Γλυκό Σταφύλι
Λίγα μυστικά ακόμα
Ανάλογα με τα γούστα σας και το σταφύλι σας, μπορείτε να βάλετε μέχρι και τη μισή ζάχαρη απ' όσο λέει η συνταγή.
Υλικά
-
2 κιλά σταφύλια
-
2 κιλά ζάχαρη
-
1 φλ. νερό
-
χυμός 1 λεμονιού
-
1 βανίλια
-
100 γρ. αμύγδαλα κομμένα στα τέσσερα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένετε καλά τα σταφύλια και τα αφήνετε να στεγνώσουν. Βάλτε το σταφύλι μαζί με τη ζάχαρη και το νερό σε μια κατσαρόλα και αφήστε τα να βράσουν για 10 λεπτά. Κατεβάστε την κατσαρόλα από τη φωτιά, σκεπάστε τη με μια υφασμάτινη πετσέτα και αφήστε τη έτσι για 24 ώρες.
-
2
Την επόμενη μέρα ξαναβάλτε την κατσαρόλα να βράσει σε πολύ δυνατή φωτιά, μέχρι να "δέσει" το σιρόπι. Λίγο πριν το τέλος προσθέστε το λεμόνι, τη βανίλια και τα αμύγδαλα. Ο χυμός λεμονιού δρα ως αντισηπτικό και συντηρητικό, γιαυτό είναι απαράιτητος.
-
3
Αφήστε το γλυκό να κρυώσει καλά και βάλτε το σε γυάλινα βάζα αποστειρωμένα.
Σχόλια (153)