Γλυκό ψυγείου με πορτοκαλάδα

Bαθμολογία: 4.5556
       
 
45 ψήφοι
Marvas, 03.07.08

Περιγραφή

Πρόκειται για ένα απλό γλυκό ψυγείου, με μπισκότα και κρέμα, αλλά από πάνω έχει πορτοκαλάδα.

Γλυκό ψυγείου με πορτοκαλάδα
photo: ANGOLINA

Συνταγή από:

Marvas

2 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 πακέτο άνθος αραβοσίτου γιώτης το μεγάλο (εκείνο που βράζει)
  • 3 ποτήρια γάλα
  • 3 ποτήρια πορτοκαλάδα χωρίς ανθρακικό
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Διάφορα γλυκά
Εποχιακά: Καλοκαιρινή
Διατροφή: Χορτοφαγική
Περιέχει: Γάλα
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 30' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Σε ένα τάπερ ή πιρεξ, βάζω μία στρώση πτι μπερ αφού τα έχω βουτήξει λίγο στο γάλα.
  2. Σε κατσαρολάκι βάζω τη μισή ποσότητα της κρέμας γιώτης + 1 ποτήρι ζάχαρη + 3 ποτήρια γάλα και το βράζω σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας, μέχρι να πήξει.
  3. Ρίχνω το μίγμα πάνω στα πτι-μπερ & βάζω άλλη μία στρώση μπισκότα.
  4. Σε κατσαρολάκι βάζω την υπόλοιπη κρέμα γιώτης και 1 ποτήρι ζάχαρη και 3 ποτήρια πορτοκαλάδα χωρίς ανθρακικό. Τα βράζω σε σιγανή φωτιά μέχρι να πήξει και το ρίχνω πάνω από τα μπισκότα.
  5. Αφού κρυώσει το γλυκό το τοποθετώ στο ψυγείο.

Καλή όρεξη!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Το γλυκό αυτό μας το είχε φτιάξει η μητέρα ενός φίλου από το Βόλο και το είχαμε λατρέψει. Αρχικά από την εμφάνιση δείχνει ότι είναι το κλασικό γλυκό με το ζελέ από πάνω, αλλά η γεύση δεν έχει καμία σχέση!!

Σχετικές συνταγές

    67 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από agoritsa, 4-7-08  
    Τι μου θύμισες με αυτό το γλυκό!!
    Τη μαμά μου και τα παιδικά μου χρόνια.
    Όμως εμείς το κάναμε με πορτοκαλάδα με ανθρακικό.Μπράβο!! Τέλειο!!
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 4-7-08  
    Το έφαγα πολύ πρόσφατα και μου έκανε μεγάλη εντύπωση.. Πολύ δροσιστικό και νόστιμο! Η κυρία που το είχε φτιάξει χρησιμοποιήσε πορτοκαλάδα "λουξ" (τύπου "έψα" δηλ., όχι fanta) και νομίζω ότι αυτό έκανε τη διαφορά!!! Μπράβο!
    #
    Σχόλιο από bouka_tsoukaliou, 5-7-08  
    Τι εννοείς το μεγάλο άνθος αραβοσίτου? η συσκευασία είναι μία αυτό στο φάκελο...
    #
    Σχόλιο από Marvas, 5-7-08  
    Το άνθος αραβοσίτου ξέρω ότι κυκλοφορεί και σε συσκευασία που έχει πολλές γεύσεις μαζί, μεταξύ των οποίων και βανίλια. Αυτό δεν μας κάνει. Επίσης, δεν κάνει και το άνθος αραβοσίτου στιγμής (που γίνεται και με κρύο γάλα) γιατί είναι πολύ μικρό!!
    #
    Σχόλιο από virginia, 5-7-08  
    Νομίζω ότι υπάρχει και ένα κουτί, όμοιο με αυτό που περιέχει τα πολλά φάκελα με τις διάφορες γεύσεις, που έχει χύμα μεγαλύτερη ποσότητα (με γεύση βανίλια βέβαια). Τώρα πόσο είναι σε γρ. δεν ξέρω...

