Γλυκό του κουταλιού καρότο

Bαθμολογία: 4.4615
       
 
13 ψήφοι
MARMAD, 18.03.08
Γλυκό του κουταλιού καρότο
photo: feggaraki

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλό καρότα
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • μισό ποτήρι γλυκόζη
  • 2-3 κουταλιές χυμό λεμόνι
  • 2 βανίλιες
  • 1 ποτηρι κανονικό νερό
Στα γρήγορα
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Δυσκολία: Μέχρι 4 υλικά
Νηστίσιμα: Νηστίσιμα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Τρίβουμε στον τρίφτη τα καρότα και τα στραγγίζουμε πολύ καλά.
  2. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με το νερό ή αν θέλουμε, το ζουμί απο τα καρότα και τα βράζουμε για 5 λεπτά να μαραθεί λίγο το καρότο.
  3. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη ζάχαρη και την γλυκόζη και τα βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι.
  4. Τέλος, σβήνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε τη βανίλια και το χυμό του λεμονιού.

Λίγα μυστικά ακόμα

Δε θα βράσουμε πολύ το γλυκό, γιατί ζαχαρώνει εύκολα!

Διατροφή χωρίς γλουτένη

Για να γίνει η συνταγή ασφαλής για αυτούς που ακολουθούν διατροφή χωρίς γλουτένη κάντε τα εξής:

  • σιγουρευτείτε για τη βανίλια και τη γλυκόζη.

Σχετικές συνταγές

Μαρμελάδα Καρότο Μαρμελάδα Καρότο
4.6111
       
       
(18)

