Γλυκό με καραμελωμένα μήλα και ανθότυρο
Υλικά
-
200 γρ. ζάχαρη για την καραμέλα
-
500 γρ. μήλα
-
500 γρ. ανθότυρο
-
50 γρ. ζάχαρη άχνη
-
3 αυγά
-
2 βανίλιες
-
20 γρ. κορν φλάουερ
-
150 ml. γάλα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας που και που μέχρι να λιώσει και να πάρει χρώμα (να καραμελώσει).
-
2
Την αδειάζουμε σε ένα πυρεξ καλύπτοντας όλη τη βάση του και αφήνουμε να κρυώσει.
-
3
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
-
4
Τα τοποθετούμε πάνω στην καραμέλα έτσι ώστε να μην υπάρχουν κενά.
-
5
Χτυπάμε στο μίξερ το ανθότυρο με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψει.
-
6
Προσθέτουμε τα αυγά, την κανέλα, τις βανίλιες και στο τέλος το κορν φλάουερ μαζί με το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς. Απλώνουμε πάνω απο τα μήλα.
-
7
Ψήνουμε για 40 λεπτά στους 170-180 βαθμούς.
-
8
Την αφήνουμε να κρυώσει και την αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα. Μπαίνει στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (4)