nikoleta1511
nikoleta1511 @cook_8498248

Μια συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου...Απλή και απολαυστική!

Λίγα μυστικά ακόμα

Δεν χρειάζεται να παγώσουν καλά οι κρέμες ή αντίστοιχα το γλυκό πριν μπει στο ψυγείο..Απλώς πρέπει να είναι δροσερά.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 2 λίτρα φρέσκο γάλα
  2. 1 και 1/4 φλ. ζάχαρη
  3. 8 κ.σ. corn flour (γεμάτες)
  4. 2 βανίλιες
  5. 2 συσκευασίες Double OREO
  6. 2 συσκευασίες OREO με γέμιση σοκολάτας
  7. 1 φλ. γάλα κρύο
  8. κουβερτούρα γάλακτος για την επικάλυψη(όχι απαραίτητα)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κρατάμε 1/2 λίτρο γάλα χωριστά και βάζουμε το υπόλοιπο σε κατσαρόλα με τη μισή ζάχαρη να ζεσταθεί. Την υπόλοιπη ζάχαρη τη ρίχνουμε μέσα στο κρύο γάλα. Προσθέτουμε την βανίλια και διαλύουμε το corn flour με το 1/2 λίτρο κρύο γάλα.

  2. 2

    Στη συνέχεια το ρίχνουμε μέσα στο ζεστό γάλα. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η κρέμα. Όταν η κρέμα μας είναι έτοιμη, την χωρίζουμε στα δυο.

  3. 3

    Στη μισή δόση προσθέτουμε την κουβερτούρα γάλακτος τριμμένη και ανακατεύουμε καλά.

  4. 4

    Αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν οι κρέμες και μέχρι να κρυώσουν τις σκεπάζουμε με ζελατίνα ή λαδόκολλα.(δεν χρειάζεται να παγώσουν τελείως,απλώς να είναι λίγο κρύες).

  5. 5

    Βουτάμε ένα ένα μπισκότο σε ένα μπολ με γάλα και στρώνουμε σε πυρίμαχο σκεύος.

  6. 6

    Αδειάζουμε από πάνω σε μια στρώση την κρύα σοκολάτα.

  7. 7

    Από πάνω απλώνουμε μια στρώση βουτηγμένα σε γάλα OREO και τα πατάμε λίγο για να μπουν στην κρέμα σοκολάτας.

  8. 8

    Αφήνουμε για 5 να σταθεί γιατί αλλιώς θα πεταχτούν στην επιφάνεια και αδειάζουμε σε στρώση την κρέμα βανίλιας.

  9. 9

    Τέλος γαρνίρουμε με OREO τα οποία τα βουτάμε πάλι στο γάλα.

  10. 10

    Το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο, μέχρι να παγώσει καλά, περίπου 1 ώρα. (Αν δεν θέλουμε να βάλουμε μπισκότα από πάνω τότε το αφήνουμε να κρυώσει το βάζουμε στο ψυγείο και πριν το σερβίρουμε τρίβουμε από πάνω κουβερτούρα γάλακτος)

Αντιδράσεις

Από

nikoleta1511
nikoleta1511 @cook_8498248
στις