Γλυκό ψυγείου με καραμέλα (banoffee)

despoina416
despoina416 @cook_8507487

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε καρύδια για γαρνίρισμα.  Καλή επιτυχία!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

10 Minutes
  1. 1 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα
  2. 1 φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής (με γεύση βανίλια)
  3. 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
  4. 1 morfat κονσέρβα
  5. γάλα όσο αναγράφεται για την κρέμα και ζάχαρη άχνη ανάλογα πόσο γλυκιά θέλετε την σαντιγί

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ανοίγουμε το ζαχαρούχο γάλα και όπως είναι με το κουτί το τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό και το βράζουμε για δύο ώρες ώσπου να πάρει το χρώμα της καραμέλας (προσέχουμε μην μπει νερό καθώς βράζει).

  2. 2

    Μόλις ετοιμαστεί η καραμέλα την χτυπάμε στο μίξερ - γιατί θα είναι κομματιασμένη - και φτιάχνουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής.

  3. 3

    Σε ένα πυρέξ τοποθετούμε μια στρώση μπισκότα και τα τρία τέταρτα από την κρέμα.  Με ένα κουτάλι περιχύνουμε με καραμέλα ώσπου να καλυφτούν μετά άλλη μια στρώση μπισκότα, την υπόλοιπη κρέμα, πάλι καραμέλα, την σαντιγί και τέλος για διακόσμηση την καραμέλα που έχει απομείνει.

Αντιδράσεις

Από

despoina416
despoina416 @cook_8507487
στις

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα