log
log @cook_8457712

Η συνταγή αυτή έγινε με σύκα τα οποία μάζεψα στις αρχές του Ιούνη. Δεν χρειάστηκαν ξεσπόριασμα και έγιναν πολύ νόστιμα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Όσα αμύγδαλα περισσέψουν, ρίξτε τα μέσα στα βαζάκια. Εάν περισσέψει σιρόπι χρησιμοποιήστε το για τα παγωτά σας, προσέξτε όμως διότι όταν κρυώσει το γλυκό στα βαζάκια θα χρειαστεί να προσθέσετε λίγο ακόμα. Τα σύκα θα έχουν απορροφήσει αρκετό.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

98 Minutes
5 μεσαία βαζάκια
  1. 2 κιλά ζάχαρη
  2. αμύγδαλα ξεφλουδισμένα όσα και τα σύκα (και λίγα παραπάνω δεν πειράζει)
  3. γαρύφαλλα όσα και τα σύκα
  4. χυμό από ένα λεμόνι
  5. 6 φλυτζάνες νερό

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίζουμε τα σύκα, όχι από την μεριά που είναι το κοτσάνι αλλά από την κάτω, με ένα μαχαιράκι κυκλικά, και τα τρυπάμε με ένα πηρούνι ή ξυλάκι για σουβλάκι σε 2-3 μεριές.

  2. 2

    Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα σύκα και τα βράζουμε για 10 λεπτά. Το νερό πρέπει να είναι μπόλικο για νά έχουν χώρο τα σύκα.

  3. 3

    Σουρώνουμε τα σύκα, ξεπλένουμε και ξανασουρώνουμε. Πρέπει να έχουν μαλακώσει λίγο. Από την μεριά που τα κόψαμε (την κάτω μεριά) τους βάζουμε ένα αμύγδαλο. Τα τρυπάμε και με ένα γαρύφαλλο στο πλάι.

  4. 4

    Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τις φλυτζάνες το νερό, την ζάχαρη και τα σύκα, ώστε να γίνεται το σιρόπι και βράζουν μαζί τα σύκα. Ξαφρίζουμε αν χρειάζεται.

  5. 5

    Βράζουμε για 15 λεπτά μόνο και αφήνουμε τα σύκα μέσα στο σιρόπι ολόκληρη την νύχτα.

  6. 6

    Την επόμενη μέρα βράζουμε το γλυκό μέχρι να δέσει και προς το τέλος ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού.

  7. 7

    Τέλος τα βάζουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια, όπως είναι ζεστά.

Αντιδράσεις

Σχόλια (20)

stelia
stelia @cook_8458869
log, δεν μας λες τί είδος σύκα να χρησιμοποιήσουμε και σε τί κατάσταση να είναι? Δηλαδή άγουρα, demi ή γινομένα?

Από

log
log @cook_8457712
στις

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα