Γλυκό σταφύλι της μαμάς
Αυτό το γλυκάκι σταφύλι το φτιάχνει η μανούλα μου και το "τσακίζω" σε μηδέν χρόνο! Eίναι το κάτι άλλο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Συνοδεύει τέλεια το στραγγιστό γιαούρτι!Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
-
1 κιλό σταφύλια ( καθαρό βάρος)
-
500 γρ. ζάχαρη
-
150 γρ. νερό
-
1 βανίλια
-
χυμό λεμονιού
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε και στεγνώνουμε τις ρώγες.
-
2
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και τη βανίλια και την τοποθετούμε στη φωτιά.
-
3
Όταν το σιρόπι αρχίζει να βράζει προσθέτουμε τις ρόγες του σταφυλιού και κουνάμε σταδιακά την κατσαρόλα για να μην κολλήσει το γλυκό.
-
4
Βράζουμε για 10 λεπτά και αποσύρουμε την κατσαρόλα αμέσως από τη φωτιά (για να μην σουφρώσει).
-
5
Σκεπάζουμε με μια πετσέτα
-
6
Και ξαναβράζουμε το γλυκό την επόμενη μέρα μέχρι να δέσει.
-
7
Προς το τέλος προσθέτουμε χυμό λεμονιού για να μη ζαχαρώσει το γλυκό μας.
Σχόλια (73)