Γλυκό ψυγείου με μπισκότα

Bαθμολογία: 4.6957
       
 
23 ψήφοι
yotakef, 16.03.10

Περιγραφή

Ανεπανάληπτος συνδυασμός κρέμας- μπισκότου και όσοι προτιμάνε και φρούτων!

Γλυκό ψυγείου με μπισκότα
photo: MAGEIRISSA

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 1 κουτί σαντυγί
  • 1 - 2 πακέτα μπισκοτα πτι-μπερ (ανάλογα το σκεύος που θα το φτιάξετε)
  • λίγο γάλα
  • τρούφα
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Διάφορα γλυκά
Διατροφή: Χορτοφαγική
Περιέχει: Σοκολάτα , Γάλα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Χτυπάμε στο μίξερ για 10 λεπτά περιπου το ζαχαρούχο γάλα με την σαντυγι μέχρι να γίνει κρέμα.
  2. Βουτάμε τα μπισκότα μας στο γάλα να μαλακώσουν λίγο και τα στρώνουμε στην πιατέλα μας.
  3. Βάζουμε μία στρώση κρέμας και μέτα άλλη μία στρώση μπισκότων και μετά πάλι κρέμα.
  4. Πασπαλίζουμε από πάνω με την τρούφα.
  5. Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.

Λίγα μυστικά ακόμα

Επίσης αν θέλετε να εμπλουτίσετε την γεύση του γλυκού σας μόλις είναι ετοιμη η κρέμα μπορείτε να βάλετε μέσα μικρά κομματάκια φρούτων όπως ροδάκινο, φράουλες κ.α. και να ανακατέψετε ελαφρά να πάνε παντού. Όπως φυσικά και να το στολίσετε από πάνω με ολόκληρα κομμάτια!

Έμεις το φτιάχνουμε συχνά μιας και μπορουμε να κανούμε πολλές παραλαγές! Είναι εύκολο, γρήγορο και εύγεστο!

Επίσης να πω ότι ποτέ δεν προλαβαίνω να το αφήσω στο ψυγειο τον απαιτούμενο χρονο!!! Μετά από μισή ώρα αρχίζουν και λείπουν κομμάτια!

