Γλυκό Μωσαϊκό

Bαθμολογία: 4.5833
       
 
96 ψήφοι
Zetaki, 12.01.08

Περιγραφή

Ένα από τα πιο εύκολα και πιο εντυπωσιακά γλυκά σε χρόνο μηδέν!

Γλυκό Μωσαϊκό
photo: love to cook

Συνταγή από:

Zetaki

1 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 250 γρ. (1 1/2 φλυτζ.τσαγιού) βούτυρο ή Μαργαρίνη
  • 200 γρ. (1 φλυτζ.τσαγιού) ζάχαρη άχνη
  • 40 γρ. (5 κουτ.σούπας) Κονιάκ Μεταξά
  • 50 γρ. (5 1/2 κουτ.σούπας) Κακάο Γιώτης
  • 250 γρ. Μπισκότα πτι-μπερ
  • 100 γρ. καρύδια (προαιρετικά)
  • αλουμινόχαρτο ή αντικολλητικό χαρτί
Στα γρήγορα
Διατροφή: Χορτοφαγική
Δυσκολία: Εύκολο
Κόστος:
(3 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(3 ψήφοι)
Προετοιμασία: 9' (3 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 4' (3 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Λιώνετε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη, και αποσύρετε από τη φωτιά την κατσαρόλα.
  2. Στη συνέχεια προσθέτετε την άχνη, το κακάο και το κονιάκ και ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά.
  3. Προσθέτετε τα μπισκότα τριμμένα και τα καρύδια και ανακατεύετε καλά.
  4. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει, και μόλις σταθεροποιηθεί το απλώνετε στο αλουμινόχαρτο ή σε άλλο αντικολλητικό χαρτί και το τυλίγετε σε σχήμα κορμού.
  5. Το βάζετε στην κατάψυξη να παγώσει.
  6. Οταν παγώσει το πασπαλίζετε από πάνω με ψιλοτριμμένο μπισκότο.
  7. Κόβετε σε φέτες και σερβίρετε.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το γλυκό το βάζετε με το αλουμινόχαρτο τυλιγμένο στην κατάψυξη πάνω σε ένα μακρόστενο δισκάκι για να είναι πιο ίσιο και σταθερό. Υπάρχει ένα αντικολλητικό αλουμινόχαρτο της Sanitas που είναι ότι πρέπει για το τύλιγμα του γλυκού. Διατηρείται στο ψυγείο.

Σχετικές συνταγές

    113 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 12-1-08  
    Φοβερό και ένα από τα αγαπημένα μου! Δοκίμασε να βάλεις μαργαρίνη που θα την έχεις ζεστάνει λίγο στο καλοριφέρ και χτύπα την με το μίξερ να γίνει κρεμώδης και συνέχισε τη γνωστή διαδικασία. Είναι πιο καλό!
    #
    Σχόλιο από mama, 12-1-08  
    Πολύ καλό και εύκολο...Εμείς το προτιμάμε με ολόκληρα φουντούκια και μπισκότα Μιράντα και όχι Πτι-μπερ...Γούστα είναι αυτά...είναι πράγματι πολύ αγαπημένο και με βγάζει ασπροπρόσωπη πάντα.
    #
    Σχόλιο από bigmama, 29-5-08  
    #
    Σχόλιο από MARA!, 14-7-08  
    Πολυ νοστιμο!Ασε που εφαγα το μισο πριν το βαλω στην καταψυξη!Οπως και η mama εβαλα κι εγω φουντουκια!
    #
    Σχόλιο από kostas, 14-7-08  
    Ειναι η πιο ωραια συνταγη για μωσαικο για αυτο και o ''ΓΙΩΤΗΣ'' την εχει βαλει στο κακαο του ως συνταγη.
    #
    Σχόλιο από zaxaroula, 24-10-08  
    Εμείς, που ψάχνουμε διαρκώς τρόπους για λιγότερα λιπαρά, βάζουμε μόνο 2 κουταλιές της σούπας βιτάμ (αντί για ολόκληρο) και κόβουμε πιο χοντρά κομμάτια τα μπισκότα. Έτσι οι φέτες έχουν μεγάλα "άσπρα" τραγανά κομμάτια που δεν είναι άλλα από τα κομμάτια μπισκότου.
    #
    Σχόλιο από yummyyy, 2-12-08  
    Πολύ ωραίο γλυκάκι αν και τις έχει τις θερμίδες του!
    #
    Σχόλιο από afroula2, 3-3-09  
    Καλημέρα Ζετάκι! Μήπως μπορώ να το βάλω σε μακρόστενη φόρμα και να βάλω εκεί την λαδόκολλα και μετά στην κατάψυξη και πόση ώρα??
    #
    Σχόλιο από mimika88, 20-3-09  
    Οντως πολυ νοστιμο..Μια φορα που ηθελα να το κανω πιο εμφανισιμο εβαλα αλουμινοχαρτο σε ενα βαθυ στρογγυλο μπωλ και το ριξα μεσα και μετα ελιωσα σοκολατα και τηνεριξα απο πανω..οταν κρυωσε εβαλα και νιφαδες κουβερτουρας και λιγη αχνη κι εγινε υπεροχο...
    #
    Σχόλιο από ΑΡΓΥΡΗ, 1-4-09  
    Μόλις το έφτιαξα, τέλειο...ακόμα και ζεστό!
    #
    Σχόλιο από μικρή πίπη, 3-5-09  
    Τα λόγια είναι περιττά!
    #
    Σχόλιο από sabbia, 14-5-09  
    δεν ειχα κονιακ σπιτι και εβαλα kalua...δοκιμαστε το!!!!αψογο.. ευγε στο zetaki!!!!!
    #
    Σχόλιο από golfo, 14-5-09  
    τελειο οτι πρεπει μετα φαγητου!εγω στρωνω μια μακροστενη φορμα του κεικ με αλουμινοχαρτο και ριχνω το μιγμα μου και το αφηνω εκει μεχρι να παγωσει και οταν ειναι ετοιμο το πιανω απο το αλουμινοχαρτο και το βγαζω και το κοβω φετες.
    #
    Σχόλιο από Hari, 2-6-09  
    Zetaki, nwmizw oti einai auto pou eutiaxne h mama mou... tha to kanw shmera kiolas, alla edw den exw biskota pti ber oute kakao Giotis..pirazei?? exw omos Metaxa!! tha sas pw aurio to apotelesma.
    #
    Σχόλιο από Μυρτω, 2-6-09  
    η μαμα μου το εφτιαχνε με κουλουρια που ειχαν μεινει απο το Πασχα. Δεν εχει σημασια τι μπισκοτα βαζεις, οσο για το κακαο ο,τι κακαο εχεις.
    #
    Σχόλιο από MARILIA, 10-6-09  
    Μόλις φάγαμε και το τελευταίο κομμάτι....πολύ δροσιστικο γλυκακι, εβαλα ενα κροκο κια δεν το εβαλα συντηρηση αλλα καταξυξη...σαν παγωτο τελειο! Ομως μου φαινεται στη γευση οτι κατι του λειπει...μηπως φταιει το αβγο που εβαλα ενα λιγοτερο?
    #
    Σχόλιο από Μυρτω, 10-6-09  
    η συνταγη δεν εχει αυγα. αν θελεις προσθετεις έναν κροκο οχι ολοκληρο αυγο. οσο για τη γευση μηπως εβαλες περισσοτερο κακαο και ηθελε περισσοτερη ζαχαρη;
    #
    Σχόλιο από MARILIA, 10-6-09  
    ελα ντε που ειδα εγω τα αβγα??? μαλλον εβαλα λίγη ζαχαρη γιατι φοβηθηκα μην παραγλυκανει με τα μπισκοτα....την επομενη φορα θα βαλω παραπανω ζαχαρη και παραπανω λικερ(αμαρεττο).
    #
    Σχόλιο από mimaki, 10-6-09  
    η συνταγή της γιαγιάς μου ... απλά τέλειο ...
    #
    Σχόλιο από Ta.Lixoudakia., 13-6-09  
    πολύ καλή συνταγή!!μπράβο
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 Επόμενο > Τέλος >>

    103 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 12-1-08  
    Φοβερό και ένα από τα αγαπημένα μου! Δοκίμασε να βάλεις μαργαρίνη που θα την έχεις ζεστάνει λίγο στο καλοριφέρ και χτύπα την με το μίξερ να γίνει κρεμώδης και συνέχισε τη γνωστή διαδικασία. Είναι πιο καλό!
    #
    Σχόλιο από mama, 12-1-08  
    Πολύ καλό και εύκολο...Εμείς το προτιμάμε με ολόκληρα φουντούκια και μπισκότα Μιράντα και όχι Πτι-μπερ...Γούστα είναι αυτά...είναι πράγματι πολύ αγαπημένο και με βγάζει ασπροπρόσωπη πάντα.
    #
    Σχόλιο από bigmama, 29-5-08  
    #
    Σχόλιο από MARA!, 14-7-08  
    Πολυ νοστιμο!Ασε που εφαγα το μισο πριν το βαλω στην καταψυξη!Οπως και η mama εβαλα κι εγω φουντουκια!
    #
    Σχόλιο από kostas, 14-7-08  
    Ειναι η πιο ωραια συνταγη για μωσαικο για αυτο και o ''ΓΙΩΤΗΣ'' την εχει βαλει στο κακαο του ως συνταγη.
    #
    Σχόλιο από zaxaroula, 24-10-08  
    Εμείς, που ψάχνουμε διαρκώς τρόπους για λιγότερα λιπαρά, βάζουμε μόνο 2 κουταλιές της σούπας βιτάμ (αντί για ολόκληρο) και κόβουμε πιο χοντρά κομμάτια τα μπισκότα. Έτσι οι φέτες έχουν μεγάλα "άσπρα" τραγανά κομμάτια που δεν είναι άλλα από τα κομμάτια μπισκότου.
    #
    Σχόλιο από yummyyy, 2-12-08  
    Πολύ ωραίο γλυκάκι αν και τις έχει τις θερμίδες του!
    #
    Σχόλιο από afroula2, 3-3-09  
    Καλημέρα Ζετάκι! Μήπως μπορώ να το βάλω σε μακρόστενη φόρμα και να βάλω εκεί την λαδόκολλα και μετά στην κατάψυξη και πόση ώρα??
    #
    Σχόλιο από mimika88, 20-3-09  
    Οντως πολυ νοστιμο..Μια φορα που ηθελα να το κανω πιο εμφανισιμο εβαλα αλουμινοχαρτο σε ενα βαθυ στρογγυλο μπωλ και το ριξα μεσα και μετα ελιωσα σοκολατα και τηνεριξα απο πανω..οταν κρυωσε εβαλα και νιφαδες κουβερτουρας και λιγη αχνη κι εγινε υπεροχο...
    #
    Σχόλιο από ΑΡΓΥΡΗ, 1-4-09  
    Μόλις το έφτιαξα, τέλειο...ακόμα και ζεστό!
    #
    Σχόλιο από μικρή πίπη, 3-5-09  
    Τα λόγια είναι περιττά!
    #
    Σχόλιο από golfo, 14-5-09  
    τελειο οτι πρεπει μετα φαγητου!εγω στρωνω μια μακροστενη φορμα του κεικ με αλουμινοχαρτο και ριχνω το μιγμα μου και το αφηνω εκει μεχρι να παγωσει και οταν ειναι ετοιμο το πιανω απο το αλουμινοχαρτο και το βγαζω και το κοβω φετες.
    #
    Σχόλιο από Hari, 2-6-09  
    Zetaki, nwmizw oti einai auto pou eutiaxne h mama mou... tha to kanw shmera kiolas, alla edw den exw biskota pti ber oute kakao Giotis..pirazei?? exw omos Metaxa!! tha sas pw aurio to apotelesma.
    #
    Σχόλιο από Μυρτω, 2-6-09  
    η μαμα μου το εφτιαχνε με κουλουρια που ειχαν μεινει απο το Πασχα. Δεν εχει σημασια τι μπισκοτα βαζεις, οσο για το κακαο ο,τι κακαο εχεις.
    #
    Σχόλιο από MARILIA, 10-6-09  
    Μόλις φάγαμε και το τελευταίο κομμάτι....πολύ δροσιστικο γλυκακι, εβαλα ενα κροκο κια δεν το εβαλα συντηρηση αλλα καταξυξη...σαν παγωτο τελειο! Ομως μου φαινεται στη γευση οτι κατι του λειπει...μηπως φταιει το αβγο που εβαλα ενα λιγοτερο?
    #
    Σχόλιο από Μυρτω, 10-6-09  
    η συνταγη δεν εχει αυγα. αν θελεις προσθετεις έναν κροκο οχι ολοκληρο αυγο. οσο για τη γευση μηπως εβαλες περισσοτερο κακαο και ηθελε περισσοτερη ζαχαρη;
    #
    Σχόλιο από MARILIA, 10-6-09  
    ελα ντε που ειδα εγω τα αβγα??? μαλλον εβαλα λίγη ζαχαρη γιατι φοβηθηκα μην παραγλυκανει με τα μπισκοτα....την επομενη φορα θα βαλω παραπανω ζαχαρη και παραπανω λικερ(αμαρεττο).
    #
    Σχόλιο από mimaki, 10-6-09  
    η συνταγή της γιαγιάς μου ... απλά τέλειο ...
    #
    Σχόλιο από Ta.Lixoudakia., 13-6-09  
    πολύ καλή συνταγή!!μπράβο
    #
    Σχόλιο από Hari, 2-7-09  
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 Επόμενο > Τέλος >>

    5 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από MaRyLiN!!!, 25-5-10  
    θελω να φτιαξω αυτη την συνταγή αλλα προσέχω την διατροφή μου μήπως ξέρει κανείς πόσες θερμιδες έει?? δεν μπορώ να το βρώ πουθενά!!!! please....
    #
    Σχόλιο από eugenia92, 24-7-10  
    alla gia na kanw megaluteri posotita,mporw na diplasiasw i triplasiasw aplws ta ulika dixws na alloiwthei i geusi?...
    #
    Σχόλιο από Ginger, 24-7-10  
    Εννοείται πως μπορείς να το κάνεις αυτό, Ευγενία. Εξυπακούεται, βέβαια, πως θα τηρήσεις τις ίδιες αναλογίες στα υλικά!
    #
    Σχόλιο από bukitsa, 2-10-10  
    poli nostimo k eukolo fainetai..tha to ftiaksw sigura!borw na prosthesw kai trimeno indokarido sto meigma?gt exw mia adinamia stin karida.. :)
    #
    Σχόλιο από Mandia, 16-9-11  
    Εγώ την έφτιαξα αυτή τη συνταγή αλλά μου βγήκε πάρα πολύ λίγη η ζύμη και πάρα πολλά τα μπισκότα...είστε σίγουροι για τις αναλογίες?

    5 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από sabbia, 14-5-09  
    δεν ειχα κονιακ σπιτι και εβαλα kalua...δοκιμαστε το!!!!αψογο.. ευγε στο zetaki!!!!!
    #
    Σχόλιο από mairouli!, 24-5-10  
    teleio!!!! egw apla eliwsa kouvertoura kai tin evala anti gia kakao.....
    #
    Σχόλιο από papadeog, 25-7-12  
    Έφτιαξα το γλυκό μωσαϊκό χθες βράδυ και σήμερα το δοκιμάσαμε!! Πραγματικά αξίζει 10 πιρουνάκια!! Πανεύκολη και πεντανόστιμη συνταγή!! ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΚΑΡΥΔΙΑ ΕΒΑΛΑ ΚΑΒΟΥΡΝΤΙΣΜΕΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ.. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΠΟΘΕΩΘΗΚΕ!!!!
    #
    Σχόλιο από Cloud_9, 19-3-13  
    Υπέροχα γευστικό και πανεύκολο στην εκτέλεσή του! Εγώ έβαλα 100γρ ζάχαρη άχνη και πτι μπερ ολικής άλεσης και ήταν ακόμα πιο έντονη η σοκολάτα!
    #
    Σχόλιο από rouli726, 16-4-13  
    γεια σας!
    σημερα γιορταζε ο καλος μου κι ηθελα κατι ευκολο και προπαντων οικονομικο. οποτε κι εκανα τη συνταγη για πρωτη φορα κι ηταν πολυ καλο!
    οι παραλλαγες μου ηταν μικρες,πρωτον επειδη δν ειχα κονιακ χρησιμοποιησα χυμο φρουτων-ετοιμο. δευτερον ραντισα λιγο τα μπισκοτα πριν τα βαλω στο μειγμα, με 1 κουταλια μαρμελαδα φραουλα διαλυμενη σε ενα φλυτζανι του καφε γαλα.
    τριτον, χρησιμοποιησα μισα μπισκοτα oreo και μισα πτι μπερ και τεταρτον οταν το ξεπαγωσα το γλυκο εβαλα απο πανω σπιτικη σαντιγι και τριμμενο μπισκοτο.καρυδια δε χρησιμοποιησα,μονο μπισκοτα.
    ο καλος μου ξετρελαθηκε και παροτι δν ειναι πολυ γλυκατζης εφαγε κιολας 3 κομματια!
    το ειχα δοκιμασει πολλες φορες το γλυκο αλλα δε περιμενα οτι θα ηταν τοσο ευκολο να το κανω κ μονη μου, εξου και τα 5 πηρουνακια, εκτος της οικονομιας και της υπεροχης σοκολατενιας γευσης βεβαιως βεβαιως!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Σοκολατένια μυστικά
    Υπάρχει άλλο υλικό που να είναι τόσο θεσπέσιο; ...
    Νερό στη σοκολάτα: τι κάνουμε;
    Το “σοκολατένιο ατύχημα” και η λύση του Σαν...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Glyka
    Ένα βιβλίο 455 αγαπημένων συνταγών, του/της Antri mic
    ΓΛΥΚΑ
    Ένα βιβλίο 24 αγαπημένων συνταγών, του/της sevastopoulou
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 64 αγαπημένων συνταγών, του/της 2238
    glika tapsiou
    Ένα βιβλίο 157 αγαπημένων συνταγών, του/της voula 64
    Λιχουδιές...
    Ένα βιβλίο 11 αγαπημένων συνταγών, του/της qetesh