Γλυκό του κουταλιού καρότο

Bαθμολογία: 4.5833
       
 
12 ψήφοι
MARMAD, 18.03.08
Γλυκό του κουταλιού καρότο
photo: feggaraki

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλό καρότα
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • μισό ποτήρι γλυκόζη
  • 2-3 κουταλιές χυμό λεμόνι
  • 2 βανίλιες
  • 1 ποτηρι κανονικό νερό
Στα γρήγορα
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Δυσκολία: Μέχρι 4 υλικά
Νηστίσιμα: Νηστίσιμα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Τρίβουμε στον τρίφτη τα καρότα και τα στραγγίζουμε πολύ καλά.
  2. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με το νερό ή αν θέλουμε, το ζουμί απο τα καρότα και τα βράζουμε για 5 λεπτά να μαραθεί λίγο το καρότο.
  3. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη ζάχαρη και την γλυκόζη και τα βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι.
  4. Τέλος, σβήνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε τη βανίλια και το χυμό του λεμονιού.

Λίγα μυστικά ακόμα

Δε θα βράσουμε πολύ το γλυκό, γιατί ζαχαρώνει εύκολα!

Διατροφή χωρίς γλουτένη

Για να γίνει η συνταγή ασφαλής για αυτούς που ακολουθούν διατροφή χωρίς γλουτένη κάντε τα εξής:

  • σιγουρευτείτε για τη βανίλια και τη γλυκόζη.

Σχετικές συνταγές

Μαρμελάδα Καρότο Μαρμελάδα Καρότο
4.6111
       
       
(18)

    20 Όλα

    #
    Σχόλιο από akilina, 20-3-08  
    Την έχω δοκιμάσει και είναι πολύ ωραία! Τριμμένο όμως το καρότο δεν θυμίζει λίγο μαρμελάδα; Δοκίμασέ το με τρυφερά καροτάκια κομμένα σε κομματάκια.
    #
    Σχόλιο από roulaan, 8-4-08  
    Μολις το εφτιαξα και κρυωνει.Τελειο...Εγω του προσθεσα και ασπρισμενα μυγδαλακια, 2 κανελλιτσες και 1 κουταλια μελι στην τελευταια βραση.Τι γλυκεια νηστεια που ειναι αυτη....
    #
    Σχόλιο από ΜΑΡΙΛΕΤΑ, 22-3-09  
    Τελειο!! Σαν κυδωνι μου κανει!Οποιος το δοκιμασε δεν καταλαβε οτι ηταν καροτο!!!
    Μπραβο! Ευχαριστουμε!
    #
    Σχόλιο από ace, 1-11-09  
    μπραβο για τη συνταγη,ενθουσιαστηκαν οσοι το δοκιμασαν,μονο ο αντρας μου που με ειδε να το φτιαχνω ηξερε τι ειναι.να σαι καλα,τα πιρουνακια απο ολους μας!
    #
    Σχόλιο από feggaraki, 17-11-09  
    Πολύ ωραίο το γλυκό ,αν και στην αρχή το φοβόμουνα...Εγω δεν τα έτριψα ,τα έκοψα λεπτές φέτες..μια χαρά ήταν.Μπράβο!
    #
    Σχόλιο από marian79, 19-4-10  
    ax polu xarhka pou brhka epitelous auth th suntagh.thn eftiaxne h mama mou.dustuxos omos thn exasa mikrh kai kaneis den eixe th suntagh..tha th ftiakso kai tha bathmologhso suntoma.:))
    #
    Σχόλιο από bebe.lily29, 21-8-10  
    ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΦΙΛΙ ΜΟΥ ΕΚΑΝΑ ΤΟ ΚΑΡΟΤΑΚΙ,ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΑΠΛΑ ΒΓΗΚΕ ΠΟΛΥ ΓΛΥΚΙΣΜΑ.ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ Η ΓΛΥΚΟΖΗ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΟΤΙΚΗ ΕΦΟΣΟΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ;
    #
    Σχόλιο από MARMAD, 23-8-10  
    αγαπητή bebe lily ναι, βάζουμε γλυκόζη για να δέσει καλύτερα το σιρόπι. σου εύχομαι καλή επιτυχία!
    #
    Σχόλιο από Lilly11, 9-10-10  
    Δεν ξέρω, αν έκανα κάτι λάθος...Αλλά δεν μου πέτυχε...Είναι αρκετά σκληρό το καρότο -όπως και το φρέσκο, και σαν γεύση έχει του φρέσκου,με ένα γλυκό σιρόπι....Ίσως, έπρεπε να το αφήσω περισσότερη ώρα στην αρχή, για να "μαραθεί"....
    #
    Σχόλιο από m54, 13-10-10  
    Εδώσα τα πεντε πηρουνάκια μου να μην το ξεχάσω. Είναι η δευτερη φορά που το φτιαχνω κι εχω ξετρελαθεί. Κι εγω εβαλα δυο ξυλάκια κανελα και λίγα αμυγδαλα και αυτή τη φορά θα το φτιαξω με ακατεργαστη ζάχαρη (την καστανή). Οποιος το εχει δοκιμάσει εχει πει τα καλύτερα.
    #
    Σχόλιο από m54, 14-10-10  
    Μια μικρή διόρθωση. Η καφε ζάχαρη του χαλαει το χρώμα. Μπορεί να είναι πιο υγιεινη αλλά δεν το συνιστώ , τώρα που το δοκίμασα. Στη γευση βεβαια δεν εχει καμια διαφορά.
    #
    Σχόλιο από ΘΩΜΙΤΣΑ, 10-2-11  
    ειναι τελειο το γλυκακι καροτακι.αξιζει πολλα πολλα πειρουνακια.εφτιαξα 4 βαζακια και γλειφω τα δαχτυλακια μου.συγχαρητηριακια!!!ειναι τελειουλι απιθανουλι και μυρωδατουλι!
    #
    Σχόλιο από γιουλιτσα, 10-2-11  
    τελιο πολι καλο η μανουλιτσα μου ξετρελαθικε ο σιζιγουλις μου επαθε λα λα δεν εχουν ξαναφαι τετιο γλικακι εχο πολεσ παραγκελιες απο πολες φιλεναδιτσες να φτιαξο απλα τελιο
    #
    Σχόλιο από tortilla, 8-5-11  
    Καλησπέρα, μόλις έφτιαξα το γλυκάκι. Έκανα όμως μια μικρή παράλειψη ως αρχάρια...ξέχασα να ρίξω το λεμονάκι. Αυτό θα επηρεάσει και τη γεύση του ή λειτουργεί μόνο ως συντηρητικό??
    #
    Σχόλιο από alien, 13-9-12  
    ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΟΠΟΙΑ ΞΕΡΕΙ ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ.ΠΟΣΗ ΩΡΑ ΝΑ ΒΡΑΣΩ ΤΟ ΚΑΡΟΤΟ ΠΕΡΙΠΟΥ!!ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΩ !!!!ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ ΜΕ ΠΙΡΟΥΝΑΚΙΑ.
    #
    Σχόλιο από parosfun, 18-8-13  
    Τέλειο, ακριβώς όπως το είχα φάει σε ένα μαγαζί και είχα ενθουσιαστεί. Μόνο που έβαλα αρκετά λιγότερη ζάχαρη, λίγο περισσότερο από την μισή. Άσε που είναι και από τα πιο οικονομικά γλυκά...
    #
    Σχόλιο από parosfun, 19-8-13  
    SOS: Δεν ξέρω τι συνέβει και δυστυχώς την τρίτη μέρα μου ζαχάρωσε, τι μπορεί να έφταιξε; Δεν μου έχει ξανασυμβεί σε κανένα από τα γλυκά του κουταλιού που έχω φτιάξει. Υπάρχει κανένας τρόπος να το σώσω γιατί είναι κρίμα και είναι και τόσο νόστιμο...
    #
    Σχόλιο από MARMAD, 20-8-13  
    Αγαπητή parofun δεν ξέρω γιατί σου συνέβη αυτό
    Εγώ αφού το έφτιαξα, το διατήρησα για αρκετές ημέρες στο ψυγείο.
    #
    Σχόλιο από tz. konstantina, 21-8-13  
    Πόση ώρα περίπου χρειάζεται για να δέσει το σιρόπι? Σε ποιά θερμοκρασία βράζουμε το γλυκο?
    #
    Σχόλιο από georgia.G.K, 15-2-14  

    15 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από akilina, 20-3-08  
    Την έχω δοκιμάσει και είναι πολύ ωραία! Τριμμένο όμως το καρότο δεν θυμίζει λίγο μαρμελάδα; Δοκίμασέ το με τρυφερά καροτάκια κομμένα σε κομματάκια.
    #
    Σχόλιο από roulaan, 8-4-08  
    Μολις το εφτιαξα και κρυωνει.Τελειο...Εγω του προσθεσα και ασπρισμενα μυγδαλακια, 2 κανελλιτσες και 1 κουταλια μελι στην τελευταια βραση.Τι γλυκεια νηστεια που ειναι αυτη....
    #
    Σχόλιο από ΜΑΡΙΛΕΤΑ, 22-3-09  
    Τελειο!! Σαν κυδωνι μου κανει!Οποιος το δοκιμασε δεν καταλαβε οτι ηταν καροτο!!!
    Μπραβο! Ευχαριστουμε!
    #
    Σχόλιο από ace, 1-11-09  
    μπραβο για τη συνταγη,ενθουσιαστηκαν οσοι το δοκιμασαν,μονο ο αντρας μου που με ειδε να το φτιαχνω ηξερε τι ειναι.να σαι καλα,τα πιρουνακια απο ολους μας!
    #
    Σχόλιο από feggaraki, 17-11-09  
    Πολύ ωραίο το γλυκό ,αν και στην αρχή το φοβόμουνα...Εγω δεν τα έτριψα ,τα έκοψα λεπτές φέτες..μια χαρά ήταν.Μπράβο!
    #
    Σχόλιο από marian79, 19-4-10  
    ax polu xarhka pou brhka epitelous auth th suntagh.thn eftiaxne h mama mou.dustuxos omos thn exasa mikrh kai kaneis den eixe th suntagh..tha th ftiakso kai tha bathmologhso suntoma.:))
    #
    Σχόλιο από bebe.lily29, 21-8-10  
    ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΦΙΛΙ ΜΟΥ ΕΚΑΝΑ ΤΟ ΚΑΡΟΤΑΚΙ,ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΑΠΛΑ ΒΓΗΚΕ ΠΟΛΥ ΓΛΥΚΙΣΜΑ.ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ Η ΓΛΥΚΟΖΗ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΟΤΙΚΗ ΕΦΟΣΟΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ;
    #
    Σχόλιο από Lilly11, 9-10-10  
    Δεν ξέρω, αν έκανα κάτι λάθος...Αλλά δεν μου πέτυχε...Είναι αρκετά σκληρό το καρότο -όπως και το φρέσκο, και σαν γεύση έχει του φρέσκου,με ένα γλυκό σιρόπι....Ίσως, έπρεπε να το αφήσω περισσότερη ώρα στην αρχή, για να "μαραθεί"....
    #
    Σχόλιο από m54, 13-10-10  
    Εδώσα τα πεντε πηρουνάκια μου να μην το ξεχάσω. Είναι η δευτερη φορά που το φτιαχνω κι εχω ξετρελαθεί. Κι εγω εβαλα δυο ξυλάκια κανελα και λίγα αμυγδαλα και αυτή τη φορά θα το φτιαξω με ακατεργαστη ζάχαρη (την καστανή). Οποιος το εχει δοκιμάσει εχει πει τα καλύτερα.
    #
    Σχόλιο από m54, 14-10-10  
    Μια μικρή διόρθωση. Η καφε ζάχαρη του χαλαει το χρώμα. Μπορεί να είναι πιο υγιεινη αλλά δεν το συνιστώ , τώρα που το δοκίμασα. Στη γευση βεβαια δεν εχει καμια διαφορά.
    #
    Σχόλιο από γιουλιτσα, 10-2-11  
    τελιο πολι καλο η μανουλιτσα μου ξετρελαθικε ο σιζιγουλις μου επαθε λα λα δεν εχουν ξαναφαι τετιο γλικακι εχο πολεσ παραγκελιες απο πολες φιλεναδιτσες να φτιαξο απλα τελιο
    #
    Σχόλιο από alien, 13-9-12  
    ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΟΠΟΙΑ ΞΕΡΕΙ ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ.ΠΟΣΗ ΩΡΑ ΝΑ ΒΡΑΣΩ ΤΟ ΚΑΡΟΤΟ ΠΕΡΙΠΟΥ!!ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΩ !!!!ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ ΜΕ ΠΙΡΟΥΝΑΚΙΑ.
    #
    Σχόλιο από parosfun, 18-8-13  
    Τέλειο, ακριβώς όπως το είχα φάει σε ένα μαγαζί και είχα ενθουσιαστεί. Μόνο που έβαλα αρκετά λιγότερη ζάχαρη, λίγο περισσότερο από την μισή. Άσε που είναι και από τα πιο οικονομικά γλυκά...
    #
    Σχόλιο από MARMAD, 20-8-13  
    Αγαπητή parofun δεν ξέρω γιατί σου συνέβη αυτό
    Εγώ αφού το έφτιαξα, το διατήρησα για αρκετές ημέρες στο ψυγείο.
    #
    Σχόλιο από georgia.G.K, 15-2-14  

    5 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από MARMAD, 23-8-10  
    αγαπητή bebe lily ναι, βάζουμε γλυκόζη για να δέσει καλύτερα το σιρόπι. σου εύχομαι καλή επιτυχία!
    #
    Σχόλιο από ΘΩΜΙΤΣΑ, 10-2-11  
    ειναι τελειο το γλυκακι καροτακι.αξιζει πολλα πολλα πειρουνακια.εφτιαξα 4 βαζακια και γλειφω τα δαχτυλακια μου.συγχαρητηριακια!!!ειναι τελειουλι απιθανουλι και μυρωδατουλι!
    #
    Σχόλιο από tortilla, 8-5-11  
    Καλησπέρα, μόλις έφτιαξα το γλυκάκι. Έκανα όμως μια μικρή παράλειψη ως αρχάρια...ξέχασα να ρίξω το λεμονάκι. Αυτό θα επηρεάσει και τη γεύση του ή λειτουργεί μόνο ως συντηρητικό??
    #
    Σχόλιο από parosfun, 19-8-13  
    SOS: Δεν ξέρω τι συνέβει και δυστυχώς την τρίτη μέρα μου ζαχάρωσε, τι μπορεί να έφταιξε; Δεν μου έχει ξανασυμβεί σε κανένα από τα γλυκά του κουταλιού που έχω φτιάξει. Υπάρχει κανένας τρόπος να το σώσω γιατί είναι κρίμα και είναι και τόσο νόστιμο...
    #
    Σχόλιο από tz. konstantina, 21-8-13  
    Πόση ώρα περίπου χρειάζεται για να δέσει το σιρόπι? Σε ποιά θερμοκρασία βράζουμε το γλυκο?

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Διατροφή χωρίς γλουτένη: οδηγός συστατικών
    Εμφανίστηκε η κοιλιοκάκη στη ζωή μας; Είναι απαραί...
    Αποστειρωμένα βάζα
    Όταν φτιάχνουμε μαρμελάδα, πρέπει μετά να τη βάλο...
    Καταψύχω λαχανικά
    Μπορείτε να αγοράσετε φρέσκα λαχανικά, να τα βάλε...
    Διατροφή χωρίς γλουτένη
    Η γλουτένη είναι συστατικό των δημητριακών (σιτ...

    Το tip της ημέρας

    Μην ξεχάσετε να βάλετε ξύδι στο νερό που βάφετε τα πασχαλινά αυγά σας. Θα κάνει τα χρώματα πιο έντονα!

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 70 αγαπημένων συνταγών, του/της targetoulini
    Μαρμελαδες, γλυκα κουταλιου
    Ένα βιβλίο 8 αγαπημένων συνταγών, του/της georgia1
    γλυκα
    Ένα βιβλίο 218 αγαπημένων συνταγών, του/της happy mama
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 258 αγαπημένων συνταγών, του/της Tina1975
    γλυκά
    Ένα βιβλίο 240 αγαπημένων συνταγών, του/της sofi_loutraki