Γλυκό ψυγείου με φρυγανιές της Λίτσας
Είναι ένα εύκολο, ελαφρύ και πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου, μία παραλλαγή της Ζακυνθινής Φρυγανιάς!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Είναι σάν την Ζακυνθινή Φρυγανιά, η οποία έχει 2 στρώσεις κρέμας, αλλά απλά εγώ στην μία στρώση πρόσθεσα σοκολάτα!!!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε την ζάχαρη, τις βανίλιες και το κόρν φλάουερ σε μία κατσαρόλα, προσθέτουμε λίγο-λίγο το γάλα και ανακατεύουμε καλά με σύρμα. Ανακατεύουμε ώσπου να πήξει.
-
2
Το χωρίζουμε σε 2 μέρη, προσθέτουμε στο ένα 200 γρ. τριμμένη σοκολάτα ή τρούφα σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά με σύρμα.
-
3
Τις αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουνε και ετοιμάζουμε το σιρόπι.
-
4
Για το σιρόπι βράζουμε τη ζάχαρη με 2 φλυτζάνια τσαγιού νερό για 3-4 λεπτά, το κατεβάζουμε απο την φωτιά και προσθέτουμε λίγο κονιάκ ή λικέρ.
-
5
Μετά απο 2-3 λεπτά βουτάμε 1-1 τις φρυγανιές και τοποθετούμε τις μισές σε ένα ταψάκι ή σε ένα πυρέξ.
-
6
Πασπαλίζουμε την στρώση φρυγανιών με κανέλα και απλώνουμε την άσπρη κρέμα.
-
7
Βουτάμε τις υπόλοιπες φρυγανιές στο σιρόπι και τις στρώνουμε πάνω στην κρέμα, πασπαλίζουμε με κανέλα και απλώνουμε την σοκολατένια κρέμα.
-
8
Σκεπάζουμε με σελοφάν και το βάζουμε στο ψυγείο.
-
9
Καβουρδίζουμε φιλέ αμυγδαλάκι σε τηγάνι χωρίς λάδι και το αφήνουμε να κρυώσει.
-
10
Μετά λίγες ώρες ή τήν άλλη ημέρα χτυπάμε 400 γρ. σαντιγί, την στρώνουμε επάνω στην σοκολατένια κρέμα και προσθέτουμε τα φιλέ αμύγδαλα!! ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Σχόλια (5)