Σχετικές συνταγές

    41 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από hi-hi, 3-5-10  
    ειναι απιστευτο!!!!!!!!!!! σε ευχαριστουμε πολυ για την συνταγη πραγματικα δεν προλαβε να κρυωσει στο ψυγειο!!!
    #
    Σχόλιο από Voidspawn, 30-10-10  
    #
    Σχόλιο από γιωτινι, 13-6-11  
    μιλαμε οτι ειναι απιστευτο.τοσο ευκολο μα τοσο τελειο.μπραβο
    #
    Σχόλιο από ΜΠΙΣΚΟΤΙΤΣΑ, 22-10-11  
    Τέλειο!! Απλώς με κάποια παραλλαγή...τα μπισκότα τα έσπασα σε κομματάκια, τα μοίρασα σε μπωλ και στα 3/4 της σαντιγύς πρόσθεσα 1 κ.σ noutella. Την ανακάτεψα με τα μπισκότα και την υπόλοιπη σαντιγύ την άπλωσα από πάνω και μετά πασπάλισα τρούφα.
    #
    Σχόλιο από yotakef, 24-10-11  
    ευχαριστω για τα καλα σας λογια! μπισκοτιτσα μου εβαλες ιδεες!! εχει τα γενεθλια του ο μικρος μου σε λιγες μερες και ειναι οτι πρεπει για να το φτιαξω σε ατομικα για τα πιτσιρικια!
    #
    Σχόλιο από vickytheol, 3-2-12  
    τι ενοεις 1 κουτι σαντιγυ??σε σκονη?κρεμα γαλακτος?τι? :s
    #
    Σχόλιο από yotakef, 3-2-12  
    Καλησπέρα! Εννοώ το κλασικό της μορφατ,που το βάζεις μιση ώρα στο ψυγείο πριν το χτυπήσεις!είναι πηχτό κ κρεμώδες δεν είναι ούτε σκόνη,ουτε τόσο ρευστό σαν την κρέμα γάλακτος! ελπίζω να σε βοήθησα!
    #
    Σχόλιο από vickytheol, 3-2-12  
    ααα morfat εννοεις!ευχαριστω!:)
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 6-5-12  
    Πολύ πολύ εύκολο, πολύ νόστιμο, αν και λίγο γλυκό για τα δικά μας τα γούστα.
    Στην κρέμα μέσα, έριξα κι εγώ 2 - 3 κουταλιές της σούπας μερέντα κι έγινε πιο σοκολατένιο, επίσης έριξα χοντροκομμένο φουντούκι! Την πάνω κρέμα την άφησα όπως ήταν.
    Οι φίλοι μας τρελάθηκαν, ζήτησαν και 2ο κομμάτι! ;)
    Ευχαριστούμε για τη συνταγή!
    #
    Σχόλιο από yotakef, 6-5-12  
    ευχαριστω για τα πηρουνακια! αυριο θα το φτιάξω και εγω μισο σοκολατα μισο βανιλια!
    #
    Σχόλιο από vaso2519, 12-5-12  
    μας αρεσε παρα πολυ και ηταν πανευκολη
    ευχαριστουμε
    #
    Σχόλιο από noyfaro, 4-7-12  
    ειναι υπεροχη φανταστικη εχει κανει θραυση ειναι και πολυ ευκολη ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από eva93, 20-9-12  
    Φαίνεται όντως εύκολη συνταγή.Αλλά μία φορα που προσπάθησα να την φτιαξω,όταν ανακάτευα το μορφατ και το ζαχαρουχο στο μιξερ δεν γινόταν σφιχτή κρέμα...Αλλά πολύ νερουλή.Τι να πήγε στραβά?
    #
    Σχόλιο από ΜΑΡΙΑ ΜΑΡΩ, 4-11-12  
    ΤΗΝ ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΕΤΙΧΑ.ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ....ΤΟ ΓΑΛΑ ΤΟ ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ ΤΟ ΒΑΖΩ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΛΥΣΩ ΜΕ ΝΕΡΟ? Η ΣΑΝΤΥΓΗ ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΝΗ?ΕΓΩ ΕΒΑΛΑ ΣΚΟΝΗ..
    #
    Σχόλιο από yotakef, 4-11-12  
    καλησπέρα όχι η σαντιγύ δεν είναι σκόνη, είναι το κλασσικό μεταλλικο κουτακί της μορφατ.Το ζαχαρούχο δεν πρέπει να το αραιώσεις με νερό.Βάζεις την σαντυγι μιση ωρα πριν την χτυπήσεις στο ψυγειο (το γραφει και το κουτακι πανω)και μετά το χτυπάς με το ζαχαρούχο μέχρι να γίνει κρέμα.Ελπίζω να την επόμενη φορά να σου πετύχει! Καλή επιτυχία!
    #
    Σχόλιο από yotakef, 4-11-12  
    καλησπέρα όχι η σαντιγυ δεν είναι σκόνη, είναι το κλασσικό μεταλλικο κουτακί της μορφατ.Το ζαχαρούχο δεν πρέπει να το αραιώσεις με νερό.Βάζεις την σαντιγυ μιση ωρα πριν την χτυπήσεις στο ψυγειο (το γραφει και το κουτακι πανω)και μετά το χτυπάς με το ζαχαρούχο μέχρι να γίνει κρέμα.Ελπίζω να την επόμενη φορά να σου πετύχει! Καλή επιτυχία!
    #
    Σχόλιο από ΜΑΡΙΑ ΜΑΡΩ, 9-11-12  
    το πέτυχα!!!!!!!!!! Ευχαριστώ για την διευκρίνηση με βοήθησε πολύ, βγήκε πολύ ωραίο από τι την πρώτη φορά. Τα παιδιά μου τώρα θέλουν να το φτιάχνουμε συνέχεια. Η Παραλλαγή που κάναμε στο γλυκό είναι ότι προσθέσαμε μπισκότο ΟΡΕΟ..... Είναι φανταστικη η γεύση του.....
    #
    Σχόλιο από yotakef, 9-11-12  
    Πολύ χαιρομαι!Βασικα ειναι πολυ ευκολο σε εξυπηρετει σε δυσκολες στιγμες που περιμενεις κοσμο,βγαζει αρκετα κομματια και μπορεις να κανεις πολλες παραλαγες!Αλλα το καλυτερο ειναι..... οτι ειναι οτι πρεπει για τις λιγουρες!!!!!!!επισης δεν εχεις πολλα να πλυνεις!;)
    #
    Σχόλιο από vikara, 16-11-12  
    πολυ ευκολο & πολυ ωραιο, το εφτιαξα σημερα ! συντομα θα φανε και οι υπολοιποι του σπιτιου :-)
    #
    Σχόλιο από yotakef, 16-11-12  
    Σας ευχαριστώ πολύ για τα πηρουνάκια!!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    27 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από hi-hi, 3-5-10  
    ειναι απιστευτο!!!!!!!!!!! σε ευχαριστουμε πολυ για την συνταγη πραγματικα δεν προλαβε να κρυωσει στο ψυγειο!!!
    #
    Σχόλιο από Voidspawn, 30-10-10  
    #
    Σχόλιο από ΜΠΙΣΚΟΤΙΤΣΑ, 22-10-11  
    Τέλειο!! Απλώς με κάποια παραλλαγή...τα μπισκότα τα έσπασα σε κομματάκια, τα μοίρασα σε μπωλ και στα 3/4 της σαντιγύς πρόσθεσα 1 κ.σ noutella. Την ανακάτεψα με τα μπισκότα και την υπόλοιπη σαντιγύ την άπλωσα από πάνω και μετά πασπάλισα τρούφα.
    #
    Σχόλιο από vickytheol, 3-2-12  
    ααα morfat εννοεις!ευχαριστω!:)
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 6-5-12  
    Πολύ πολύ εύκολο, πολύ νόστιμο, αν και λίγο γλυκό για τα δικά μας τα γούστα.
    Στην κρέμα μέσα, έριξα κι εγώ 2 - 3 κουταλιές της σούπας μερέντα κι έγινε πιο σοκολατένιο, επίσης έριξα χοντροκομμένο φουντούκι! Την πάνω κρέμα την άφησα όπως ήταν.
    Οι φίλοι μας τρελάθηκαν, ζήτησαν και 2ο κομμάτι! ;)
    Ευχαριστούμε για τη συνταγή!
    #
    Σχόλιο από yotakef, 6-5-12  
    ευχαριστω για τα πηρουνακια! αυριο θα το φτιάξω και εγω μισο σοκολατα μισο βανιλια!
    #
    Σχόλιο από vaso2519, 12-5-12  
    μας αρεσε παρα πολυ και ηταν πανευκολη
    ευχαριστουμε
    #
    Σχόλιο από noyfaro, 4-7-12  
    ειναι υπεροχη φανταστικη εχει κανει θραυση ειναι και πολυ ευκολη ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από yotakef, 4-11-12  
    καλησπέρα όχι η σαντιγύ δεν είναι σκόνη, είναι το κλασσικό μεταλλικο κουτακί της μορφατ.Το ζαχαρούχο δεν πρέπει να το αραιώσεις με νερό.Βάζεις την σαντυγι μιση ωρα πριν την χτυπήσεις στο ψυγειο (το γραφει και το κουτακι πανω)και μετά το χτυπάς με το ζαχαρούχο μέχρι να γίνει κρέμα.Ελπίζω να την επόμενη φορά να σου πετύχει! Καλή επιτυχία!
    #
    Σχόλιο από yotakef, 4-11-12  
    καλησπέρα όχι η σαντιγυ δεν είναι σκόνη, είναι το κλασσικό μεταλλικο κουτακί της μορφατ.Το ζαχαρούχο δεν πρέπει να το αραιώσεις με νερό.Βάζεις την σαντιγυ μιση ωρα πριν την χτυπήσεις στο ψυγειο (το γραφει και το κουτακι πανω)και μετά το χτυπάς με το ζαχαρούχο μέχρι να γίνει κρέμα.Ελπίζω να την επόμενη φορά να σου πετύχει! Καλή επιτυχία!
    #
    Σχόλιο από ΜΑΡΙΑ ΜΑΡΩ, 9-11-12  
    το πέτυχα!!!!!!!!!! Ευχαριστώ για την διευκρίνηση με βοήθησε πολύ, βγήκε πολύ ωραίο από τι την πρώτη φορά. Τα παιδιά μου τώρα θέλουν να το φτιάχνουμε συνέχεια. Η Παραλλαγή που κάναμε στο γλυκό είναι ότι προσθέσαμε μπισκότο ΟΡΕΟ..... Είναι φανταστικη η γεύση του.....
    #
    Σχόλιο από yotakef, 9-11-12  
    Πολύ χαιρομαι!Βασικα ειναι πολυ ευκολο σε εξυπηρετει σε δυσκολες στιγμες που περιμενεις κοσμο,βγαζει αρκετα κομματια και μπορεις να κανεις πολλες παραλαγες!Αλλα το καλυτερο ειναι..... οτι ειναι οτι πρεπει για τις λιγουρες!!!!!!!επισης δεν εχεις πολλα να πλυνεις!;)
    #
    Σχόλιο από vikara, 16-11-12  
    πολυ ευκολο & πολυ ωραιο, το εφτιαξα σημερα ! συντομα θα φανε και οι υπολοιποι του σπιτιου :-)
    #
    Σχόλιο από zefel, 23-12-12  
    #
    Σχόλιο από στελλακοστας, 2-3-13  
