κύρια φωτογραφία συνταγής Γλυκό Μωσαϊκό
Zetaki
Zetaki @cook_8450144

Ένα από τα πιο εύκολα και πιο εντυπωσιακά γλυκά σε χρόνο μηδέν!

Λίγα μυστικά ακόμα

Το γλυκό το βάζετε με το αλουμινόχαρτο τυλιγμένο στην κατάψυξη πάνω σε ένα μακρόστενο δισκάκι για να είναι πιο ίσιο και σταθερό. Υπάρχει ένα αντικολλητικό αλουμινόχαρτο της Sanitas που είναι ότι πρέπει για το τύλιγμα του γλυκού. Διατηρείται στο ψυγείο.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

10 Minutes
  1. 250 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  2. 40 γρ. (5 κουτ.σούπας) κονιάκ
  3. 50 γρ. (5 1/2 κουτ.σούπας) κακάο
  4. 250 γρ. μπισκότα πτι-μπερ
  5. 100 γρ. καρύδια (προαιρετικά)
  6. αλουμινόχαρτο ή αντικολλητικό χαρτί

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Λιώνετε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη, και αποσύρετε από τη φωτιά την κατσαρόλα.

  2. 2

    Στη συνέχεια προσθέτετε την άχνη, το κακάο και το κονιάκ και ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά.

  3. 3

    Προσθέτετε τα μπισκότα τριμμένα και τα καρύδια και ανακατεύετε καλά.

  4. 4

    Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει, και μόλις σταθεροποιηθεί το απλώνετε στο αλουμινόχαρτο ή σε άλλο αντικολλητικό χαρτί και το τυλίγετε σε σχήμα κορμού.

  5. 5

    Το βάζετε στην κατάψυξη να παγώσει.

  6. 6

    Οταν παγώσει το πασπαλίζετε από πάνω με ψιλοτριμμένο μπισκότο.

  7. 7

    Κόβετε σε φέτες και σερβίρετε.

Αντιδράσεις

Σχόλια (116)

ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ
ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ @cook_8449870
Φοβερό και ένα από τα αγαπημένα μου! Δοκίμασε να βάλεις μαργαρίνη που θα την έχεις ζεστάνει λίγο στο καλοριφέρ και χτύπα την με το μίξερ να γίνει κρεμώδης και συνέχισε τη γνωστή διαδικασία. Είναι πιο καλό!

Από

Zetaki
Zetaki @cook_8450144
στις