Γλυκό ψυγείου πορτοκάλι
Δροσερό γλυκάκι με γιαούρτι, μπισκότα και γεύση πορτοκάλι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να προσθέσετε κανέλα, ξύσμα πορτοκαλιού, ίσως και λίγη ζάχαρη μιας και δεν είναι πολύ γλυκό. Αντί για γάλα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κρέμα γάλακτος. Γίνεται και με γεμιστά μπισκότα πορτοκάλι, λεμόνι ή βανίλια.
Υλικά
-
1 φακελάκι ζελέ πορτοκάλι
-
0.5 κούπα νερό βραστό νερό
-
1 και μισή κούπα γάλα
-
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
-
0.5 πακέτο μπισκότα πτι μπερ ή μιράντα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Διαλύουμε το ζελέ στο βραστό νερό.
-
2
Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε καλά.
-
3
Προσθέτουμε το γιαούρτι και χτυπάμε λίγο στο μίξερ για να διαλυθεί και να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα.
-
4
Το αφήνουμε να κρυώσει λιγάκι.
-
5
Σπάμε τα μπισκότα και τα πετάμε σε φόρμα ή ταψάκι ή τάπερ ή πυρέξ.
-
6
Ρίχνουμε πάνω στα μπισκότα το μείγμα και τα αφήνουμε να κολυμπήσουν μέσα του, δεν είναι ανάγκη να μείνουν κάτω.
-
7
Βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια