Γλυκό του κουταλιού κάστανο

Bαθμολογία: 4.5
       
 
22 ψήφοι
Afroditi D, 02.12.08

Περιγραφή

Η συνταγή είναι απο την συνονόματη μου, και πολύ καλή φίλη κα Αφροδίτη, απο το χωριό ΚΑΡΙΤΣΑ, Λάρισας!

Γλυκό του κουταλιού κάστανο
photo: Ermioni

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 1/2 κιλό κάστανα
  • 1 1/2 κιλό ζάχαρη
  • λίγο αλάτι
  • 4 ποτήρια του νερού νερό
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού ή καιλίγο παραπάνω

Στα γρήγορα
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Περιέχει: Κάστανα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Καθαρίζετε τα κάστανα από την εξωτερική φλούδα και τα βράζετε - χωρίς να λιώσουν.
  2. Αφαιρείτε και την εσωτερική φλούδα.
  3. Σε κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη και το νερό και βράζουμε σε μέτριο σιρόπι.
  4. Το κρυώνουμε, και βάζουμε τα κάστανα να ρουφήξουν το σιρόπι όλη νύχτα.
  5. Την επόμενη τα βράζουμε για 5 λεπτά.
  6. Τα κρυώνουμε πάλι και αφαιρούμε τα κάστανα από το σιρόπι ενώ προσθέτουμε στο σιρόπι το χυμό λεμονιού.
  7. Το βράζουμε μέχρι να δέσει.
  8. Ξαναρίχνουμε τα κάστανα και τα αφήνουμε 2-3 ώρες να τραβήξουν.

51 Όλα

<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
#
Σχόλιο από mitsaki, 4-12-08  
Φαίνεται πολύ καλή!Μοιάζουν με τα μαρόν γλασέ;Ευχαριστώ πολύ
#
Σχόλιο από annakonda, 4-12-08  
Λατρεύω τα κάστανα! Θα την κάνω σίγουρα.
Δε γίνεται να τα βράσουμε με την εξωτερική φλούδα και να την αφαιρέσουμε μετά; Μήπως υπάρχει κάποιο μυστικό για να μη σπάνε τα κάστανα κατά το καθάρισμα; Συνήθως έχω αρκετές απώλειες.
#
Σχόλιο από ΡΕΘΥΜΝΟ, 4-12-08  
Μπορείς σε παρακαλώ να εξηγήσεις τι ακριβώς εννοείς μέτριο σιρόπι και πώς είμαστε σίγουροι ότι έδεσε? Ευχαριστώ.
#
Σχόλιο από PHIPHI, 5-12-08  
Επειδή είμαι λίγο άσχετη έχω να θέσω το εξής ερώτημα:για πόση ώρα πρέπει να βράσουμε τα κάστανα και πως μπορούμε να τα καθαρίσουμε χωρίς να διαλυθούν; ευχαριστώ
#
Σχόλιο από Afroditi D, 8-12-08  
Καλημέρα & καλή εβδομάδα , συγνώμη που άργησα να απαντήσω , αλλά είμαι μόλις 4 ημερών θεία και η μικρή διεκδικεί όλο τον ελεύεθερο μου χρόνο! :-))))

Στο θέμα μας τώρα
mistaki μετά απο το Νο8 τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε σε πιατέλα. Αφού στεγνώσουν καλά τα τυλίγουμε με αλουνινόχαρτο.
annakonda νομίζω πως 12'-15'λεπτά είναι αρκετά για να μην σπάνε κατα το καθάρισμα.
ΡΕΘΥΜΝΟ μετριο σιρόπι εγω το βράζω ώσπου να διαλυθεί καλά η ζάχαρη και να μην ξεχωρίζει στο νερό, 10-15 λεπτα θεωρώ πως ειναι αρκετά.Σίγουρα εχει να κάνει και εμ την αναλογιά ζάχαρης & νερού, π.χ : 1 φλ. ζάχαρη σε 2 φλ. νερό θα μας δώσουν 3½ φλ. σιρόπι.
ΡHIΡHI θα τα βράσεις για 10' με την εσωτερική τους φλούδα.
Χαίρομαι που σας αρεσει η συνταγή :-)
#
Σχόλιο από Πρασινομάτα, 22-10-09  
Επειδη τα κάστανα τα λατρεύω , είπα να φτιάξω το γλυκό που δεν το βλέπω και τόσο δύσκολο .Κάπου διάβασα ότι τα βράζουμε αρχικά ολόκληρα με τη φλούδα τους και μετά τα ξεφλουδίζουμε από εξωτερική και εσωτερική φλούδα. Δε μπορεί να γίνουν και έτσι; Και εκεί που γράφεις ότι τα τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο , δε μπορούμε να τα βάλουμε σε βάζο με το σιρόπι ;
Νομίζω πως τα έχω δει και σε βάζο .
#
Σχόλιο από Afroditi D, 28-10-09  
Πρασινομάτα καλημέρα , ναι θα μπορείς να τα ξεφλουδισεις μονο μια φορα κ τις 2 φλουδες μαζι , και φυσικα μπορουν να μπουν σε βάζω με το σιροπάκι τους.Εγω εδωσα την συνταγη οπως ακριβως μου την ειπαν. :)
#
Σχόλιο από glykoula, 6-11-09  
Καλησπερα κ απο εμενα.Εχω προσπαθησει να καθαρισω καστανα με παρα πολλους τροπους για να φτιαξω αυτο το γλυκο επειδη αρεσει πολυ της μαμας μου.
- Εχω δοκημασει να τα χαραξω σταυροτα και λιγα λιγα σε ενα μπολ με μεμβρανη να τα βαλω στο μικροκυματων για κανενα λεπτο κ μετα να τα καθαρισω, απετυχε.
- Τα εβαλα κ με την εξωτερικη φλιδα να βρασουν με λιγο αλατι κ μετα να τα καθαρισω κ απο τις δυο φλιδες,σχεδον πετυχε με παρα πολυ κοπο ε! κ λιγες απολειες. Να φαντασειτε 3ωρες 10 καστανα καθαρισα μονο!!!!
Παρακαλω αν γνωριζει καποιος εναν τροπο που να βγενουν οι φλιδες,κ ειδικα η εσωτερικη πολυ πεδεμα, με εγγυηση εχω πεδευτει πολυ.

#
Σχόλιο από joanna thita, 16-12-09  
λατρευω το καστανο και πρωτη φορα επιχειρησα ναφτιαξω γλυκο τετοιο και η επιτυχια με ενθουσιασε!μπραβο κοριτσια γιατι εξηγειτε πολυ καλα τα βηματα της συνταγης καιπαιρνουμε θαρρος ....αξιζεις και αλλα δεκα κουταλακια!
#
Σχόλιο από Ermioni, 20-12-09  
Μμμμ....τελειο....
Αν εχετε καστανα δοκιμαστε να το κανετε αμεσα...ειναι κατι διαφορετικο απο τα αλλα γλυκα του κουταλιου...
#
Σχόλιο από magnolia, 25-12-09  
την συνταγή δεν την δοκίμασα αλλά πρέπει να είναι τέλεια. Εχω έτοιμα καθαρισμένα κάστανα και θα την εκτελέσω άμεσα. Να ένας τρόπος για να καθαρίσετε εύκολα τα κάστανα!!!
Τα αφήνετε μέσα σε κρύο νερό για 3-4 ώρες. Μετά τα βγάζετε και τα βάζετε στον φούρνο. Ξεφλουδίζονται σχεδόν μόνα τους.
#
Σχόλιο από vassilisps, 28-12-09  
για λιγοτερες απωλειες δοκιμαστε Χανιωτικα καστανα ή γενικα Κρητης. Προτιμηστε τα για τη συγκεκριμενη συνταγη απο τα Βολιωτικα.Τα Χανιωτικα καθαριζονται πολυ πιο ευκολα απο τα Βολιωτικα.
#
Σχόλιο από ddora, 15-3-10  
magnolia για πόση ώρα τα βάζεις στον φούρνο και σε ποιά ρύθμιση? στον αέρα, πάνω κάτω ή γκριλ?
#
Σχόλιο από ΤΑΖΙΤΑ, 27-9-10  
Απλά τέλειο από τότε που ανακάλυψα την συνταγή το φτιάχνω κάθε χρόνο και σε μεγάλη ποσότητα!!!! Ευχαριστώ.
#
Σχόλιο από mamia, 28-9-10  
Δεν μπορούμε να τη φτιάξουμε με τα έτοιμα καθαρισμένα κάστανα που πουλάνε κλεισμένα σε σακουλάκια με κενό αέρος στα s/m ?
#
Σχόλιο από Afroditi D, 28-9-10  
TAZITA χαίρομαι που σου άρεσε η συνταγή!:)
mamia δεν το γνωρίζω ... φαντάζομαι ναι! γιατί όχι ; αν είναι προβρασμένα τα κάστανα αυτά που λες; εαν ναι , πρόσεξε τον χρόνο βρασμού επιπλέον ... βάλε το σιρόπι να "δέσε" κ μετά τα κάστανα! :)
#
Σχόλιο από kathrin, 28-9-10  
#
Σχόλιο από dcroula, 30-9-10  
Είναι απο τα πιο αγαπημένα μου γλυκά του κουταλιού, το κάστανο. Το λατρεύω.
#
Σχόλιο από xristina_nt, 30-9-10  
Επειδή θέλω να την κάνω μπορείτε να μου πείτε σε ποια σ/μ πουλάνε ετοιμα καθαρισμένα κάστανα? Είχα δοκιμάσει το γλυκό στο Πήλιο και ήταν υπέροχο....
#
Σχόλιο από dcroula, 30-9-10  
Τα έχω βρει στον Βερόπουλο αλλά και στα ΑΒ.
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

34 Σχόλια

<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
#
Σχόλιο από joanna thita, 16-12-09  
λατρευω το καστανο και πρωτη φορα επιχειρησα ναφτιαξω γλυκο τετοιο και η επιτυχια με ενθουσιασε!μπραβο κοριτσια γιατι εξηγειτε πολυ καλα τα βηματα της συνταγης καιπαιρνουμε θαρρος ....αξιζεις και αλλα δεκα κουταλακια!
#
Σχόλιο από Ermioni, 20-12-09  
Μμμμ....τελειο....
Αν εχετε καστανα δοκιμαστε να το κανετε αμεσα...ειναι κατι διαφορετικο απο τα αλλα γλυκα του κουταλιου...
#
Σχόλιο από magnolia, 25-12-09  
την συνταγή δεν την δοκίμασα αλλά πρέπει να είναι τέλεια. Εχω έτοιμα καθαρισμένα κάστανα και θα την εκτελέσω άμεσα. Να ένας τρόπος για να καθαρίσετε εύκολα τα κάστανα!!!
Τα αφήνετε μέσα σε κρύο νερό για 3-4 ώρες. Μετά τα βγάζετε και τα βάζετε στον φούρνο. Ξεφλουδίζονται σχεδόν μόνα τους.
#
Σχόλιο από vassilisps, 28-12-09  
για λιγοτερες απωλειες δοκιμαστε Χανιωτικα καστανα ή γενικα Κρητης. Προτιμηστε τα για τη συγκεκριμενη συνταγη απο τα Βολιωτικα.Τα Χανιωτικα καθαριζονται πολυ πιο ευκολα απο τα Βολιωτικα.
#
Σχόλιο από ΤΑΖΙΤΑ, 27-9-10  
Απλά τέλειο από τότε που ανακάλυψα την συνταγή το φτιάχνω κάθε χρόνο και σε μεγάλη ποσότητα!!!! Ευχαριστώ.
#
Σχόλιο από Afroditi D, 28-9-10  
TAZITA χαίρομαι που σου άρεσε η συνταγή!:)
mamia δεν το γνωρίζω ... φαντάζομαι ναι! γιατί όχι ; αν είναι προβρασμένα τα κάστανα αυτά που λες; εαν ναι , πρόσεξε τον χρόνο βρασμού επιπλέον ... βάλε το σιρόπι να "δέσε" κ μετά τα κάστανα! :)
#
Σχόλιο από kathrin, 28-9-10  
#
Σχόλιο από dcroula, 30-9-10  
Είναι απο τα πιο αγαπημένα μου γλυκά του κουταλιού, το κάστανο. Το λατρεύω.
#
Σχόλιο από xristina_nt, 30-9-10  
Επειδή θέλω να την κάνω μπορείτε να μου πείτε σε ποια σ/μ πουλάνε ετοιμα καθαρισμένα κάστανα? Είχα δοκιμάσει το γλυκό στο Πήλιο και ήταν υπέροχο....
#
Σχόλιο από dcroula, 30-9-10  
Τα έχω βρει στον Βερόπουλο αλλά και στα ΑΒ.
#
Σχόλιο από xristina_nt, 30-9-10  
Σε ευχαριστώ πολύ dcroula
#
Σχόλιο από Afroditi D, 30-10-10  
ryzaki , εχεις δικαιό , το κάστανο μπαίνει στο άρχικο στάδιο , στο 1ο βήμα όταν βάζουμε τα κάστανα να βράζουν αρχικά μαζί με το νερό.
#
Σχόλιο από mamia, 10-11-10  
εγω τα είχα πάρει από Σκλαβενίτη, είναι εισαγόμενα,γαλλικά και είναι μια εύκολη και γρήγορη λύση. Τα πουλάει σε δύο ξεχωριστά σακουλάκια μέσα σε χάρτινη συσκευασία,κρατάνε πολύ (στο ψυγείο) αλλά θυμάμαι ότι
η τιμή τους είναι λίγο...τσουχτερή.
#
Σχόλιο από ΤΑΖΙΤΑ, 17-11-10  
Σήμερα το πρωί το έβαλα σε βάζα (δεν ξέρω πόσες μέρες θα μείνει εκεί αφού ήδη το γλυκοκοιτάω χιχιχι).Υπέροχο, συγχαρητήρια για μια ακόμα φορά.
#
Σχόλιο από ginaandys, 26-1-11  
πολύ καλή συνταγή! το έφτιαξα και το έδωσα δωράκι και άρεσε σε όσους δοκίμασαν! μικρούς και μεγάλους! στη κύπρο δε το βρίσκεις συχνά έτσι ηταν κάτι προτότυπο!
#
Σχόλιο από amy88s, 27-1-11  
Δυστυχώς κ μένα στην αρχή φαινόταν νόστιμο αλλα μετα ήταν χαλια: τα κάστανα ήταν ακόμα σκληρά κ το σιρόπι είχε γίνει ζάχαρη.. Κ όλα αυτα είχαν γίνει μια ενιαία μάζα σαν πέτρα που πεταξα κ το μπολ μαζί :( ακολούθησα ακριβώς τη συνταγή, δεν ξέρω τι έφταιξε..! :)
#
Σχόλιο από bakery, 15-10-11  
kalispera sas!latreyo k ego ta kastana ta latreyo k thelo poli na ftiakso polles sintages me ta kastana.loipon mporeis na ta bres k sta MY MARKET ta kastana poy theleis k ego apo kei ta pairno.tha tin ftiakso k ego k elpizo na moy pwtyxi k na ginei poli oraia.
#
Σχόλιο από ddora, 17-10-11  
δοκίμασα με τα έτοιμα κάστανα του Α-Β... αποτυχία... είναι ήδη μαυρισμένα και σκληρούτσικα και για γλυκό δεν κάνουν... ούτε για αστείο! το πέταξα όπως ήταν, θα δοκιμάσω με φρέσκα και θα σας πω τότε.
#
Σχόλιο από vroxopoios13, 19-10-11  
χαζη ερωτηση, αλλα πρεπει να την κανω: οταν λεμε βρασμενα καστανα, ποση ωρα τα βραζουμε?στην χυτρα ή κανονικα στην κατσαρολα?διοτι στη χυτρα πιθανον να διαλυθουν... ευχαριστω. ΥΓ:απο τη φωτο και μονο, μου τρεχουν τα σαλια... ΜΠΡΑΒΟ...
#
Σχόλιο από tjo, 25-10-11  
Μιαμ.. πολύ καλό!
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

16 Ερωτήσεις

#
Σχόλιο από mitsaki, 4-12-08  
Φαίνεται πολύ καλή!Μοιάζουν με τα μαρόν γλασέ;Ευχαριστώ πολύ
#
Σχόλιο από annakonda, 4-12-08  
Λατρεύω τα κάστανα! Θα την κάνω σίγουρα.
Δε γίνεται να τα βράσουμε με την εξωτερική φλούδα και να την αφαιρέσουμε μετά; Μήπως υπάρχει κάποιο μυστικό για να μη σπάνε τα κάστανα κατά το καθάρισμα; Συνήθως έχω αρκετές απώλειες.
#
Σχόλιο από ΡΕΘΥΜΝΟ, 4-12-08  
Μπορείς σε παρακαλώ να εξηγήσεις τι ακριβώς εννοείς μέτριο σιρόπι και πώς είμαστε σίγουροι ότι έδεσε? Ευχαριστώ.
#
Σχόλιο από PHIPHI, 5-12-08  
Επειδή είμαι λίγο άσχετη έχω να θέσω το εξής ερώτημα:για πόση ώρα πρέπει να βράσουμε τα κάστανα και πως μπορούμε να τα καθαρίσουμε χωρίς να διαλυθούν; ευχαριστώ
#
Σχόλιο από Afroditi D, 8-12-08  
Καλημέρα & καλή εβδομάδα , συγνώμη που άργησα να απαντήσω , αλλά είμαι μόλις 4 ημερών θεία και η μικρή διεκδικεί όλο τον ελεύεθερο μου χρόνο! :-))))

Στο θέμα μας τώρα
mistaki μετά απο το Νο8 τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε σε πιατέλα. Αφού στεγνώσουν καλά τα τυλίγουμε με αλουνινόχαρτο.
annakonda νομίζω πως 12'-15'λεπτά είναι αρκετά για να μην σπάνε κατα το καθάρισμα.
ΡΕΘΥΜΝΟ μετριο σιρόπι εγω το βράζω ώσπου να διαλυθεί καλά η ζάχαρη και να μην ξεχωρίζει στο νερό, 10-15 λεπτα θεωρώ πως ειναι αρκετά.Σίγουρα εχει να κάνει και εμ την αναλογιά ζάχαρης & νερού, π.χ : 1 φλ. ζάχαρη σε 2 φλ. νερό θα μας δώσουν 3½ φλ. σιρόπι.
ΡHIΡHI θα τα βράσεις για 10' με την εσωτερική τους φλούδα.
Χαίρομαι που σας αρεσει η συνταγή :-)
#
Σχόλιο από Πρασινομάτα, 22-10-09  
Επειδη τα κάστανα τα λατρεύω , είπα να φτιάξω το γλυκό που δεν το βλέπω και τόσο δύσκολο .Κάπου διάβασα ότι τα βράζουμε αρχικά ολόκληρα με τη φλούδα τους και μετά τα ξεφλουδίζουμε από εξωτερική και εσωτερική φλούδα. Δε μπορεί να γίνουν και έτσι; Και εκεί που γράφεις ότι τα τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο , δε μπορούμε να τα βάλουμε σε βάζο με το σιρόπι ;
Νομίζω πως τα έχω δει και σε βάζο .
#
Σχόλιο από Afroditi D, 28-10-09  
Πρασινομάτα καλημέρα , ναι θα μπορείς να τα ξεφλουδισεις μονο μια φορα κ τις 2 φλουδες μαζι , και φυσικα μπορουν να μπουν σε βάζω με το σιροπάκι τους.Εγω εδωσα την συνταγη οπως ακριβως μου την ειπαν. :)
#
Σχόλιο από glykoula, 6-11-09  
Καλησπερα κ απο εμενα.Εχω προσπαθησει να καθαρισω καστανα με παρα πολλους τροπους για να φτιαξω αυτο το γλυκο επειδη αρεσει πολυ της μαμας μου.
- Εχω δοκημασει να τα χαραξω σταυροτα και λιγα λιγα σε ενα μπολ με μεμβρανη να τα βαλω στο μικροκυματων για κανενα λεπτο κ μετα να τα καθαρισω, απετυχε.
- Τα εβαλα κ με την εξωτερικη φλιδα να βρασουν με λιγο αλατι κ μετα να τα καθαρισω κ απο τις δυο φλιδες,σχεδον πετυχε με παρα πολυ κοπο ε! κ λιγες απολειες. Να φαντασειτε 3ωρες 10 καστανα καθαρισα μονο!!!!
Παρακαλω αν γνωριζει καποιος εναν τροπο που να βγενουν οι φλιδες,κ ειδικα η εσωτερικη πολυ πεδεμα, με εγγυηση εχω πεδευτει πολυ.

#
Σχόλιο από ddora, 15-3-10  
magnolia για πόση ώρα τα βάζεις στον φούρνο και σε ποιά ρύθμιση? στον αέρα, πάνω κάτω ή γκριλ?
#
Σχόλιο από mamia, 28-9-10  
Δεν μπορούμε να τη φτιάξουμε με τα έτοιμα καθαρισμένα κάστανα που πουλάνε κλεισμένα σε σακουλάκια με κενό αέρος στα s/m ?
#
Σχόλιο από voula66, 15-10-10  
fainete kalo!!!alla de exw katalavei ekei pou les gia to alouminoxarto tha ta vrasw kai meta tha ta vgalo kia tha ta valo d=se alouminoxarto kai meta sto demeno siropi??
#
Σχόλιο από ryzaki, 28-10-10  
Μετά από χίλιους κόπους τα κάστανα μου είναι στο σιρόπι και περιμένω αύριο να συνεχίσω με τη συνταγή. Τώρα,όταν φτάσω στο ν.8 που τα αφήνω 2-3 ώρες να τραβήξουν,τα βάζουμε αμέσως μετά στα βάζα και τα σφραγίζουμε κρύα?
#
Σχόλιο από ryzaki, 29-10-10  
Κάτι ακόμη το αλάτι πότε μπαίνει?Γιατί δεν το γράφει πουθενά.
#
Σχόλιο από vivateam, 21-11-10  
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ Κ ΕΓΙΝΑΝ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ. ΤΑ ΕΒΑΛΑ ΣΕ ΒΑΖΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑ ΝΑ ΦΑΩ....ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΗΡΘΕ Κ ΕΓΙΝΕ ΧΑΛΙ ΜΑΥΡΟ!!!ΤΟ ΚΑΣΤΑΝΟ ΣΚΛΗΡΥΝΕ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ Κ ΔΕΝ ΤΡΩΓΕΤΑΙ.ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ?ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ????ΚΡΙΜΑ ΓΙΑΤΙ ΕΚΑΝΑ Κ ΠΟΛΥ ΠΟΣΟΤΗΤΑ...
#
Σχόλιο από geromageiras, 26-10-11  
amy88s και ddora τα κάστανα σκληρήναν πολύ για 2 πιθανούς λόγους. Ο πρώτος είναι ότι δεν έβρασαν αρκετά. Ο δεύτερος είναι οτι το σιρόπι βγήκε αρκετά πηκτό. Ειδικά αν ζαχάρωσε, μάλον έπεσες θύμα της δεύτερης περίπτωσης. Το πηκτό σιρόπι τράβηξε τα ζουμιά από τα κάστανα, και ο καρπός σκλήρηνε. Νομίζω πως θα μπορούσατε να ξαναβράσετε το γλυκό, αυτή την φορά όλα μαζί, προσθέτοντας λίγο ζεστό νερό. Φυσικά όχι για αρκετή ώρα γιατί τα κάστανα θα διαλυθούν. Πιθανόν ανάλογα με το είδος των κάστανων να χρειάζεται ένας μικρός πειραματισμός. Στην Τουρκία (το καλύτερο γλυκό κάστανο που έχω δοκιμάσει, ΑΣΥΓΚΡΙΤΑ καλύτερο από τις δικές μας παραλλαγές) το σιρόπι είναι σκουρόχρωμο και όχι πηκτό. Μπράβο Afroditi D μας άνοιξες την όρεξη!!!
#
Σχόλιο από mariant151, 3-10-12  
πολύ καλή συνταγή, περιμένω τώρα να κάνω το no8!
Βέβαια πολύ δύσκολο το καθάρισμα! μου έσπασαν παρα πολά κάστανα!
Σκέφτηκα την επόμενη φορά να ψήσω τα κάστανα στα κάρβουνα έτσι ώστε το καθάρισμα να γίνεται εύκολα και τελεια! τα χεικανει κανείς έτσι ή υπάρχει κάποιο θέμα με τα ψητά?

1 Παραλλαγές

#
Σχόλιο από chocochristos, 23-10-10  
Να είσαι καλά με αυτές τις συμβουλές σου..Afroditi D..διότι μου έφερε η νύφη μου 5 κιλά κάστανα..και αν δεν είχα την συμβουλή πώς να τα ξεφλουδίσω...δεν θα ήξερα τι να τα κάνω.
Θα κάνω την συνταγή σου..και τα υπόλοιπα θα τα βάλω κατάψυξη για επόμενες χρήσεις π.χ. ρολό ψυγείου, ρύζι με κάστανα..κ.α.
Χίιλια..μα χίλια ευχαριστώ!!

Άλλες φωτογραφίες

Σχετικά άρθρα

Κοιλιοκάκη, μια άγνωστη λέξη
Μία όχι τόσο «άγνωστη» ασθένεια… Η Κοιλιοκ...
Διατροφή χωρίς γλουτένη: οδηγός συστατικών
Εμφανίστηκε η κοιλιοκάκη στη ζωή μας; Είναι απα...
Νόστιμες μαρμελάδες
Αντί να αγοράζετε μαρμελάδες, φτιάξτε τις δικές...
Διατροφή χωρίς γλουτένη
Η γλουτένη είναι συστατικό των δημητριακών (σιτ...
Άλευρα χωρίς γλουτένη
Οι περισσότεροι άνθρωποι είμαστε εξοικειωμένοι ...

Τη συνταγή προτείνουν:

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
Ένα βιβλίο 33 αγαπημένων συνταγών, του/της ANGOLINA
γλυκά
Ένα βιβλίο 90 αγαπημένων συνταγών, του/της Conna
ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ
Ένα βιβλίο 10 αγαπημένων συνταγών, του/της froufrouka
μαρμελάδες - γλυκά κουταλιού
Ένα βιβλίο 15 αγαπημένων συνταγών, του/της mariaa76
glika
Ένα βιβλίο 22 αγαπημένων συνταγών, του/της nikos2066