κύρια φωτογραφία συνταγής Γλυκό με ξερά ή φρέσκα σύκα

Γλυκό με ξερά ή φρέσκα σύκα

Φιλιω
Φιλιω @cook_8449617

Λίγα μυστικά ακόμα

Το μίγμα πρέπει να είναι υγρό. Γι αυτό τα σύκα όταν τα τοποθετούμε πάνω λίγο βουλιάζουν μέσα. Αυτό έτσι πρέπει να γίνεται. Οι ποσότητες είναι σημαντικό να είναι ακριβώς και εκτός από το ζύγισμα, κατά τα άλλα το γλυκό είναι πανεύκολο και γρήγορο.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 150 γρ. βούτυρο λειωμένο
  2. 160 γρ. ζάχαρη
  3. 50 γρ. γάλα
  4. 40 γρ. αλεύρι που φουσκώνει
  5. 10 μέχρι 12 σύκα.

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε το λειωμένο βούτυρο με τη ζάχαρη και το αυγό να γίνουν ένα μίγμα ομοιόμορφο.

  2. 2

    Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και το αλεύρι το βάζουμε σε ταψί περίπου 26 εκατοστών και αφού καθαρίσουμε τα σύκα αν είναι φρέσκα τα κόβουμε στη μέση και τα απλώνουμε ανάσκελα σε όλη την επιφάνεια του γλυκού.

  3. 3

    Αν τα σύκα είναι ξερά τα βάζουμε όπως είναι αφού τα ανοίξουμε.

  4. 4

    Ψήνουμε στους 210 βαθμούς, περίπου για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

  5. 5

    Το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε μετά.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

Φιλιω
Φιλιω @cook_8449617
στις