    Ηταν αυτο που εψαχνα μια συνταγη ευκολη και σιγουρα θα ειναι τελεια,θα την στειλω για τα γενεθλεια της κορης μου ,πιστευω να την αρεσει μια παρομοια συνταγη ειχα κι εγω αλλα ειπα να κανω μια παραλλαγη.Με την μονη διαφορα ερειξα μεσα στην γεμιση τρουφα σοκολατας ,χωρια απο πανω οπως εσυ και την στολισα με κερασακια.απο μενα πολλα πιρουνακια ,οταν θα την δοκιμασει και η κορη θα σε απανησω ξανα
    #
    Σχόλιο από yotakef, 8-3-13  
    Καλη επιτυχια!
    #
    Σχόλιο από στελλακοστας, 9-3-13  
    Αν και η κορη μου ειναι της σοκολατας ,μολις ειδε ο γλυκο ξετρελαθηκε χωρια που την εκανα την εκπληξη για τα γενεθλεια της.Οχι μονο απο την ιδια πολλα πιρουνακια αλλα και απο συμφτοιτιτες της ταχεις!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από κατερινα Σπ., 13-3-13  
    Πολύ ωραίο,γρήγορο,νόστιμο,και το άλλο καλό είναι ότι σηκώνει παρεμβάσεις..Εγώ στην κρέμα έρριξα σιρόπι καραμέλλας και έγινε μμμμμούρλια!!!
    Ευχαριστώ για την συνταγή!!!
    #
    Σχόλιο από yotakef, 13-3-13  
    Ευχαριστω!χαιρομαι που σας αρεσει!
    #
    Σχόλιο από G B, 12-4-13  
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    12 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από yotakef, 24-10-11  
    ευχαριστω για τα καλα σας λογια! μπισκοτιτσα μου εβαλες ιδεες!! εχει τα γενεθλια του ο μικρος μου σε λιγες μερες και ειναι οτι πρεπει για να το φτιαξω σε ατομικα για τα πιτσιρικια!
    #
    Σχόλιο από vickytheol, 3-2-12  
    τι ενοεις 1 κουτι σαντιγυ??σε σκονη?κρεμα γαλακτος?τι? :s
    #
    Σχόλιο από yotakef, 3-2-12  
    Καλησπέρα! Εννοώ το κλασικό της μορφατ,που το βάζεις μιση ώρα στο ψυγείο πριν το χτυπήσεις!είναι πηχτό κ κρεμώδες δεν είναι ούτε σκόνη,ουτε τόσο ρευστό σαν την κρέμα γάλακτος! ελπίζω να σε βοήθησα!
    #
    Σχόλιο από eva93, 20-9-12  
    Φαίνεται όντως εύκολη συνταγή.Αλλά μία φορα που προσπάθησα να την φτιαξω,όταν ανακάτευα το μορφατ και το ζαχαρουχο στο μιξερ δεν γινόταν σφιχτή κρέμα...Αλλά πολύ νερουλή.Τι να πήγε στραβά?
    #
    Σχόλιο από ΜΑΡΙΑ ΜΑΡΩ, 4-11-12  
    ΤΗΝ ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΕΤΙΧΑ.ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ....ΤΟ ΓΑΛΑ ΤΟ ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ ΤΟ ΒΑΖΩ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΛΥΣΩ ΜΕ ΝΕΡΟ? Η ΣΑΝΤΥΓΗ ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΝΗ?ΕΓΩ ΕΒΑΛΑ ΣΚΟΝΗ..
    #
    Σχόλιο από yotakef, 16-11-12  
    Σας ευχαριστώ πολύ για τα πηρουνάκια!!!
    #
    Σχόλιο από jenny28, 30-4-13  
    γεια σας ,καλο πασχο ,επειδη μου φανηκε αρκετα ενδιαφερουσα η συνταγη θα ηθελα να ρωτησω αν τα μπισκοτα γινονται αρκετα μαλακά ?ρωταω γιατι αν μαλακωσουν πολυ μετα το γλυκο σπαει!!!!!ευχαριστω και περιμενω συντομα απαντηση!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από jenny28, 1-5-13  
    ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες σου να εισαι καλα θα το φτιαξω το γλυκο σε λιγες μερες και θα σου γραψω εντυπωσεις!!!!!!!Καλη ανασταση με υγεια!!!!!
    #
    Σχόλιο από SOFITSA, 9-9-13  
    Ήθελα απλώς να διευκρινήσω για την ΜΑΡΙΑ ΜΑΡΩ, μιας και δεν απαντήθηκε, ότι όπως λέει και η yotakef η σαντιγύ είναι morfat και όχι σκόνη και το ζαχαρούχο δεν είναι το κλασικό εβαπορέ, δηλαδή δεν το αραιώνουμε με νερό. Επίσης η κλασική διαδικασία για τη morfat είναι να τη χτυπήσεις πρώτα μόνη να αφρατέψει και μετά να ρίξεις το ζαχαρούχο. Ίσως γι' αυτό δεν πέτυχε σε κάποιους.
    #
    Σχόλιο από samakysta, 9-9-13  
    εγω φτιαχνω σαντιγυ φυτικη,,αυτη στο πρασινο χαρτινο κουτι.μπορω να την βαλω κι εδω?
    #
    Σχόλιο από yotakef, 14-9-13  
    Καλησπερα!ισως και να μπορεις!δεν το ξερω παντως αν το δοκιμασεις πες μας το αποτελεσμα!καλη επιτυχια!
    #
    Σχόλιο από stayroskatia, 25-7-14  
    Tα παιδιά και ο αντρας μου τρελάθηκαν...Εγω την βρήκα πολύ καλή.ΜΠΡΑΒΟ.Επειδή εχουμε κάποια θεματάκια με χοληστερίνες ,την έχει κάνει κανείς με νουνου 2% και ζάχαρη; Βγηκε καλή;Τι αναλογίες

