κύρια φωτογραφία συνταγής Γλυκό του κουταλιού καρπούζι
andevripidou23
andevripidou23 @cook_8519661

Λίγα μυστικά ακόμα

Πηγή Άκης Πετρετζίκης Γλυκά του κουταλιού Γλυκό του κουταλιού καρπούζι

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

1 μεσαίο βάζο
  1. 1 κιλό ψίχα καρπουζιού
  2. 800 γρ. ζάχαρη
  3. 1 ποτήρι νερό
  4. χυμό από 2 λεμόνια
  5. φλούδες από 2 λεμόνια
  6. 3 κ.σ. λικέρ μαστίχα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίζουμε το καρπούζι από τα κουκούτσια και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια, περίπου 3 εκατοστών. Τοποθετούμε τα κομμάτια σε ένα τρυπητό για να στραγγίσουν για 1 ώρα.

  2. 2

    Μεταφέρουμε τα κομμάτια σε ένα μπολ, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και την ζάχαρη. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

  3. 3

    Τα αφήνουμε για 6 ώρες στο ψυγείο.

  4. 4

    Βάζουμε μερικά πιατάκια του καφέ στην κατάψυξη.

  5. 5

    Στην συνέχεια, τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με τις ψιλοκομμένες φλούδες των λεμονιών και τη μαστίχα και τα βράζουμε σε μεσαία φωτιά μέχρι να δέσει το σιρόπι.

  6. 6

    Ελέγχουμε το δέσιμο του σιροπιού στάζοντας μερικές σταγόνες από το σιρόπι πάνω σε ένα πιατάκι του καφέ. Αν σταθούν σαν στητές ωραίες σταγόνες τότε είναι έτοιμο. Αν ρίξουμε περισσότερο σιρόπι μέσα στο πιατάκι τότε αν σύρουμε το κουτάλι μας μέσα σε αυτό ο “δρομος” που θα ανοίξει δεν πρέπει να “κλείσει” αμέσως. Άλλος τρόπος είναι να ρίξουμε το σιρόπι σε ένα ποτήρι με παγωμένο νερό. Το σιρόπι θα πρέπει να πέφτει σαν μια λεπτή κλωστή μέσα στο ποτήρι και να μην διαλύεται.

  7. 7

    Σε καθαρό δοχείο μεταφέρουμε το γλυκό. Διατηρείται σε δροσερό μέρος για 1 χρόνο περίπου.

Αντιδράσεις

Από

andevripidou23
andevripidou23 @cook_8519661
στις

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα