Γλυκό του κουταλιού κυδώνι

Bαθμολογία: 4.8182
       
 
11 ψήφοι
Phoebe, 08.01.10

Περιγραφή

Ένα γλυκό του κουταλιού ξεχωριστό και πολύ αγαπητό!

Γλυκό του κουταλιού κυδώνι

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλό κυδώνια
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 2 ποτήρια νερό
  • 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
Στα γρήγορα
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Διατροφή: Χορτοφαγική , Vegan
Δυσκολία: Μέχρι 4 υλικά
Περιέχει: Κυδώνια , Φρούτα
Νηστίσιμα: Νηστίσιμα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Πρώτα καθαρίζουμε τα κυδώνια και τα κόβουμε σε φέτες ρίχνοντας τα σε νερό στο οποίο έχουμε βάλει το χυμό λεμονιού (αυτό το κάνουμε για να μην αλλοιωθεί το χρώμα τους μέχρι να τελειώσουμε με όλα τα κυδώνια).
  2. Στραγγίζουμε τα κυδώνια μας και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό που να τα καλύπτει. Τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν (όχι να λιώσουν).
  3. Αφού βεβαιωθούμε ότι μαλάκωσαν όλα τρυπώντας τα με ένα πιρούνι, τα στραγγίζουμε.
  4. Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη μαζί με τα δύο ποτήρια νερό και μόλις αρχίσει το νερό να κοχλάζει, ρίχνουμε μέσα τα κυδώνια μας. Αφήνουμε για 5 λεπτά και μετά κατεβάζουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά.
  5. Τα αφήνουμε έτσι όπως είναι μέσα στο σιρόπι μέχρι την επόμενη μέρα.
  6. Ξαναβάζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να δέσει το σιρόπι μας.
  7. Βάζουμε το γλυκό μας σε αποστειρωμένα γυάλινα βαζάκια.

Σχετικές συνταγές

Γλυκό κυδώνι Γλυκό κυδώνι
4.5
       
       
(26)
Κυδώνι γλυκό του κουταλιού Κυδώνι γλυκό του κουταλιού
4.625
       
       
(8)

    23 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από tsipouraki, 15-1-10  
    Τέλειο γλυκάκι! Εγώ βάζω και λίγη αρμπαρόριζα μέσα που του δίνει απίστευτο άρωμα! Δοκίμασε το και θα με θυμηθείς..
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 15-1-10  
    Tsipouraki, στην Κύπρο δεν χρησιμοποιούμε αμπαρόριζα στα γλυκά κουταλιού. Όμως την επόμενη φορά που θα φτιάξω γλυκό, θα το δοκιμάσω :) Σε ευχαριστώ για τα πιρουνάκια.
    #
    Σχόλιο από ansou, 4-1-11  
    Εβαλα και μοσχοκαρφια μεσα και νομιζω οτι του πανε πολυ!!!!Γεμισε αρωμα!!!!
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 4-1-11  
    Το άρωμα που έχουν τα μοσχοκάρφια, μου αρέσει πάρα πολύ! Τα βάζω ακόμα και στο τσάι μου! Σε ευχαριστώ πολύ ansou για τα πιρουνάκια :)
    #
    Σχόλιο από Al Dente, 14-10-11  
    Φοβερό το γλυκάκι!
    Συγχαρητήρια!!!
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 14-10-11  
    Σε ευχαριστώ πολύ Al Dente :)
    #
    Σχόλιο από Σουλτάνα, 14-10-11  
    Το αγαπημενο μας γλυκο το φτιαχνει η μαμα μου καθε χρονο
    #
    Σχόλιο από ζουμπι, 4-11-11  
    Το εφτιαξα εχτες, για πρωτη φορα εκανα γλυκο κουταλιου,παρα πολυ καλη συνταγη.Μπραβο!
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 4-11-11  
    Σε ευχαριστώ πολύ ζουμπι! ♥
    #
    Σχόλιο από Ζουζουνελ, 17-11-11  
    Πολυ ωραιο το γλυκακι σου Φοιβη μου, μονο που το εκοψα σε μπαστουνακια λεπτα,κατα τα αλλα ακολουθησα πιστά την συνταγη!ευχαριστουμε για την συνταγη!!!
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 17-11-11  
    Σε ευχαριστώ Νίκη μου :) ♥
    #
    Σχόλιο από Wendy, 10-10-12  
    Πάρα πολύ καλό. Το φτιάχνω κάθε χρόνο αυτή την εποχή.
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 10-10-12  
    Σε ευχαριστώ πολύ Wendy για τα πιρουνάκια!
    #
    Σχόλιο από Persoula, 1-11-12  
    Φιλαράκια καλησπέρα :
    Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες μου, δεν κατάφερα να το πετύχω !
    Πέτρωσε σαν καραμέλλα .
    Πάσα διαφώτιση δεκτή !
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 1-11-12  
    Persoula, κατά πάσα πιθανότητα, το έχεις παραβράσει. Να έχεις πάντα υπόψη ότι μπορεί το γλυκό να φαίνεται νερουλό όση ώρα το έχουμε στη φωτιά αλλά όσο κρυώνει τόσο δένει. Μπορείς να το ξαναβάλεις σε κατσαρόλα, να προσθέσεις νερό και να το ξαναβράσεις ώστε να λιώσει η ζάχαρη.
    #
    Σχόλιο από Persoula, 2-11-12  
    Ευχαριστω πολυ!!!! Πραγματικα το σωσατε το γλυκακι μου,,,και απο γευση...ΤΡΕΛΛΑ!!!!
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 2-11-12  
    Σε ευχαριστώ πολύ Persoula :)
    #
    Σχόλιο από LadyM, 11-11-13  
    πολύ καλή η συνταγή σου, όμως μήπως ξέρεις γιατί μου έγινε το χρώμα του καστανό και όχι κοκκινο βαθύ όπως το γλυκό που έφιαχναν οι παλιές;, είναι πολύ νόστιμο αλλά το χρώμα του με απωθεί.
    Υπάρχει κάποιο μυστικό για να βγαίνει το κυδώνι κόκκινο; σέυχαριστώ πολύ
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 11-11-13  
    Ευχαριστώ πολύ για τα πιρουνάκια! Το χρώμα πιστεύω έχει να κάνει με το βαθμό ωριμότητας του φρούτου.
    #
    Σχόλιο από aslan2, 17-11-13  
    Έγινε τέλειο!!! Τις επόμενες μέρες θα κάνω κι άλλο!!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    23 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από tsipouraki, 15-1-10  
    Τέλειο γλυκάκι! Εγώ βάζω και λίγη αρμπαρόριζα μέσα που του δίνει απίστευτο άρωμα! Δοκίμασε το και θα με θυμηθείς..
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 15-1-10  
    Tsipouraki, στην Κύπρο δεν χρησιμοποιούμε αμπαρόριζα στα γλυκά κουταλιού. Όμως την επόμενη φορά που θα φτιάξω γλυκό, θα το δοκιμάσω :) Σε ευχαριστώ για τα πιρουνάκια.
    #
    Σχόλιο από ansou, 4-1-11  
    Εβαλα και μοσχοκαρφια μεσα και νομιζω οτι του πανε πολυ!!!!Γεμισε αρωμα!!!!
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 4-1-11  
    Το άρωμα που έχουν τα μοσχοκάρφια, μου αρέσει πάρα πολύ! Τα βάζω ακόμα και στο τσάι μου! Σε ευχαριστώ πολύ ansou για τα πιρουνάκια :)
    #
    Σχόλιο από Al Dente, 14-10-11  
    Φοβερό το γλυκάκι!
    Συγχαρητήρια!!!
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 14-10-11  
    Σε ευχαριστώ πολύ Al Dente :)
    #
    Σχόλιο από Σουλτάνα, 14-10-11  
    Το αγαπημενο μας γλυκο το φτιαχνει η μαμα μου καθε χρονο
    #
    Σχόλιο από ζουμπι, 4-11-11  
    Το εφτιαξα εχτες, για πρωτη φορα εκανα γλυκο κουταλιου,παρα πολυ καλη συνταγη.Μπραβο!
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 4-11-11  
    Σε ευχαριστώ πολύ ζουμπι! ♥
    #
    Σχόλιο από Ζουζουνελ, 17-11-11  
    Πολυ ωραιο το γλυκακι σου Φοιβη μου, μονο που το εκοψα σε μπαστουνακια λεπτα,κατα τα αλλα ακολουθησα πιστά την συνταγη!ευχαριστουμε για την συνταγη!!!
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 17-11-11  
    Σε ευχαριστώ Νίκη μου :) ♥
    #
    Σχόλιο από Wendy, 10-10-12  
    Πάρα πολύ καλό. Το φτιάχνω κάθε χρόνο αυτή την εποχή.
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 10-10-12  
    Σε ευχαριστώ πολύ Wendy για τα πιρουνάκια!
    #
    Σχόλιο από Persoula, 1-11-12  
    Φιλαράκια καλησπέρα :
    Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες μου, δεν κατάφερα να το πετύχω !
    Πέτρωσε σαν καραμέλλα .
    Πάσα διαφώτιση δεκτή !
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 1-11-12  
    Persoula, κατά πάσα πιθανότητα, το έχεις παραβράσει. Να έχεις πάντα υπόψη ότι μπορεί το γλυκό να φαίνεται νερουλό όση ώρα το έχουμε στη φωτιά αλλά όσο κρυώνει τόσο δένει. Μπορείς να το ξαναβάλεις σε κατσαρόλα, να προσθέσεις νερό και να το ξαναβράσεις ώστε να λιώσει η ζάχαρη.
    #
    Σχόλιο από Persoula, 2-11-12  
    Ευχαριστω πολυ!!!! Πραγματικα το σωσατε το γλυκακι μου,,,και απο γευση...ΤΡΕΛΛΑ!!!!
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 2-11-12  
    Σε ευχαριστώ πολύ Persoula :)
    #
    Σχόλιο από LadyM, 11-11-13  
    πολύ καλή η συνταγή σου, όμως μήπως ξέρεις γιατί μου έγινε το χρώμα του καστανό και όχι κοκκινο βαθύ όπως το γλυκό που έφιαχναν οι παλιές;, είναι πολύ νόστιμο αλλά το χρώμα του με απωθεί.
    Υπάρχει κάποιο μυστικό για να βγαίνει το κυδώνι κόκκινο; σέυχαριστώ πολύ
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 11-11-13  
    Ευχαριστώ πολύ για τα πιρουνάκια! Το χρώμα πιστεύω έχει να κάνει με το βαθμό ωριμότητας του φρούτου.
    #
    Σχόλιο από aslan2, 17-11-13  
    Έγινε τέλειο!!! Τις επόμενες μέρες θα κάνω κι άλλο!!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Βιταμίνες Β' μέρος
    Αφού είδαμε τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες στο πρ...
    Ένα φρούτο την ημέρα
    Όλοι ξέρουμε λίγο πολύ ότι τα φρούτα μας κάνουν κα...
    Βιταμίνες Α' μέρος
    Οι βιταμίνες είναι μη θερμιδικές ουσίες, ο...
    Νόστιμες μαρμελάδες
    Αντί να αγοράζετε μαρμελάδες, φτιάξτε τις δικές...
    Αποστειρωμένα βάζα
    Όταν φτιάχνουμε μαρμελάδα, πρέπει μετά να τη β...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 12 αγαπημένων συνταγών, του/της Bonboniera
    reicipts
    Ένα βιβλίο 77 αγαπημένων συνταγών, του/της seda