    2 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από γιωτινι, 13-6-11  
    μιλαμε οτι ειναι απιστευτο.τοσο ευκολο μα τοσο τελειο.μπραβο
    #
    Σχόλιο από eirini358, 13-7-14  
    Κλασική αγαπημένη συνταγή που φτιάχνω χρόνια με την εξής παραλλαγή: 1. Το γάλα το ζεσταίνω λίγο και βουτάω γρηγορα τα μπισκότα κι αν έχω βάζω κιαι λίγο κακαο στο γάλα και 2. προσθέτω δύο κουταλίες της σούπας νεσκαφέ στην κρέμα(αν έχει κόκκους σε ένα πιατελάκι με ένα κουτάλι με την ανάποδη πιέζω να γίνει σκόνη) και γίνεται σουπερ! εύκολο και εύγευστο!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Νερό στη σοκολάτα: τι κάνουμε;
    Το “σοκολατένιο ατύχημα” και η λύση του Σαν...
    Σοκολατένια μυστικά
    Υπάρχει άλλο υλικό που να είναι τόσο θεσπέσιο; ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Γλυκά ψυγείου
    Ένα βιβλίο 55 αγαπημένων συνταγών, του/της MAGEIRISSA
    αγαπημενες συνταγες ψυγειου
    Ένα βιβλίο 23 αγαπημένων συνταγών, του/της katerina hon
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 76 αγαπημένων συνταγών, του/της xrusav
    glykakia special danay
    Ένα βιβλίο 13 αγαπημένων συνταγών, του/της anny2002
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 94 αγαπημένων συνταγών, του/της portokalopita