Γλυκό τριαντάφυλλο μαγιάτικο
Ένα εξαιρετικό γλυκό κουταλιού, με έντονο χρώμα και ιδιαίτερη γεύση!
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή αυτή είναι από το βιβλίο μου (Ευδοκία Πατσιλινάκου)"Γλυκά κουταλιού σε ασημένιο δίσκο και... λικέρ", εκδόσεις προπομπός
Υλικά
-
100 gr. ροδοπέταλα από εκατόφυλλα μαγιάτικα τριαντάφυλλα
-
500 gr. ζάχαρη
-
200 ml νερό
-
1 κουταλάκι του γλυκού ξινό
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αφαιρούμε τα ροδοπέταλα από τα τριαντάφυλλα.
-
2
Ζυγίζουμε τα ροδοπέταλα και τα πλένουμε προσεκτικά ως εξήςτα τοποθετούμε σε βαθύ σκεύος με αρκετό νερό. Αφού τα ξεπλύνουμε, τα στραγγίζουμε.
-
3
Σε μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό και τη ζάχαρη. Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε υψηλή θερμοκρασία και αφήνουμε το μίγμα να βράσει για 1 λεπτό (μετράμε 1 λεπτό από τη στιγμή που το νερό αρχίσει να κοχλάζει).
-
4
Προσθέτουμε τα ροδοπέταλα και το ξινό. Αφήνουμε το μίγμα να βράσει ακόμη 6 λεπτά.
-
5
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει.
-
6
Τοποθετούμε το γλυκό σε αποστειρωμένο και στεγνό βαζάκι.
Σχόλια (43)