    Πάντως, η μαμά μου κάνει χρόνια αυτό το γλυκό με τις εξής διαφορές: χρησιμοποιεί σαβαγιαρ, τα οποία μουσκεύει στο ζουμί μιας κονσέρβας ανανά, χρησιμοποιεί ένα μπουκάλι συμπηκνωμένου χυμού πορτοκαλιού (του 1lt) και τέλος στολίζει με τις φέτες ανανά από πάνω. Α, και βάζει πολύ λιγότερη ζάχαρη, τα 2/3 περίπου απ'όσο προτείνει το άνθος αραβοσίτου στην συσκευασία.
    Όσο chocoholic κι αν είμαι, η αλήθεια είναι ότι το γλυκάκι είναι αξεπέραστο!! Πολύ δροσιστικό και ελαφρύ!!
    #
    Σχόλιο από roulaan, 23-4-09  
    Το δοκιμασα εχθες και μαλλον απαγοητευτηκα.Η πρωτη στρωση πολυ πηχτη, η δευτερη πολυ αραιη και η πορτοκαλαδα επηξε σε περιεργα κομματακια.Και η γευση δεν μπορω να πω οτι ηταν η αναμενομενη.
    #
    Σχόλιο από milis, 23-6-09  
    και που να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή με τη γνήσια ΕΨΑ (όχι με άλλες "τύπου" ΕΨΑ...) αφού το είχε φτιάξει "η μητέρα ενός φίλου από το Βόλο" σίγουρα είχε μπλε πορτοκαλάδα ΕΨΑ και δικαίως το λατρέψατε/με!!!
    #
    Σχόλιο από Bambam, 23-6-09  
    Milis εχεις τοσο δικιο..κ εμενα η μαμα μου με εψα το εφτιαχνε κ ειναι ενα τελειο γλυκακι που το λατρευαμε τις ζεστες μερες κ μη!5 πιρουνακια..
    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 24-6-09  
    Νόστιμο και δροσερό αλλά μου γλύκιζε η κρέμα πορτοκαλάδας.(ΕΨΑ έβαλα).
    #
    Σχόλιο από frr, 25-6-09  
    afto to eftiaxna otan imoun mikri me tin aderfi mou :) oute poy thimomoun oti ipirxe :)
    einai teleia kai drosistiki!
    #
    Σχόλιο από dcroula, 27-6-09  
    Μου άρεσε πολύ.Με το που πάγωσε στο ψυγείο, έχει ήδη σχεδόν τελειώσει.Μπράβο, εύκολο, γρήγορο και δροσερό.
    #
    Σχόλιο από Aleksandra, 1-7-09  
    Το έφτιαξα σήμερα με φυσικό χυμό πορτοκάλι και χρησιμοποίησα κρέμα και σοκολάτα άνθος αραβοσίτου,γιατί δεν είχα ένα ολόκληρο βανίλια.Σε μια άκρη που δοκίμασα μου άρεσε πάρα πολύ.Φαντάζομαι άμα θα κρυώσει πως θα είναι!!!!!
    #
    Σχόλιο από MARILIA, 1-7-09  
    Kαι εγω το εκανα με φυσικο χυμο πορτοκαλι λαο αντι για βανιλια εβαλα σοκολατα....σοκολατα και πορτοκαλι ο συνδυασμος που σκοτωνει!!!
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 1-7-09  
    Λτρεμενο γλυκο ειναι και θελω να το φτιαξω και μετα τα πιρουνακια!!Εχω μια απορια επειδη δεν καταλαβαινω τι εννοειτε με το μεγαλο κουτι ανθος αραβοσιτου ποσα φακελακια να βαλω απο αυτα που βραζουν;
    #
    Σχόλιο από Tania, 1-7-09  
    Συγνώμη που απαντώ αντί για εσάς Marvas, απλά γι ανα βοηθήσω τη Λίζα..
    Λιζα μου δες εδώ.. αυτη ειναι η μεγάλη συσκευασία του Ανθους Αραβοσίτου που βράζει.. Αυτο που λες εσυ ειναι το ίδιο αλλα σε μικρότερη ποσοτητα σε φακελο.. Δεν ξερω τι διαφορά τους σε γραμμάρια.. http://www.jotis.gr/products.asp?pgid=41&mcid=10&m=18
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 1-7-09  
    Τανια μου ευχαριστω παρα πολυ αλλα δεν την βρισκω τη συσκευασια γι αυτο ρωτησα ποσα φακελακια.Εχετε υποψη αν τα Καρφουρ την πουλανε;Και παλι ευχαριστω Τανια μου!!!
    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 1-7-09  
    Λίζα η μεγάλη συσκευασία είναι 160 γρ.Υπολόγισε είναι περίπου 3,5 φακελάκια
    #
    Σχόλιο από strmel, 24-8-09  
    Δηλαδή δε βάζεις ζελέ; Εμένα η μαμά μου βάζει και ζελέ κεράσι απο πάνω. και για πορτοκαλάδα βάζει την Βιοχήμ αν την ξέρεις (αυτή που της βάζεις νερό για να την πιείς)
    #
    Σχόλιο από evisam, 29-6-10  
    Εύκολο και δροσερό γλυκάκι. Θυμίζει την παιδική μας ηλικία: κρεμούλα και πετι- μπέρ! Αρεσε και στα παιδιά μου που είναι πια έφηβοι. Το έφτιαξα με φρέσκο χυμό πορτοκαλιού, που τον σούρωσα.
    #
    Σχόλιο από 103, 9-7-10  
    Εχω φτιάξει πολύ καιρό τώρα αυτό το ωραίο γλυκάκι και ξέχασα να το βαθμολογήσω? 5 πηρουνάκια για την γεύση και την πρωτοτυπία! Εγώ χρησιμοποίησα πορτοκαλάδα με ανθρακικό, αυτή που είναι στο μπουκαλάκι και αντί για ζάχαρη πρόσθεσα στην κρέμα ζαχαρίνη. Την δεύτερη που το έφτιαξα αντικατέστησα τα πτι-μπέρ με cream crackers σίκαλης. Επίσης πολύ ωραίο! Ευχαριστούμε που μοιράστηκες την συνταγή μαζί μας!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>

    55 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από agoritsa, 4-7-08  
    Τι μου θύμισες με αυτό το γλυκό!!
    Τη μαμά μου και τα παιδικά μου χρόνια.
    Όμως εμείς το κάναμε με πορτοκαλάδα με ανθρακικό.Μπράβο!! Τέλειο!!
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 4-7-08  
    Το έφαγα πολύ πρόσφατα και μου έκανε μεγάλη εντύπωση.. Πολύ δροσιστικό και νόστιμο! Η κυρία που το είχε φτιάξει χρησιμοποιήσε πορτοκαλάδα "λουξ" (τύπου "έψα" δηλ., όχι fanta) και νομίζω ότι αυτό έκανε τη διαφορά!!! Μπράβο!
    #
    Σχόλιο από bouka_tsoukaliou, 5-7-08  
    Τι εννοείς το μεγάλο άνθος αραβοσίτου? η συσκευασία είναι μία αυτό στο φάκελο...
    #
    Σχόλιο από Marvas, 5-7-08  
    Το άνθος αραβοσίτου ξέρω ότι κυκλοφορεί και σε συσκευασία που έχει πολλές γεύσεις μαζί, μεταξύ των οποίων και βανίλια. Αυτό δεν μας κάνει. Επίσης, δεν κάνει και το άνθος αραβοσίτου στιγμής (που γίνεται και με κρύο γάλα) γιατί είναι πολύ μικρό!!
    #
    Σχόλιο από virginia, 5-7-08  
    Νομίζω ότι υπάρχει και ένα κουτί, όμοιο με αυτό που περιέχει τα πολλά φάκελα με τις διάφορες γεύσεις, που έχει χύμα μεγαλύτερη ποσότητα (με γεύση βανίλια βέβαια). Τώρα πόσο είναι σε γρ. δεν ξέρω...

    Πάντως, η μαμά μου κάνει χρόνια αυτό το γλυκό με τις εξής διαφορές: χρησιμοποιεί σαβαγιαρ, τα οποία μουσκεύει στο ζουμί μιας κονσέρβας ανανά, χρησιμοποιεί ένα μπουκάλι συμπηκνωμένου χυμού πορτοκαλιού (του 1lt) και τέλος στολίζει με τις φέτες ανανά από πάνω. Α, και βάζει πολύ λιγότερη ζάχαρη, τα 2/3 περίπου απ'όσο προτείνει το άνθος αραβοσίτου στην συσκευασία.
    Όσο chocoholic κι αν είμαι, η αλήθεια είναι ότι το γλυκάκι είναι αξεπέραστο!! Πολύ δροσιστικό και ελαφρύ!!
    #
    Σχόλιο από roulaan, 23-4-09  
    Το δοκιμασα εχθες και μαλλον απαγοητευτηκα.Η πρωτη στρωση πολυ πηχτη, η δευτερη πολυ αραιη και η πορτοκαλαδα επηξε σε περιεργα κομματακια.Και η γευση δεν μπορω να πω οτι ηταν η αναμενομενη.
    #
    Σχόλιο από milis, 23-6-09  
    και που να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή με τη γνήσια ΕΨΑ (όχι με άλλες "τύπου" ΕΨΑ...) αφού το είχε φτιάξει "η μητέρα ενός φίλου από το Βόλο" σίγουρα είχε μπλε πορτοκαλάδα ΕΨΑ και δικαίως το λατρέψατε/με!!!
    #
    Σχόλιο από Bambam, 23-6-09  
    Milis εχεις τοσο δικιο..κ εμενα η μαμα μου με εψα το εφτιαχνε κ ειναι ενα τελειο γλυκακι που το λατρευαμε τις ζεστες μερες κ μη!5 πιρουνακια..
    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 24-6-09  
    Νόστιμο και δροσερό αλλά μου γλύκιζε η κρέμα πορτοκαλάδας.(ΕΨΑ έβαλα).
    #
    Σχόλιο από frr, 25-6-09  
    afto to eftiaxna otan imoun mikri me tin aderfi mou :) oute poy thimomoun oti ipirxe :)
    einai teleia kai drosistiki!
    #
    Σχόλιο από dcroula, 27-6-09  
    Μου άρεσε πολύ.Με το που πάγωσε στο ψυγείο, έχει ήδη σχεδόν τελειώσει.Μπράβο, εύκολο, γρήγορο και δροσερό.
    #
    Σχόλιο από Aleksandra, 1-7-09  
    Το έφτιαξα σήμερα με φυσικό χυμό πορτοκάλι και χρησιμοποίησα κρέμα και σοκολάτα άνθος αραβοσίτου,γιατί δεν είχα ένα ολόκληρο βανίλια.Σε μια άκρη που δοκίμασα μου άρεσε πάρα πολύ.Φαντάζομαι άμα θα κρυώσει πως θα είναι!!!!!
    #
    Σχόλιο από MARILIA, 1-7-09  
    Kαι εγω το εκανα με φυσικο χυμο πορτοκαλι λαο αντι για βανιλια εβαλα σοκολατα....σοκολατα και πορτοκαλι ο συνδυασμος που σκοτωνει!!!
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 1-7-09  
    Λτρεμενο γλυκο ειναι και θελω να το φτιαξω και μετα τα πιρουνακια!!Εχω μια απορια επειδη δεν καταλαβαινω τι εννοειτε με το μεγαλο κουτι ανθος αραβοσιτου ποσα φακελακια να βαλω απο αυτα που βραζουν;
    #
    Σχόλιο από Tania, 1-7-09  
    Συγνώμη που απαντώ αντί για εσάς Marvas, απλά γι ανα βοηθήσω τη Λίζα..
    Λιζα μου δες εδώ.. αυτη ειναι η μεγάλη συσκευασία του Ανθους Αραβοσίτου που βράζει.. Αυτο που λες εσυ ειναι το ίδιο αλλα σε μικρότερη ποσοτητα σε φακελο.. Δεν ξερω τι διαφορά τους σε γραμμάρια.. http://www.jotis.gr/products.asp?pgid=41&mcid=10&m=18
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 1-7-09  
    Τανια μου ευχαριστω παρα πολυ αλλα δεν την βρισκω τη συσκευασια γι αυτο ρωτησα ποσα φακελακια.Εχετε υποψη αν τα Καρφουρ την πουλανε;Και παλι ευχαριστω Τανια μου!!!
    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 1-7-09  
    Λίζα η μεγάλη συσκευασία είναι 160 γρ.Υπολόγισε είναι περίπου 3,5 φακελάκια
    #
    Σχόλιο από strmel, 24-8-09  
    Δηλαδή δε βάζεις ζελέ; Εμένα η μαμά μου βάζει και ζελέ κεράσι απο πάνω. και για πορτοκαλάδα βάζει την Βιοχήμ αν την ξέρεις (αυτή που της βάζεις νερό για να την πιείς)
    #
    Σχόλιο από evisam, 29-6-10  
    Εύκολο και δροσερό γλυκάκι. Θυμίζει την παιδική μας ηλικία: κρεμούλα και πετι- μπέρ! Αρεσε και στα παιδιά μου που είναι πια έφηβοι. Το έφτιαξα με φρέσκο χυμό πορτοκαλιού, που τον σούρωσα.
    #
    Σχόλιο από 103, 9-7-10  
    Εχω φτιάξει πολύ καιρό τώρα αυτό το ωραίο γλυκάκι και ξέχασα να το βαθμολογήσω? 5 πηρουνάκια για την γεύση και την πρωτοτυπία! Εγώ χρησιμοποίησα πορτοκαλάδα με ανθρακικό, αυτή που είναι στο μπουκαλάκι και αντί για ζάχαρη πρόσθεσα στην κρέμα ζαχαρίνη. Την δεύτερη που το έφτιαξα αντικατέστησα τα πτι-μπέρ με cream crackers σίκαλης. Επίσης πολύ ωραίο! Ευχαριστούμε που μοιράστηκες την συνταγή μαζί μας!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    4 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από nanat, 23-4-13  
    Σκεφτομαι να το ξαναφτιαξω!!Θα του πηγαινε να βαλω πτι μπερ με σοκολατα;
    #
    Σχόλιο από Σουηδός Μάγειρας, 25-4-13  
    Νανούκα, αντικαθιστάς το άνθος αραβοσίτου,με custard powder,την οποία βρίσκεις ευρέως στο εξωτερικό..
    #
    Σχόλιο από KIP, 31-5-13  
    Καλημέρα, μπορούμε να αντικαταστήσουμε την πορτοκαλάδα με κάποιον άλλο χυμό; Για παράδειγμα φρούτα του δάσους ή ροδάκινο;
    #
    Σχόλιο από Μίου, 13-9-13  
    Την εχει κανει κανείς με τη κρεμα ζαχαροπλαστικής Γιώτης; ή έστω με το άνθος αραβοσίτου που δε χρειάζεται βρασιμο;

    Η ζάχαρη παίζει κάποιο ρόλο στο πήξιμο ή μόνο για να γλυκάνει το γλυκό τη βάζουμε; γιατί λέω να μη βάλω καθόλου έξτρα ζάχαρη, η πορτοκαλαδα ειναι αρκετα γλυκια από μόνη της νομίζω.

    8 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από Πανδώρα, 25-3-11  
    Το πρόσφερα σε τραπέζι και ενθουσιάστηκαν ολοι!!!Έκανα μικρομετατροπές:βούτηξα τα μπισκότα σε μίγμα γάλακτος και λικέρ,και διακόσμησα το γλυκό με καβουρδισμένα αμύγδαλα,τρούφα και ροδέλες απο γλυκό περγαμόντο.
    #
    Σχόλιο από katia83, 12-3-12  
    Αγαπημένο γλυκάκι. Εμένα η μαμά μου το έφτιαχνε με πορτοκαλάδα με ανθρακικό και από πάνω έκοβε φέτες ροδάκινο κομπόστα που το απογείωνε!
    #
    Σχόλιο από chocofay, 24-5-12  
    Εγώ αγοράζω δύο φακέλους και φτιάχνω το ένα κανονικά και στον δεύτερο αντικαθιστώ το γάλα με την πορτοκαλάδα. Βάζω πάνω όμως την κρέμα και τρίβω λίγο μπισκότο για καλύτερη εμφάνιση. Καλή παραλλαγή είναι αντί για πορτοκαλάδα (με σπιτική είναι καλύτερο) να βάλετε χυμό βύσσινο ή ροδάκινο.
    #
    Σχόλιο από strmel, 25-5-12  
    emeis to kanoume diaforetika.. sto katw meros h portokala (bioxum bazoume), meta ta mpiskota,meta h krema k apo panw zele kerasi.. milame gia aaallh fash.. dokimaste to..
    #
    Σχόλιο από Effie A, 25-4-13  
    # εγω το κανω με τρεις στρωσεις μπισκοτα +κρεμα βανιλλιας,μπισκοτα+κρεμα σοκολατας , μπισκοτα +την κρεμα με το χυμο πορτοκαλι.
    #
    Σχόλιο από strmel, 5-6-13  
    #
    Σχόλιο από TyposNyxterinos, 14-7-13  
    Καταρχάς, ευχαριστώ που μας θύμισες αυτό το τόσο αγαπημένο καλοκαιρινό γλυκάκι (Βολιώτισσα γαρ), είχα να το φτιάξω κάτι χρόνια. Ξεκίνησα λοιπόν όλο χαρά να το φτιάξω, όμως στην πορεία διαπίστωσα πως οι αναλογίες που δίνονται στη συνταγή, δεν είναι οι σωστές.
    Γράφεις ένα φάκελο άνθος αραβοσίτου Γιώτης, το μεγάλο. Σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής, για να φτιάξουμε την κρέμα, χρησιμοποιούμε το μισό άνθος αραβοσίτου και 3 ποτήρια γάλα.
    Η μεγάλη συσκευασία Γιώτης περιέχει έναν φάκελο των 160 γραμμαρίων, άρα ο μισός είναι 80 γραμμάρια. Σ' αυτή την ποσότητα άνθους αραβοσίτου, τα 3 ποτήρια γάλα είναι λίγα (εκτός κι αν το ποτήρι που το μετράμε έχει χωρητικότητα πολύ περισσότερη από 250ml=1 φλ. τσαγιού).
    Αν δείτε τις οδηγίες πάνω στο κουτί γράφει "6 κοφτές κουταλιές της σούπας άνθος αραβοσίτου γιώτης, 3 1/2 φλιτζάνια του τσαγιού γάλα".
    Τα 80 γραμμάρια, το μισό δηλαδή, είναι σχεδόν 12 κοφτές κουταλιές της σούπας, άρα χρειαζόμαστε 6 1/2 - 7 φλιτζάνια του τσαγιού γάλα.
    Το ίδιο ισχύει και για την πορτοκαλάδα, αλλιώς φοβάμαι πως θα πήξει σαν... στόκος.
    Το έφτιαξα με τις αναλογίες που προτείνει πάνω η συσκευασία και βγήκε μια χαρά.
    Οι υπόλοιποι που το φτιάξατε με τις αναλογίες της συνταγής σας βγήκε εντάξει;
    Επίσης, μια παραλλαγή που κάνω, σύμφωνα με τη δική μου συνταγή, είναι ότι φτιάχνω ένα ελαφρύ σιρόπι (1 κούπα νερό, 1 κούπα ζάχαρη, φλούδα ενός λεμονιού) και ραντίζω τα μπισκότα. Βάζοντας τη ζάχαρή μου εκεί, κρατώ πολύ λιγότερη για τις στρώσεις του γλυκού (3 κουταλιές της σούπας στην κρέμα κι άλλες τόσες στην πορτοκαλάδα).
    Τέλος, η πορτοκαλάδα ΕΨΑ χωρίς ανθρακικό κάνει τη διαφορά. Αμέσως επόμενη η ΛΟΥΞ (εκτός κι αν έχουμε φυσικό χυμό από γλυκά πορτοκάλια).
    #
    Σχόλιο από EY4, 14-7-13  
    είναι υπέροχη η συνταγή τιν έκανε η μαμά μου πολύ παλιά!κ την έψαχνα να την βρω! την έχω κάνει 6 φορές σε 2 μήνες. εγώ αντί για πορτοκάλι έβαλα το τσάι που είναι μέσα στα φακελάκια σε διάφορες γεύσεις(ροδάκινο) κ έγινε τέλειο!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Γλυκά ψυγείου
    Ένα βιβλίο 55 αγαπημένων συνταγών, του/της MAGEIRISSA
    Γλυκά
    Ένα βιβλίο 161 αγαπημένων συνταγών, του/της Nostimoula
    Γλυκιες αμαρτιες
    Ένα βιβλίο 146 αγαπημένων συνταγών, του/της aggelikikom
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 183 αγαπημένων συνταγών, του/της ursula
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 39 αγαπημένων συνταγών, του/της anny2002