    23 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από akilina, 20-3-08  
    Την έχω δοκιμάσει και είναι πολύ ωραία! Τριμμένο όμως το καρότο δεν θυμίζει λίγο μαρμελάδα; Δοκίμασέ το με τρυφερά καροτάκια κομμένα σε κομματάκια.
    #
    Σχόλιο από roulaan, 8-4-08  
    Μολις το εφτιαξα και κρυωνει.Τελειο...Εγω του προσθεσα και ασπρισμενα μυγδαλακια, 2 κανελλιτσες και 1 κουταλια μελι στην τελευταια βραση.Τι γλυκεια νηστεια που ειναι αυτη....
    #
    Σχόλιο από ΜΑΡΙΛΕΤΑ, 22-3-09  
    Τελειο!! Σαν κυδωνι μου κανει!Οποιος το δοκιμασε δεν καταλαβε οτι ηταν καροτο!!!
    Μπραβο! Ευχαριστουμε!
    #
    Σχόλιο από ace, 1-11-09  
    μπραβο για τη συνταγη,ενθουσιαστηκαν οσοι το δοκιμασαν,μονο ο αντρας μου που με ειδε να το φτιαχνω ηξερε τι ειναι.να σαι καλα,τα πιρουνακια απο ολους μας!
    #
    Σχόλιο από feggaraki, 17-11-09  
    Πολύ ωραίο το γλυκό ,αν και στην αρχή το φοβόμουνα...Εγω δεν τα έτριψα ,τα έκοψα λεπτές φέτες..μια χαρά ήταν.Μπράβο!
    #
    Σχόλιο από marian79, 19-4-10  
    ax polu xarhka pou brhka epitelous auth th suntagh.thn eftiaxne h mama mou.dustuxos omos thn exasa mikrh kai kaneis den eixe th suntagh..tha th ftiakso kai tha bathmologhso suntoma.:))
    #
    Σχόλιο από bebe.lily29, 21-8-10  
    ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΦΙΛΙ ΜΟΥ ΕΚΑΝΑ ΤΟ ΚΑΡΟΤΑΚΙ,ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΑΠΛΑ ΒΓΗΚΕ ΠΟΛΥ ΓΛΥΚΙΣΜΑ.ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ Η ΓΛΥΚΟΖΗ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΟΤΙΚΗ ΕΦΟΣΟΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ;
    #
    Σχόλιο από MARMAD, 23-8-10  
    αγαπητή bebe lily ναι, βάζουμε γλυκόζη για να δέσει καλύτερα το σιρόπι. σου εύχομαι καλή επιτυχία!
    #
    Σχόλιο από Lilly11, 9-10-10  
    Δεν ξέρω, αν έκανα κάτι λάθος...Αλλά δεν μου πέτυχε...Είναι αρκετά σκληρό το καρότο -όπως και το φρέσκο, και σαν γεύση έχει του φρέσκου,με ένα γλυκό σιρόπι....Ίσως, έπρεπε να το αφήσω περισσότερη ώρα στην αρχή, για να "μαραθεί"....
    #
    Σχόλιο από m54, 13-10-10  
    Εδώσα τα πεντε πηρουνάκια μου να μην το ξεχάσω. Είναι η δευτερη φορά που το φτιαχνω κι εχω ξετρελαθεί. Κι εγω εβαλα δυο ξυλάκια κανελα και λίγα αμυγδαλα και αυτή τη φορά θα το φτιαξω με ακατεργαστη ζάχαρη (την καστανή). Οποιος το εχει δοκιμάσει εχει πει τα καλύτερα.
    #
    Σχόλιο από m54, 14-10-10  
    Μια μικρή διόρθωση. Η καφε ζάχαρη του χαλαει το χρώμα. Μπορεί να είναι πιο υγιεινη αλλά δεν το συνιστώ , τώρα που το δοκίμασα. Στη γευση βεβαια δεν εχει καμια διαφορά.
    #
    Σχόλιο από ΘΩΜΙΤΣΑ, 10-2-11  
    ειναι τελειο το γλυκακι καροτακι.αξιζει πολλα πολλα πειρουνακια.εφτιαξα 4 βαζακια και γλειφω τα δαχτυλακια μου.συγχαρητηριακια!!!ειναι τελειουλι απιθανουλι και μυρωδατουλι!
    #
    Σχόλιο από γιουλιτσα, 10-2-11  
    τελιο πολι καλο η μανουλιτσα μου ξετρελαθικε ο σιζιγουλις μου επαθε λα λα δεν εχουν ξαναφαι τετιο γλικακι εχο πολεσ παραγκελιες απο πολες φιλεναδιτσες να φτιαξο απλα τελιο
    #
    Σχόλιο από tortilla, 8-5-11  
    Καλησπέρα, μόλις έφτιαξα το γλυκάκι. Έκανα όμως μια μικρή παράλειψη ως αρχάρια...ξέχασα να ρίξω το λεμονάκι. Αυτό θα επηρεάσει και τη γεύση του ή λειτουργεί μόνο ως συντηρητικό??
    #
    Σχόλιο από alien, 13-9-12  
    ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΟΠΟΙΑ ΞΕΡΕΙ ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ.ΠΟΣΗ ΩΡΑ ΝΑ ΒΡΑΣΩ ΤΟ ΚΑΡΟΤΟ ΠΕΡΙΠΟΥ!!ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΩ !!!!ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ ΜΕ ΠΙΡΟΥΝΑΚΙΑ.
    #
    Σχόλιο από parosfun, 18-8-13  
    Τέλειο, ακριβώς όπως το είχα φάει σε ένα μαγαζί και είχα ενθουσιαστεί. Μόνο που έβαλα αρκετά λιγότερη ζάχαρη, λίγο περισσότερο από την μισή. Άσε που είναι και από τα πιο οικονομικά γλυκά...
    #
    Σχόλιο από parosfun, 19-8-13  
    SOS: Δεν ξέρω τι συνέβει και δυστυχώς την τρίτη μέρα μου ζαχάρωσε, τι μπορεί να έφταιξε; Δεν μου έχει ξανασυμβεί σε κανένα από τα γλυκά του κουταλιού που έχω φτιάξει. Υπάρχει κανένας τρόπος να το σώσω γιατί είναι κρίμα και είναι και τόσο νόστιμο...
    #
    Σχόλιο από MARMAD, 20-8-13  
    Αγαπητή parofun δεν ξέρω γιατί σου συνέβη αυτό
    Εγώ αφού το έφτιαξα, το διατήρησα για αρκετές ημέρες στο ψυγείο.
    #
    Σχόλιο από tz. konstantina, 21-8-13  
    Πόση ώρα περίπου χρειάζεται για να δέσει το σιρόπι? Σε ποιά θερμοκρασία βράζουμε το γλυκο?
    #
    Σχόλιο από georgia.G.K, 15-2-14  
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    18 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από akilina, 20-3-08  
    Την έχω δοκιμάσει και είναι πολύ ωραία! Τριμμένο όμως το καρότο δεν θυμίζει λίγο μαρμελάδα; Δοκίμασέ το με τρυφερά καροτάκια κομμένα σε κομματάκια.
    #
    Σχόλιο από roulaan, 8-4-08  
    Μολις το εφτιαξα και κρυωνει.Τελειο...Εγω του προσθεσα και ασπρισμενα μυγδαλακια, 2 κανελλιτσες και 1 κουταλια μελι στην τελευταια βραση.Τι γλυκεια νηστεια που ειναι αυτη....
    #
    Σχόλιο από ΜΑΡΙΛΕΤΑ, 22-3-09  
    Τελειο!! Σαν κυδωνι μου κανει!Οποιος το δοκιμασε δεν καταλαβε οτι ηταν καροτο!!!
    Μπραβο! Ευχαριστουμε!
    #
    Σχόλιο από ace, 1-11-09  
    μπραβο για τη συνταγη,ενθουσιαστηκαν οσοι το δοκιμασαν,μονο ο αντρας μου που με ειδε να το φτιαχνω ηξερε τι ειναι.να σαι καλα,τα πιρουνακια απο ολους μας!
    #
    Σχόλιο από feggaraki, 17-11-09  
    Πολύ ωραίο το γλυκό ,αν και στην αρχή το φοβόμουνα...Εγω δεν τα έτριψα ,τα έκοψα λεπτές φέτες..μια χαρά ήταν.Μπράβο!
    #
    Σχόλιο από marian79, 19-4-10  
    ax polu xarhka pou brhka epitelous auth th suntagh.thn eftiaxne h mama mou.dustuxos omos thn exasa mikrh kai kaneis den eixe th suntagh..tha th ftiakso kai tha bathmologhso suntoma.:))
    #
    Σχόλιο από bebe.lily29, 21-8-10  
    ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΦΙΛΙ ΜΟΥ ΕΚΑΝΑ ΤΟ ΚΑΡΟΤΑΚΙ,ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΑΠΛΑ ΒΓΗΚΕ ΠΟΛΥ ΓΛΥΚΙΣΜΑ.ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ Η ΓΛΥΚΟΖΗ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΟΤΙΚΗ ΕΦΟΣΟΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ;
    #
    Σχόλιο από Lilly11, 9-10-10  
    Δεν ξέρω, αν έκανα κάτι λάθος...Αλλά δεν μου πέτυχε...Είναι αρκετά σκληρό το καρότο -όπως και το φρέσκο, και σαν γεύση έχει του φρέσκου,με ένα γλυκό σιρόπι....Ίσως, έπρεπε να το αφήσω περισσότερη ώρα στην αρχή, για να "μαραθεί"....
    #
    Σχόλιο από m54, 13-10-10  
    Εδώσα τα πεντε πηρουνάκια μου να μην το ξεχάσω. Είναι η δευτερη φορά που το φτιαχνω κι εχω ξετρελαθεί. Κι εγω εβαλα δυο ξυλάκια κανελα και λίγα αμυγδαλα και αυτή τη φορά θα το φτιαξω με ακατεργαστη ζάχαρη (την καστανή). Οποιος το εχει δοκιμάσει εχει πει τα καλύτερα.
    #
    Σχόλιο από m54, 14-10-10  
    Μια μικρή διόρθωση. Η καφε ζάχαρη του χαλαει το χρώμα. Μπορεί να είναι πιο υγιεινη αλλά δεν το συνιστώ , τώρα που το δοκίμασα. Στη γευση βεβαια δεν εχει καμια διαφορά.
    #
    Σχόλιο από γιουλιτσα, 10-2-11  
    τελιο πολι καλο η μανουλιτσα μου ξετρελαθικε ο σιζιγουλις μου επαθε λα λα δεν εχουν ξαναφαι τετιο γλικακι εχο πολεσ παραγκελιες απο πολες φιλεναδιτσες να φτιαξο απλα τελιο
    #
    Σχόλιο από alien, 13-9-12  
    ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΟΠΟΙΑ ΞΕΡΕΙ ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ.ΠΟΣΗ ΩΡΑ ΝΑ ΒΡΑΣΩ ΤΟ ΚΑΡΟΤΟ ΠΕΡΙΠΟΥ!!ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΩ !!!!ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ ΜΕ ΠΙΡΟΥΝΑΚΙΑ.
    #
    Σχόλιο από parosfun, 18-8-13  
    Τέλειο, ακριβώς όπως το είχα φάει σε ένα μαγαζί και είχα ενθουσιαστεί. Μόνο που έβαλα αρκετά λιγότερη ζάχαρη, λίγο περισσότερο από την μισή. Άσε που είναι και από τα πιο οικονομικά γλυκά...
    #
    Σχόλιο από MARMAD, 20-8-13  
    Αγαπητή parofun δεν ξέρω γιατί σου συνέβη αυτό
    Εγώ αφού το έφτιαξα, το διατήρησα για αρκετές ημέρες στο ψυγείο.
    #
    Σχόλιο από georgia.G.K, 15-2-14  
    #
    Σχόλιο από despinal, 12-6-14  
    Πολύ νόστιμο σε γεύση, αλλά μου ζαχάρωσε 3 φορές και έπρεπε συνέχεια να το ξαναβράζω και να ξαναρίχνω λεμόνι και γλυκόζη! Έψαξα και στο internet αλλά δυστυχώς δεν βρήκα κάποια διαφορετική λύση από αυτό και στο τέλος το πέταξα. Πολύ ταλαιπωρία και δυστυχώς δε νομίζω να το ξανακάνω!
    #
    Σχόλιο από MARMAD, 13-6-14  
    Αγαπητή φίλη, αυτό ήταν το λάθος που έκανες.
    Δεν χρειάζεται πολύ βράσιμο και σίγουρα αφού το έβραζες συνέχεια ήταν πολύ λογικό να ζαχαρώνει συνέχεια. Μπορείς να ψάξεις οδηγίες για βράσιμο σιροπιού. έχω την εντύπωση ότι θέλει γύρω στα 6 λεπτά από το σημείο βρασμού. Μετά σταματάς το βράσιμο. Ψάξ' το όμως καλύτερα.
    #
    Σχόλιο από despinal, 22-6-14  
    Ευχαριστώ για την απάντησή σου. Επειδή κάνω πολλά γλυκά του κουταλιού και κανένα άλλο γλυκό δεν μου έχει ζαχαρώσει, ξέρω ότι για να δέσει το σιρόπι, εν γένει, πρέπει να "στέκεται" μια σταγόνα από το σιρόπι πάνω στο πιατάκι και να μη διαλύεται. Αυτό εφάρμοσα και σε αυτή τη συνταγή και σίγουρα δεν μου πήρε μόνο 6 λεπτά αλλά πολύ παραπάνω. Εσύ προτείνεις από τη στιγμή που βάζουμε τη ζάχαρη να το αφήνουμε περίπου 6 λεπτά; Και αν ναι πως καταλαβαίνουμε ότι έχει δέσει σε αυτή την περίπτωση; Θα ήθελα να μάθω γιατί θα με ενδιέφερε να το ξαναδοκιμάσω.

    5 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από MARMAD, 23-8-10  
    αγαπητή bebe lily ναι, βάζουμε γλυκόζη για να δέσει καλύτερα το σιρόπι. σου εύχομαι καλή επιτυχία!
    #
    Σχόλιο από ΘΩΜΙΤΣΑ, 10-2-11  
    ειναι τελειο το γλυκακι καροτακι.αξιζει πολλα πολλα πειρουνακια.εφτιαξα 4 βαζακια και γλειφω τα δαχτυλακια μου.συγχαρητηριακια!!!ειναι τελειουλι απιθανουλι και μυρωδατουλι!
    #
    Σχόλιο από tortilla, 8-5-11  
    Καλησπέρα, μόλις έφτιαξα το γλυκάκι. Έκανα όμως μια μικρή παράλειψη ως αρχάρια...ξέχασα να ρίξω το λεμονάκι. Αυτό θα επηρεάσει και τη γεύση του ή λειτουργεί μόνο ως συντηρητικό??
    #
    Σχόλιο από parosfun, 19-8-13  
    SOS: Δεν ξέρω τι συνέβει και δυστυχώς την τρίτη μέρα μου ζαχάρωσε, τι μπορεί να έφταιξε; Δεν μου έχει ξανασυμβεί σε κανένα από τα γλυκά του κουταλιού που έχω φτιάξει. Υπάρχει κανένας τρόπος να το σώσω γιατί είναι κρίμα και είναι και τόσο νόστιμο...
    #
    Σχόλιο από tz. konstantina, 21-8-13  
    Πόση ώρα περίπου χρειάζεται για να δέσει το σιρόπι? Σε ποιά θερμοκρασία βράζουμε το γλυκο?

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Καταψύχω λαχανικά
    Μπορείτε να αγοράσετε φρέσκα λαχανικά, να τα βάλε...
    Διατροφή χωρίς γλουτένη
    Η γλουτένη είναι συστατικό των δημητριακών (σιτ...
    Αποστειρωμένα βάζα
    Όταν φτιάχνουμε μαρμελάδα, πρέπει μετά να τη β...
    Βιταμίνες Β' μέρος
    Αφού είδαμε τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες στο πρ...
    Διατροφή χωρίς γλουτένη: οδηγός συστατικών
    Εμφανίστηκε η κοιλιοκάκη στη ζωή μας; Είναι απαραί...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    μαρμελαδες και γλυκα κουταλιου
    Ένα βιβλίο 77 αγαπημένων συνταγών, του/της toniadimitropoulou
    γλυκά
    Ένα βιβλίο 273 αγαπημένων συνταγών, του/της sofi_loutraki
    Γλυκά
    Ένα βιβλίο 50 αγαπημένων συνταγών, του/της pyrialas
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 264 αγαπημένων συνταγών, του/της Tina1975
    Μαρμελαδες, γλυκα κουταλιου
    Ένα βιβλίο 8 αγαπημένων συνταγών, του/της georgia1