Γλυκό του κουταλιού τοματάκι σε σιρόπι τομάτας
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χαράζουμε ελαφρά τα τοματίνια σταυρωτά στο κάτω μέρος τους.
-
2
Σε ένα σκεύος βάζουμε νερό και το αφήνουμε να πάρει μία γερή βράση.
-
3
Ρίχνουμε τα τοματίνια στο βραστό νερό για 2-3 λεπτά.
-
4
Τα βγάζουμε από το βραστό νερό και το ρίχνουμε σε μία λεκάνη με κρύο νερό.
-
5
Τα ξεφλουδίζουμε προσεκτικά.
-
6
Σε ένα άλλο βαθύ σκεύος ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη και τη γλυκόζη και την κέτσαπ Hellmann’s classic και προσθέτουμε τα μυρωδικά (βανίλια,αρμπαρόριζα, αμύγδαλα και το μπαχάρι) και το βάζουμε στη φωτιά για βράση μέχρι να μείνουν τα μισά υγρά του και σφίξει.
-
7
Όταν το σιρόπι φτάσει στη μέση σχεδόν ρίχνουμε τα τοματίνια και συνεχίζουμε το βράσιμο σε χαμηλή θερμοκρασία για 35-40΄ έως ότου δέσει το γλυκό. Εάν τα υγρά του σιροπιού είναι περισσότερα αφαιρέστε λίγο σιρόπι.
-
8
Βάλτε το σε ένα άλλο σκεύος και δέστε το ξεχωριστά και συμπληρώστε το στο τέλος στο άλλο σκεύος με τα τοματίνια.
-
9
Βγάλτε το γλυκό από το σκεύος αφήστε το να κρυώσει ήρεμα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και αποθηκεύστε σε αποστειρωμένο βάζο και συντηρήστε το μέσα στο ψυγείο σας.
-
10
Το σερβίρουμε δροσερό πάντα και ταιριάζει με παγωτό γιαούρτι, βανίλια η καϊμάκι.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια