Γλυκό με ζελέ και γιαούρτι
Το αγαπημένο μου γλυκό επειδή είναι και δροσερό αλλα και πιο υγιεινό από τις σοκολατίνες και πολύ εύκολα μπορεί να γίνει και light.
Υλικά
-
1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι (200 γρ.)
-
1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
-
4 φακελάκια ζελέ φρούτων (ότι γεύση θελουμε, εγω παίρνω δυο διαφορετικές)
-
Ζεστό και κρύο νερό
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα πυρέξ ή ταψάκι ή όπου σας βολεύει χοντρό σπάμε τα μπισκότα.
-
2
Ετοιμάζουμε συμφώνα με τις οδηγίες τις συσκευάσεις τον ζελέ, σε όσα έχω δει πάει 250 ml ζεστό νερό και 250 ml κρύο για ένα φακελάκι, εδώ χρειαζόμαστε 2 φακελάκια από την ιδία γεύση.
-
3
Μόλις είναι έτοιμο περιχύνουμε τα μπισκότα μας και το βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει καλά.
-
4
Στην συνεχεία ετοιμάζουμε ένα φακελάκι ζελέ (250 ml ζεστό νερό και 250 ml κρύο νερό) και περιχύνουμε από πάνω από την πρώτη στρώση και περιμένουμε πάλι να πήξει.
-
5
Το τελευταίο στάδιο κάνουμε ακριβώς ότι στην 2 βάση απλά αντί για το κρύο νερό βάζουμε το γιαούρτι και χτυπάμε καλά με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει.
-
6
Και το βάζουμε στην κατάψυξη να πήξει και είναι έτοιμο για κατανάλωση.
Σχόλια (6)