεκολλάει εύκολα η καραμέλα απ\'το πιρέξ;Μπορεί να γίνει σε ταρτιέρα ή παίρνει ύψος πολύ;

Από

frix
frix @frix
στις
Κύπρος,