Γλυκό ψυγείου με ροδάκινο
Είναι ενα πεντανόστιμο γλυκο που σερβίρεται στο Πήλιο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Ισως να μη χρειαστεί όλο το σιρόπι της κομπόστας. Έγω συνήθως κρατάω λίγο.
Υλικά
-
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
-
250 γρ μαργαρίνη
-
1 κούτι γάλα εβαπορέ
-
1 garni
-
1 κομπόστα ροδάκινο
-
3 πακέτα μπισκότα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Στραγγίζουμε την κομπόστα και την ψιλοκόβουμε.
-
2
Το σιρόπι το κρατάμε σε ένα μπόλ γιατί θα το χρειαστούμε.
-
3
Σπάζουμε τα μπισκότα.
-
4
Ανακατεύουμε τα μπισκότα με τα κομμάτια της κομπόστας.
-
5
Σε ενα μπόλ χτυπάμε το ζαχαρούχο με τη μαργαρίνη και σε ένα άλλο το εβαπόρε με το garni.
-
6
Κατοπιν παίρνουμε το μίσο μείγμα σαντίγης και το βάζουμε μέσα στήν κρέμα απο τη μαργαρίνη και το ζαχαρούχο και τα ανακατεύουμε να γίνουν ομοιομόρφα.
-
7
Επειτα αδειάζουμε το σιρόπι μέσα στα μπισκότα, προσθέτουμε και την κρέμα, τα ανακατεύουμε ολα μάζι και τα στρωνούμε σε ένα ορθογώνιο μπόλ.
-
8
Τέλος γαρνίρουμε με το garni που εχούμε κρατήσει και βάζουμε το γλυκο στο ψυγειο.
Σχόλια (9)