Γλυκό με μπισκότα oreo, κρέμα και φρούτα δάσους
Σε αυτό το γλυκό τα ζουμερά φρούτα δροσίζουν με την υπόγλυκη γεύση τους τα θρυμματισμένα μπισκότα oreo, η ελαφρά αλμυρή κρέμα τυριού τονίζει την γλυκιά γεύση του επιδορπίου και τέλος οι σταγόνες σοκολάτας δίνουν επιπλέον υφή σε κάθε κουταλιά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Τοποθετώ το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να το προσφέρω ενώ προτιμώ να το ετοιμάσω λίγες μόνο ώρες πριν για να μην νοτίσουν τα μπισκότα.Κι αν σας άρεσε αυτή η συνταγή μπορείτε βρείτε κι άλλες απλές και νόστιμες συνταγές στο προσωπικό μου blog Dailycious.gr.
Υλικά
-
250 γρ. κρέμα γάλακτος
-
200 γρ. τυρί cream cheese (τύπου Philadelphia)
-
1 κάψουλα βανίλιας ή ½ κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
-
500 γρ. κατεψυγμένα ανάμεικτα φρούτα του δάσους (όπως βατόμουρα, σμέουρα, μαύρα και κόκκινα φραγκοστάφυλα)
-
3 μεγάλα πακέτα Oreo συνολικά 464 γρ.
-
100 γρ. σταγόνες κουβερτούρας
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τοποθετώ σε ένα σουρωτήρι τα κατεψυγμένα φρούτα να ξεπαγώσουν για 2 – 2 ½ ώρες σε θερμοκρασία δωματίου. Εναλλακτικά μπορούν να ξεπαγώσουν από βραδύς στην συντήρηση του ψυγείου (θα χρειαστούν περίπου 12 ώρες).
-
2
Χτυπάω την κρέμα γάλακτος με την βανίλια μέχρι να έχω σφιχτή σαντιγί (για 5’). Σε ένα μπολ μαλακώνω με το πιρούνι το cream cheese και προσθέτω την σαντιγί. Ομογενοποιώ το μείγμα με σπάτουλα κάνοντας κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω για να μην νερώσει η σαντιγί. Τοποθετώ το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστώ.
-
3
Κόβω τα μισά μπισκότα oreo σε μικρά κομματάκια πάνω σε επίπεδη επιφάνεια με ένα μεγάλο μαχαίρι.
-
4
Τα μεταφέρω στο μπολ σερβιρίσματος και προσθέτω από πάνω την μισή ποσότητα κρέμας τυριού απλώνοντας την ομοιόμορφα. Προσθέτω τις μισές σταγόνες κουβερτούρας και τέλος τα μισά φρούτα (κρατώντας τα πιο καλοσχηματισμένα για την επιφάνεια).
-
5
Επαναλαμβάνω την διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά συνεχίζοντας το χτίσιμο.
Σχόλια