Γλυκό ψυγείου με κομπόστα ροδάκινο

lianaki
lianaki @lianaki
Άγιος Νικόλαος Κρήτης

Δροσερό και νόστιμο γλυκό που όταν το φτιάχνω δεν μένει ούτε κομμάτι!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Είναι καλύτερα να το φτιάξουμε από την προηγούμενη μέρα.Τη συνταγή τη βρήκα από το βιβλίο της Αναστασίας Λάγγα με δικές μου τροποποιήσεις.Η συνταγή είναι για ένα ταψί 20*35

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. Υλικά για τη βάση
  2. 2 πακέτα μικρά DIGESTIVE
  3. 200 γρ. μαργαρίνη
  4. Υλικά για την κρέμα
  5. 440 γρ .πορτοκαλάδα με ανθρακικό
  6. 55 γρ. άνθος αραβοσίτου βανίλια
  7. 2 φακελάκια ζελέ ανανά
  8. 1 κομπόστα ροδάκινο
  9. λίγα αμύγδαλα ασπρισμένα και ελαφρώς κοπανισμένα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Τρίβουμε τα μπισκότα σε σκόνη, λιώνουμε τη μαργαρίνη και ανακατεύουμε πολύ καλά να βραχεί όλο το μπισκότο.

  2. 2

    Το στρώνουμε στο ταψί και πιέζουμε να καλυφθεί καλά η βάση και τα πλαϊνά του ταψιού. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου για 10-12 λεπτά.

  3. 3

    Μόλις ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

  4. 4

    Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το άνθος αραβοσίτου με την πορτοκαλάδα και το ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να διαλυθεί εντελώς. Το βάζουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει.

  5. 5

    Σκεπάζουμε με μεμβράνη την κρέμα και την αφήνουμε να κρυώσει (η μεμβράνη να ακουμπάει στην κρέμα).

  6. 6

    Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η! Και τα 2 φακελάκια μόνο με 2 ποτήρια νερό. Το αφήνουμε να κρυώσει αλλά όχι να πήξει.

  7. 7

    Ενώνουμε την κρέμα με το ζελέ και τα χτυπάμε καλά με σύρμα ή μίξερ χειρός.

  8. 8

    Κόβουμε την κομπόστα κομματάκια και τη ρίχνουμε στο μίγμα. Ρίχνουμε και τα αμύγδαλα.

  9. 9

    Τώρα όλη αυτή την κρέμα τη ρίχνουμε στο ταψί με το μπισκότο.

  10. 10

    Το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά και είναι έτοιμο.

Αντιδράσεις

Σχόλια (4)

renval
renval @cook_8503612
Μας αρεσε πολυ,ηταν δροσερη ,ελαφρια και πεντανοστιμη,σας ευχαριστω πολυ θα την κανω συνεχεια!

Από

lianaki
lianaki @lianaki
στις
Άγιος Νικόλαος Κρήτης