Γλυκό με σαβαγιάρ, φράουλες και σοκολάτα
Αυτό το γλυκό το έφτιαξα πρώτη φορά εχτές αλλά σίγουρα δε θα είναι και η τελευταία. Του έβαλα και ένα κεράκι και το έκανα τούρτα για τα γενέθλιά μου.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αυτό το γλυκό είναι ακόμα πιο νόστιμο την επόμενη μέρα.Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
-
μπισκότα σαβαγιάρ
-
500 γραμμάρια γάλα φρέσκο
-
2 κουβερτούρες κομένες σε κομάτια
-
100 γραμμάρια ζάχαρη
-
50 γραμμάρια μαργαρίνη
-
3 γεμάτες κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
-
λίγο γάλα με ένα σφηνάκι ΤΙΑ ΜΑΡΙΑ ή άλλο λικέρ για τα μπισκότα
-
300 γραμμάρια φράουλες
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα και τις κουβερτούρες,
-
2
Τη ζάχαρη και τη μαργαρίνη. Ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά και ταυτόχρονα ανακατεύουμε να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Μόλις γίνει αυτό, προσθέτουμε το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε καλά να πήξει το μίγμα.
-
3
Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
-
4
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις φράουλες. Τις κόβουμε σε φέτες. Αν θέλουμε κρατάμε μερικές ολόκληρες για διακόσμηση.
-
5
Τις ανακατεύουμε καλά με το μίγμα της σοκολάτας που έχει κρυώσει.
-
6
Βουτάμε πάρα πολύ λίγο τα μπισκότα στο μίγμα γάλακτος - λικέρ και τα στρώνουμε σε ένα τετράγωνο μεγάλο πλακέ τάπερ, φροντίζοντας να μην αφήσουμε κενό.
-
7
Βάζουμε και λίγα μπισκότα (οριζόντια) στα τοιχώματα, ώστε να γίνει μία φωλιά από μπισκότα.
-
8
Αδειάζουμε το μίγμα της σοκολάτας με τις φράουλες μέσα στη φωλιά και τρίβουμε μερικά σαβαγιάρ από πάνω.
-
9
Αν θέλουμε στολίζουμε με φράουλες ολόκληρες. Βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 5 με 6 ώρες και όταν σφίξει αρκετά, το τρώμε.
Σχόλια (11)