Γλυκό Ψυγείου της Σοφίας
Εύκολο τουρτοειδές γλυκάκι για γενέθλια και λοιπές εορταστικές εκδηλώσεις... με λίγο άρωμα καφέ.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν αντί για σαβαγιάρ προτιμάτε τα κλασσικά πτι-μπερ, αφαιρέστε ζάχαρη, γιατί αλλιώς γίνεται πολύ γλυκό.
Υλικά
-
600 γρ. σαβαγιάρ
-
1 κουτί μόρφατ
-
250 γρ μαργαρίνη
-
350 γρ. ζάχαρη άχνη
-
3 βανίλιες
-
κακάο (δεν θυμάμαι ακριβώς ποσότητα, ίσα να πάρει μια γλυκιά μπεζ-καστανή απόχρωση το μείγμα)
-
2-3 κ.σ. νες καφέ
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βρέχω τα μισά σαβαγιάρ με χλιαρό γάλα και τα στρώνω σε ένα μεγάλο ταψί/πυρέξ/τάπερ.
-
2
Χτυπάω τη μαργαρίνη με 1 φλ. ζάχαρη και προσθέτω τους κρόκους, τις βανίλιες και το κακάο.
-
3
Στρώνω την κρέμα στα σαβαγιάρ και ετοιμάζω κανονικά τον καφέ με μπόλικο νερό.
-
4
Βρέχω τα άλλα μισά σαβαγιάρ με τον καφέ και τα βάζω πάνω από την κρέμα.
-
5
Χτυπάω το μόρφατ με 1 φλ. ζάχαρη και λίγο κακάο. Απλώνω από πάνω την κρέμα και στολίζω με τρούφα ή τριμμένη σοκολάτα.
Σχόλια (12)