Marvas
Marvas @cook_8451191
Αθήνα,Ελλάδα

Πρόκειται για ένα απλό γλυκό ψυγείου, με μπισκότα και κρέμα, αλλά από πάνω έχει πορτοκαλάδα.

Recipe by Marvas

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

23 Minutes
  1. 1 πακέτο άνθος αραβοσίτου γιώτης το μεγάλο (εκείνο που βράζει)
  2. 3 ποτήρια γάλα
  3. 3 ποτήρια πορτοκαλάδα χωρίς ανθρακικό
  4. 2 ποτήρια ζάχαρη
  5. 2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ένα τάπερ ή πυρέξ, βάζω μία στρώση πτι μπερ αφού τα έχω βουτήξει λίγο στο γάλα.

  2. 2

    Σε κατσαρολάκι βάζω τη μισή ποσότητα της κρέμας γιώτης + 1 ποτήρι ζάχαρη + 3 ποτήρια γάλα και το βράζω σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας, μέχρι να πήξει.

  3. 3

    Ρίχνω το μίγμα πάνω στα πτι-μπερ & βάζω άλλη μία στρώση μπισκότα.

  4. 4

    Σε κατσαρολάκι βάζω την υπόλοιπη κρέμα γιώτης και 1 ποτήρι ζάχαρη και 3 ποτήρια πορτοκαλάδα χωρίς ανθρακικό. Τα βράζω σε σιγανή φωτιά μέχρι να πήξει και το ρίχνω πάνω από τα μπισκότα.

  5. 5

    Αφού κρυώσει το γλυκό το τοποθετώ στο ψυγείο.

Αντιδράσεις

Σχόλια (67)

agoritsa
agoritsa @cook_8450661
Τι μου θύμισες με αυτό το γλυκό!!
Τη μαμά μου και τα παιδικά μου χρόνια.
Όμως εμείς το κάναμε με πορτοκαλάδα με ανθρακικό.Μπράβο!! Τέλειο!!

Από

Marvas
Marvas @cook_8451191
στις
Αθήνα,Ελλάδα

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα